رييسجمهور: همه مراقب باشند آبروي افراد مهم است حسيني از بهترين وزراي اقتصادي كشور است امروز كسي از كوبيدن دولت و مجلس سود نميبرد
رييسجمهور بر برخورد قاطع با افرادي كه در سوء استفاده مالي اخير نقش داشتهاند، ولو در هر جايگاهي كه باشند، تاكيد كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) دكتر محمود احمدينژاد كه در نشست بعدازظهر مجلس شوراي اسلامي در دفاع از وزير اقتصاد و دارايي سخن ميگفت، در ابتداي سخنانش با اشاره به تحولات جهاني، گفت: تحولاتي كه در جهان اتفاق ميافتد، در كشور ما نيز تاثير دارد برخلاف تصور برخي در شش الي هشت ماه قبل، ميبينيد كه تحولات جهاني رنگ و بوي ديگري به خود گرفته است، در تمام دنيا نارضايتيهايي اتفاق افتاده است و همه به دنبال نظم جديد هستند.
وي ادامه داد: هرجاي دنيا صدا و فرياد عدالتخواهي، آزاديخواهي و كرامتخواهي شنيده ميشود و تقاضا براي اعمال حق حاكميت ملي وجود دارد و اين همان آرزوهاي ملت ما بود كه در انقلاب اسلامي تبلور يافت.
رييسجمهور گفت: در اين شرايط كه نظام مادي به پايان راه رسيده است، نوبت هنرنمايي ملت ماست و وقت آن است كه الگوهاي متعالي مبتني بر فرهنگ ناب و انديشههاي متعالي به دنيا عرضه كنيم. ما بايد الگوي سياستمداري، الگوي اقتصادي و الگوي فرهنگي و زمامداري، مردمداري و مردمسالاري به دنيا ارائه دهيم.
وي افزود: وقت آن است كه ما به دنيا پاسخ دهيم و باور من اين است كه تنها ملت ماست كه ميتواند به نيازهاي امروز جامعه بشري پاسخ دهد.
احمدينژاد همچنين خاطرنشان كرد: مستكبران كه چهارصد سال بر همه دنيا حاكم بودند و امروز هم همه فريادها و نارضايتيها عليه آنهاست، با طراحيها و شعارهاي جديد ميخواهند وضع را برگردانند و تحولات را مديريت كنند و ميخواهند بر موج بيداري ملتها سوار شوند و يك دوره سياه ديگر ايجاد كنند.
وي ادامه داد: در ديداري كه اخيرا با يكي از روساي جمهور يكي از كشورهاي بزرگ اسلامي داشتم، نسبت به برخي مواضع و سياستهاي آنها انتقاد داشتم و آنها هم ميخواستند كه ما را در مسير خودشان قرار دهند.
وي افزود: به او گفتم اتفاقاتي كه هم اكنون در جهان در حال وقوع است، شباهت به اوايل قرن نوزدهم دارد. در آن زمان دولت عثماني به خاطر سياستهاي غلط و اينكه عدالت را رعايت نميكرد، باعث شد كه غرب در منطقه ما از اختلافنظرها و مسائل پيش آمده سوءاستفاده كند و ما را از هم بپاشاند و صد سال بر همه منطقه مسلط شود. هم اكنون نيز غرب در حال سوءاستفاده از استرسها و مسائل درون منطقهاي با دادن وعدههاي پوچ و خريدن اين و آن است و ميخواهد جريان بيداري ملتها را مديريت كند.
احمدينژاد در ادامه گفت: آنها اگر بتوانند موفق شوند و رژيم صهيونيستي را از فشار سنگيني كه در منطقه به خاطر فقدان مشروعيت و بريدگي از مردم منطقه دارد، رها كنند، يك دوره طولاني ديگر نيز بر ما مسلط خواهند شد.
رييسجمهور خاطرنشان كرد: آنها به دنبال تسلط بر منطقه هستند و ما به دنبال آزادي و طبيعي است كه آنها ما را به عنوان يك مانع بزرگ در راه خود ببينند و حل مساله ايران براي آنها بزرگترين دغدغه باشد، جمهوري اسلامي در برابر آنها ايستاده است و طراحيهاي آنها را خنثي ميكند.
احمدينژاد در ادامه گفت: آنها با طراحيهاي جديد يك پختوپز جديد براي فشار بر ما تدارك ديدند كه در سه محور در دستور كار دارند، محور اول حقوق بشر است، براي ما روشن است كه انقلاب براي حقوق بشر بود و دعواي ما با مستكبران براي حقوق بشر بود كساني كه پايهگذار كشتارهاي دهها ميليوني بودند و امروز هم همه ديكتاتورها مورد حمايت آنها هستند و ترور و غارت ملتها توسط آنها انجام ميشود، با جمع كردن مشتي كاغذ و حرف اين و آن و به بهانه نقض حقوق بشر و استفاده سوء از ساز و كارهاي جهاني ميخواهند به ما فشار بياورند و به زودي انرژي زيادي در اين زمينه خواهند گذاشت.
احمدينژاد دومين محور فشار به كشورمان را هستهيي عنوان كرد و افزود: گرچه ايران هستهيي شده است، ولي آنها دنبال سوءاستفاده از مديريت ضعيف آژانس و تحميل به مديريت اين مجموعه هستند و با درست كردن كاغذهايي ميخواهند به ما فشار بياورند، جمع كردن چند كاغذ و يك لپ تاپ كه كار پيچيدهاي نيست، سازمان سيا قورباغه را جاي خرگوش و ديكتاتورها را جاي آزادي جا ميزند و به جنايتكاران مدال صلح ميدهد. در نتيجه آنها ميخواهند با درست كردن چند كاغذ بگويند كه ايران به دنبال بمب اتمي است.
وي محور سوم را داستان اخير درباره ترور سفير عربستان عنوان كرد و گفت: در اين داستان اخير اوباما دروغ گفت، اگر آنها به مصونيت ديپلماتيك طبق كنوانسيونهاي بينالمللي پايبند بودند، اول بايد با ما در ميان ميگذاشتند، اما آنها با مصاحبه و اعلام عمومي خلاف كنوانسيون عمل كردند.
وي يادآور شد: ملت ما كه يكي از بزرگترين قربانيان تروريسم است و 40 نماينده مجلس آن شهيد شدهاند و بسياري از مقامات آن توسط تروريستها ترور شدهاند، مورد اتهام قرار ميگيرند. امروز روز وحدت و همدلي است و ما بايد دست به دست هم دهيم تا بتوانيم با توطئههاي ناجوانمردانه مستكبران مقابله كنيم.
احمدينژاد در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به شرايط داخلي، آماري از پيشرفتهاي اقتصادي كشور ارائه كرد و گفت: در سالهاي بعد از انقلاب كارهاي بزرگي انجام شده است و به خصوص در شش الي هفت سال اخير كارهاي استثنايي و بزرگي شده كه برخي از آنها آرزوي ملت ما بودهاند.
وي خاطرنشان كرد: در اين سالها ايران هستهيي شد كه كار بسيار بزرگي بود به طوري كه در برخي از كشورها 15 الي 20 سال طول ميكشد، اما در ايران به سرعت اين كار انجام شد و چرخه سوخت راهاندازي شد. در اين سالها ايران فضايي شد و تمام مراحل پرتاب ماهواره را به تنهايي انجام داد. در حوزه نانوتكنولوژي و بيوتكنولوژي موفقيتهاي بزرگي داشتيم، به طوري كه سرعت رشد ما در جهان اول شد، كارهاي عمراني در كشور ما 2/2 برابر بود.
رييسجمهور به اجراي اصل 44 قانون اساسي اشاره كرد و گفت: در اين سالها تفسير جديد از اصل 44 اجرايي شد كه براي اجراي آن جا داشت 2 الي 3 دولت تمام كارهايشان را تعطيل كنند و به آن بپردازند، اما در اين دولت طرح اجرايي شد و ما به سرعت در حال پيش رفتن هستيم.
احمدينژاد در ادامه گفت: در چند سال اخير طرح مسكن اجرا شد و براي اولين بار سياست پلهكاني و فروختن تراكم مهار شد و آرامش نسبي در بازار مسكن ايجاد گرديد. قانون مديريت حمل و نقل تصويب شد، سوخت مديريت شد در حالي كه اگر مديريت نشده بود هم اكنون 130 ميليون ليتر بايد روزانه بنزين مصرف ميشد، اما مصرف سوخت كاهش يافت، سوخت دوميليون خودرو عوض شد و يك و نيم خودروي فرسوده از رده خارج شد. هم اكنون در كشور روزانه كمتر از 60 ميليون ليتر بنزين مصرف ميشود.
