• چهارشنبه / ۲۷ مهر ۱۳۹۰ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 9007-19529.185192

يك مقام عالي‌رتبه آمريكايي: واشنگتن سال آينده تعداد تسليحات هسته‌يي‌اش را بيش‌تر كاهش دهد

يك مقام عالي‌رتبه آمريكايي:
واشنگتن سال آينده تعداد تسليحات هسته‌يي‌اش را بيش‌تر كاهش دهد

يك مقام عالي‌رتبه آمريكايي گفت كه واشنگتن به پيشرفت چشمگيري در كاهش زرادخانه هسته‌يي‌اش دست يافته است و قصد دارد در سال آينده تعداد تسليحات هسته‌يي‌اش را بيش‌تر كاهش دهد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تام داگوستينو ـ معاون وزير امور خارجه آمريكا در زمينه امنيت ايمني هسته‌يي و مدير سازمان ايمني هسته‌يي ملي آمريكا ـ روز سه‌شنبه در جلسه‌اي كه توسط هيات نماينده آمريكا در سازمان ملل با عنوان "نشان دادن تعهد آمريكا به خلع سلاح هسته‌يي" تشكيل شده بود، گفت: ما در اوج جنگ سرد در سال 1967 بيش از 31000 سلاح هسته‌يي داشتيم؛ دقيقا 31255 سلاح هسته‌يي. اما هم‌اكنون اين تعداد به 5113 سلاح هسته‌يي رسيده است كه نشان دهنده 84 درصد كاهش در كل زرادخانه هسته‌يي آمريكاست.

به گزارش خبرگزاري شينهوا، داگوستينو گفت كه توافقنامه‌هاي دوجانبه بين آمريكا و روسيه در زمينه تسليحات هسته‌يي فعال در راس فعاليت‌هاي آمريكا در زمينه برنامه‌ي خلع سلاح هسته‌يي‌اش قرار داشته است.

معاون وزير امور خارجه آمريكا در زمينه ايمني هسته‌يي گفت: شراكت ما با روسيه در زمينه كاهش تسليحات هسته‌يي ادامه خواهد داشت و در نهايت تلاش خواهيم كرد برخي از ديگر كشورهاي داراي سلاح هسته‌يي را با هدف حذف كامل اين تسليحات هسته‌يي در سرتاسر جهان با خود همراه كنيم.

روسيه و آمريكا پس از امضاي يك معاهده جديد كاهش تسليحات استراتژيك (استارت) متعهد شدند كه زرادخانه‌هاي تسليحات هسته‌يي نصب شده خود را كاهش دهند. معاهده اوليه استارت توسط آمريكا و شوروي در سال 1991 امضا شده بود.

داگوستينو گفت: آمريكا در اولين داده‌هايي كه براي معاهده جديد استارت در تاريخ 5 فوريه سال 2011 ارائه كرد، تعداد كلاهك‌هاي استراتژيك نصب شده‌اش را 1800 كلاهك اعلام كرد كه اين مقدار نسبت به 10 هزار كلاهكي كه تحت معاهده اوليه استارت در اوايل دهه 90 اعلام شد كاهش چشمگيري داشته است.

اين مقام آمريكايي گفت كه آمريكا و روسيه تحت معاهده جديد استارت، زرادخانه‌هاي كلاهك‌هاي نصب شده فعال‌شان را بيش از گذشته كاهش خواهند داد.

به گفته داگوستينو، آمريكا در هفت سال آينده تعداد اين كلاهك‌ها را تا 1550 كلاهك كاهش خواهد داد.

معاون وزير امور خارجه آمريكا در زمينه ايمني هسته‌يي در بخش ديگري از اظهاراتش گفت كه دولت باراك اوباما ـ رييس‌جمهور آمريكا ـ بيش‌تر از پيش روي جلوگيري از دستيابي تروريست‌ها به تسليحات هسته‌يي متمركز شده است.

او گفت: ما به آينده نگاه مي‌كنيم و قصد داريم هم‌چنان روي جلوگيري از اشاعه هسته‌يي بيش‌تر متمركز شويم و محور اصلي آن را بر مبناي تروريسم هسته‌يي و يا چيزي كه من نام آن را تلاش‌ها براي مقابله با تروريسم هسته‌يي ناميده‌ام قرار دهيم تا مطمئن شويم كه اين مواد به دست افراد نادرست نمي‌افتد و مهم‌تر از آن بايد با يكديگر به عنوان اجتماعي از كشورها همكاري كنيم تا مطمئن شويم اتفاق نخواهد افتاد.

داگوستينو افزود كه اين تغيير در ديدگاه آمريكا نتيجه‌ي مستقيم اين حقيقت است كه وضعيت ايمني هسته‌يي جهاني از زمان جنگ سرد و دوره سلاح‌سازي در آن زمان تغيير چشمگيري كرده است.

اين مقام آمريكايي گفت: ما درك مي‌كنيم كه بزرگ‌ترين تهديد براي ايمني جهاني الزاما دو كشور بزرگ كه با كلاهك‌هاي هسته‌يي به جان هم افتاده‌اند نيست، بلكه تروريست‌هايي است كه دست‌شان به اين مواد مي‌رسد و ابزاري مي‌سازند كه با كمك آن آشوب به پا مي‌كنند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha