رييس مرکز طرحهاي کلان ملي فناوري معاونت علمي و فناوري رياستجمهوري گفت: طرح رصدخانه ملي ايران به عنوان يکي از طرحهاي کلان فناوري در حال اجراي اين معاونت تاکنون 30 درصد پيشرفت داشته است.
به گزارش سرويس علمي ايسنا، دکتر غلامحسين رحيمي در پي بازديد از محل احداث سايت و جاده دسترسي رصدخانه ملي ايران با بيان اينکه طرح رصدخانه ملي ايران از جمله پروژههاي قديمي است که براي سالها در کشور راکد مانده بود، اظهار کرد: اين پروژه به عنوان يکي از طرحهاي کلان ملي فناوري از سوي معاونت علمي و فناوري رياستجمهوري مورد حمايت قرار گرفته كه تاکنون قسمتهاي مختلفي از آن به اجرا درآمده و پيگيري ميشود.
وي با اشاره به ساخت رصدخانه ملي ايران در قله «گرکش» در نزديکي قمصر کاشان از پيشرفت 30 درصدي اين پروژه پس از حدود سه سال از آغاز اجراي طرح خبر داد و گفت: تاکنون پارامترهاي مختلفي شامل ديد، مقدار آب قابل بارش در سطح جو، روشنايي آسمان و مکان نهايي انجام شده است.
رحيمي ادامه داد: تاکنون شش دكل به همراه تجهيزات لازم به منظور اندازهگيري پارامترهاي ضروري براي تعين بهترين نقطه جهت احداث ساختمان رصدخانه در قله گركش نصب شده است. همچنين سيستم ارتباطي و ماهوارهيي در قله به منظور دريافت و مخابره اطلاعات به دفاتر كامو و كاشان و در نهايت ارسال به تهران براي بررسي و تجزيه و تحليلهاي مورد نياز برقرار شده است.
وي، نصب دوربينهاي مداربسته در قله گركش و انجام كنترل محيطي و حفاظتي از طريق كنترل از راه دور را از ديگر اقدامات انجام شده طي سالهاي اخير در اجراي پروژه عنوان کرد و گفت: احداث ساختمانهاي طرح رصدخانه از بهار سال 1391 آغاز خواهد شد.
رييس مرکز طرحهاي کلان ملي فناوري معاونت علمي و فناوري رياستجمهوري با بيان اينکه در جريان بازديد هفته گذشته از پروژه، جاده دسترسي خاکي به طول 12 كيلومتر از جاده آسفالت قمصر - روستاي كامو به نوک قله به بهرهبرداري رسيد، افزود: در بازديدي که فصل بهار از اين مجموعه به عمل آمد دسترسي به وسيله خودروهاي سنگين هم امکانپذير نبود اما در حال حاضر راه براي عبور وسايل نقليه باز شده است.
به گزارش ايسنا، وي با بيان اينکه طراحي مفهومي تلسكوپ رصدخانه ملي ايران در حال اتمام است، خاطرنشان کرد: در ماه آينده، اسناد طراحيهاي اين تلسكوپ كه شامل بيش از 15 سند در زمينه اپتيك، مكانيك، كنترل و نرم افزار و ... است، منتشر خواهد شد.
به گفته رحيمي، طرح کلان ساخت رصدخانه ملي ايران طي 10 سال انجام ميشود.
گفتني است، در بازديد از طرح کلان ساخت رصدخانه ملي ايران، استاد رضا منصوري، مجري طرح، دكتر خسروشاهي، مدير علمي طرح، دكتر محمودي، مشاور معماري طرح و رمضاني، كارشناس طرحهاي كلان ملي فناوري معاونت علمي و فناوري رياستجمهوري هم حضور داشتند.
انتهاي پيام
نظرات