وي گفت: به 40 ميليون نفر سهام عدالت داده شد و فاصله حقوقي بين رده بالا و پايين دست كاهش يافت و وضعيت به نفع محرومين بهبود يافت، ضريب جيني از 4 دهم به 37 صدم رسيد و در بخش توليد و صنعت و صادرات غيرنفتي نيز رشد بسيار خوبي داشتيم. صادرات غيرنفتي از 7 ميليارد دلار به 6/ 32 ميليارد دلار رسيد و امسال نيز 5/ 35 درصد تاكنون رشد در صادرات داشتهايم، در حالي كه واردات 5/ 4 درصد كاهش يافته است، در اين سالها دولت با بيعدالتي و مفاسد مبارزه كرد و هدفمندي يارانهها را اجرا كرد كاري كه دولتهاي قبل دوست داشتند انجام دهند، ولي نتوانستند.
وي افزود: بين دولت و مجلس در اين زمينه اتفاقنظر بود و اين طرح اجرا شد، البته اشكالاتي هم در اجراي آن وجود دارد، اما به ياد داشته باشيد كه برخي انتظار داشتند با اجراي اين طرح 70 الي 80 درصد تورم داشته باشيم، اما چنين نشد و دولت كوچك شد. دولت توانست 4 وزارتخانه را در هم ادغام كند و هيچ مشكلي ايجاد نشد اين كارها نتيجه همدلي است، ما با هم كار كرديم و با هم نتيجه گرفتيم و در شرايطي كه دنيا با بحران مواجه بود اقتصاد ما رو به رشد و در حال پيشرفت بود. به طوري كه نهادهاي بينالمللي كه همواره تلاش داشتند موفقيتهاي ما را به زبان اعلام نكنند، اما اين بار به موفقيتهاي ملت ما اذعان كردند.
رييسجمهور در ادامه گفت: برخي امسال فكر ميكردند كه توليد ما متوقف خواهد شد، اما آمارهاي توليد را كه به شما ارائه خواهم داد نشان ميدهد كه در توليد رشد بالايي داشتهايم و اين نشان ميدهد كه كشور ما سرپا است و بورس ما فعالترين بورس در دنيا است، اينها همه در سايه همدلي و همكاري به وجودآمده است و شما كمك كرديد و هرجا قانون لازم بود آن را تصويب كرديد و در اختيار ما قرار داديد.
به گزارش ايسنا رييسجمهور در ادامه با اشاره به سوءاستفاده اخير از نظام بانكي كشور تاكيد كرد: ما مخالف يك ريال سوءاستفاده هستيم و هر كس در هر مقامي و در هر جايگاهي چه در دولت يا در هر جاي ديگري كه باشد بايد به طور قاطع با او برخورد شود و ما از قبل هم دنبال اين مساله بودهايم.
احمدينژاد اضافه كرد: در جايي خارج از سيستم بانكي السي تقلبي درست كردند و هر كس كه در اين ماجرا دست داشته، پشتيباني كرده، رشوه داده يا هر غلطي كه كرده، دستگاه قضايي بايد با او برخورد كند ولي اين مساله نبايد موجب بددلي يا تضعيف همدلي بين قواي كشور شود.
وي با بيان اينكه «همه بايد دست در دست هم دهيم» گفت: همه ما در يك جبهه هستيم و در دو جبهه نيستيم و همه ايستادهايم ريشه فساد را از اين كشور بكنيم. اتفاقي در كشور ما افتاده است ولي اين در كشور ما قاعده نيست و بايد دست اينها را قطع كرد و انصافا همه برخورد كردند و هر كس خبردار شد حركت و تلاش كرد تا اين مساله ريشهكن شود و نبايد اثري از اين مساله در كشور ما باقي بماند.
رييسجمهور با اشاره به اينكه «ما جمهوري اسلامي هستيم و هيچگاه خودمان را با ديگران مقايسه نميكنيم» افزود: در ايران يك تخلف و سوءاستفاده كوچك هم زشت است. چطور ما خودمان را با اروپاييان مقايسه كنيم؟ مگر بقيه زندگي ما شبيه آنهاست؟ تازه آنها هم اين طور برخورد نميكنند و يك سري فريبكاريهايي در آنجا وجود دارد. در ايران كسي نميخواهد فريبكاري كند و همه ميخواهند فساد ريشهكن شود.
احمدينژاد فساد مالي اخير را موجب روشن شدن اشكالات ساختاري در اين زمينه دانست و اظهار كرد: در اين اتفاق همه متوجه شديم كه اشكالات ساختاري وجود دارد و ما هم در ساختارها، هم در قوانين و مقررات و هم در رفتارها اشكال داريم و بايد اينها را برطرف و به فرصتي براي كشور تبديل كنيم نه اينكه يكديگر را متهم كنيم. از اينكه افرادي همديگر را متهم كنند چه چيزي حاصل خواهد شد؟ مجلس و دولت بايد از اين اتفاق يك نتيجه متعالي بگيرند تا بتوانيم راه را ببنديم و ساختارها را اصلاح كنيم.
رييسجمهور ادامه داد: عزيزي در اينجا ميگويد مردم براي دو ميليون تومان گرفتارند؛ بله مگر نيستند؟ من هم كه هميشه همين را فرياد ميزنم. بنده و وزرا ساعتها براي رفع همين مساله وقت ميگذاريم. در عين حال بايد حواسمان باشد كه شبكه بانكي شبكه خون اقتصاد كشور است و اكثريت مديران و كاركنان بانكها سالم و دلسوز هستند و چرخش كار خوب است، ولي خلاء هم وجود دارد كه بايد با كمك هم برطرف كنيم.
رييسجمهور با بيان اينكه «همه بايد مراقب باشند كه آبروي افراد بسيار مهم است» يادآور شد: عزيزاني فرمودند كه اگر وزير امروز نيفتد آبروي مجلس ميرود. من به اين مساله اعتقاد ندارم و مطمئنم كه اكثريت مجلس نيز به آن اعتقادي ندارند. تمام حيثيت مجلس ما كه بهترين مجلس دنياست اين است كه روي حق ايستاده و حقطلب و عدالتطلب است و در مقابل مستكبران ايستاده و از حقوق ملت دفاع ميكند. اين مجلس يك مجلس زنده است و ما هر كجا كه لازم است بايد عدالت را اجرا كنيم چراكه آبرو در گرو عدالت است.
به گزارش ايسنا احمدينژاد در ادامه به دفاع از حسيني وزير اقتصاد پرداخت و خطاب به نمايندگان مجلس، گفت: اتفاقات بزرگي در كشور ما افتاده است كه همواره يك پاي اين كارها وزارت اقتصاد و آقاي حسيني بوده است.
رييسجمهور با بيان اينكه «من نميخواهم زحمات وزراي قبلي را زير سوال ببرم» خاطرنشان كرد: اعتقاد من اين است كه آقاي حسيني از بهترين وزراي اقتصادي كشور است.
وي اضافه كرد: آقاي دكتر حسيني را همه شما ميشناسيد و امروز وزارت ايشان در مجلس مطرح شده است. استيضاح به معني توضيح خواستن است. يك زمان تصميم گرفتهايم وزيري را برداريم كه محمل آن استيضاح است، ولي زماني سوالات و ابهاماتي به وجود آمده است كه ميخواهيم برطرف شود. من باور ندارم كه استيضاح كنندگان كه خيلي از آنها را ميشناسم به دنبال حالت اول باشند. سوالاتي پيش آمده است كه بايد روشن شود. سوالات مطرح شود و من و آقاي حسيني پاسخ ميدهيم و مدارك و اسنادي وجود دارد كه ارائه خواهد شد و بعد هم تصميمگيري با مجلس محترم است.
رييسجمهور، وزير اقتصاد خود را جوان، دلسوز، پرانرژي، پاك و عالم به كار توصيف كرد و خطاب به نمايندگان مجلس، گفت: ايشان به كارهاي بزرگ تن داد. خود شما دو بار بالاترين رايها را به آقاي دكتر حسيني داديد و ايشان امروز دوباره مطرح است. گزارش كميسيون اصل 90 سند پاكي دولت است و معلوم شد هيچكس در دولت به دنبال سوءاستفاده، تخلف و حمايت از متخلف نيست بلكه همه به دنبال ريشهكن كردن مفاسد هستند. نقش آقاي حسيني در ادامه كار نقشي كليدي و محوري است و همه برنامههاي ما به وزارت اقتصاد برميگردد و دبيرخانه تحولات اقتصادي نيز در اين وزارتخانه است.
وي يادآور شد: تعامل آقاي حسيني با مجلس هم بسيار خوب است. به آقاي باهنر با شوخي گفتم كه پنج الي شش ماه است كه با هر وزير كه كار داريم ميگويند در فلان كميسيون مجلس است وزرا را كه از ما گرفتهايد و وزراي ما در طول هفته بيش از نيمي از وقت خود را پيش شما هستند.
به گزارش ايسنا، نمايندگان مجلس در برابر اين صحبت احمدينژاد واكنشهاي پراكندهاي نشان دادند كه احمدينژاد با خنده به آنها گفت: ميدانم كه شما هم اين مساله را تاييد ميكنيد.
لاريجاني رييس مجلس نيز با خنده خطاب به احمدينژاد اظهار كرد: آقاي احمدينژاد احتمالا وزرا جاي ديگري ميروند و اطلاعات غلط به شما ميدهند.
احمدينژاد نيز گفت: بالاخره ميگويند كمال همنشين در من اثر كرد؛ آنقدر وزرا به اين كميسيونها آمدند تا اين كارها را ياد گرفتند.
رييسجمهور در ادامه سخنان خود خطاب به نمايندگان مجلس اظهار كرد: كدام دولت ميتواند تحت اين همه فشار كار كند و بعد هم مشكلات را برطرف كند، پاسخگو باشد و جلوي بيگانه هم بايستد. من نميخواستم شما را آزرده خاطر كنم ولي شما هم ميدانيد كاري كه اينها در تحريم كردند ناجوانمردانهترين و گستردهترين كار تحريمي بود كه انشاءالله عبور كنيم و جزييات آن براي ملت ايران تشريح شود. ستاد گستردهاي گذاشتهاند و روزانه تمام عمليات بانكي، مبادلات، خريد و فروشها و قراردادهاي ما را رصد و خط آن را كور ميكنند و اين سنگينترين هجمه اقتصادي است كه در طول تاريخ به يك ملت شده است. ولي تا حد زيادي اين فشار دشمن خنثي شده است.
وي با بيان اينكه «ما نوكر و خدمتگزار مردم هستيم و به اين مسائل توجهي نكرديم» تصريح كرد: آيا واقعا تحت اين فشار سنگين ميشود تصميم بزرگ گرفت و كار كرد؟ بايد اين فضا را كنار بزنيم چرا كه شرايط حساس است و به كمك هم بايد به سمتي برويم كه تمام تحولات در جهت آرمانهاي بلند انقلاب تثبيت شود و دشمن هيچ بهرهاي از كارهاي خود نبرد.
احمدينژاد در ادامه اظهار كرد: به هر حال اتفاقي در جايي افتاده است كه بايد برخورد شود و پدرش هم دربيايد ما هم اطلاعاتي داريم كه به دستگاه قضايي ميدهيم ولي معلوم است كه اگر يك قاضي تخلف كند هيچگاه رييس دستگاه قضا را محاكمه نميكنند و از او نميخواهند كه خودكشي كند و خودكشي كه اصلا در اسلام حرام است. هم مجلس و هم دولت مردمي هستند و همه ما در معرض مردم هستيم و بايد به آنها جواب بدهيم اينكه چند نماينده نامه مينويسند براي يك نفر نامه ميدهند و ميگويند مشكل او را حل كن، ما حق نداريم اين را تعبير و تفسير به چيز ديگري كنيم.
وي با بيان اينكه «جهت كلي دولت و مجلس مساعدت است» تاكيد كرد: امروز از كوبيدن دولت و مجلس كسي سود نميبرد. همه بايد مراقبت كنيم و دست به دست هم دهيم تا ظلمي اتفاق نيفتد. همت و حساسيت مجلس قابل تقدير است و انتظار هم همين است تا اين اتفاق سويي كه افتاده است ريشهكن شود و ديگر اتفاق نيفتد.
رييسجمهور خطاب به نمايندگان مجلس گفت: انتظار دارم كه اجازه دهيد كه كشور از وجود آقاي حسيني استفاده كند. دولت به كار ايشان احتياج دارد و اقتصاد امروز كشور نيز نياز دارد كه وزارت اقتصاد محكم باشد و بتواند سياستها را جلو ببرد برخي ميگويند ضعف وجود دارد؛ بله ضعف هست. كجا ضعف نيست؟ همه جاي دنيا ضعف وجود دارد. بنده از همه بيشتر ضعف دارم ولي بايد كمك كنيم و دست به دست هم دهيم تا ضعفها را برطرف كنيم.
احمدينژاد اظهار كرد: من از دوستان خواهش ميكنم كه آقاي حسيني را با راي بالاتري به دولت برگردانند تا مديريت اقتصاد كشور بتواند بهتر از گذشته ادامه پيدا كند.
احمدينژاد پس از سخنان وزير اقتصاد و دارايي در تشكري از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي گفت: بحثهاي خيلي خوبي مطرح شد و انشاءالله با راي دادن به آقاي حسيني بتوانيم وي را مجددا به دولت ببريم.
وي خاطرنشان كرد: هر اتفاي كه بيفتد ما شما را دوست داريم و كنارتان خواهيم بود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات