• جمعه / ۲۸ مرداد ۱۳۹۰ / ۰۹:۵۷
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 9005-16461.182577
  • منبع : نمایندگی یزد

عضو هيات علمي انستيتو روانپزشکي تهران: مبهم بودن مرزها از مهمترين آسيب‌هاي تهديدکننده رشته «روانشناسي باليني» است

عضو هيات علمي انستيتو روانپزشکي تهران گفت: مهمترين آسيبي که «روانشناسي باليني» را در کشور تهديد مي کند، نامشخص و مبهم بودن مرزهاي فعاليت اين رشته با ساير گرايش‌هاي روانشناسي است.

محمد کاظم عاطف وحيد در گفت‌وگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه يزد، اظهار كرد: روانشناسي در سطح جهان با حدود 50 گرايش وجود دارد که از اين تعداد فقط رشته روانشناسي باليني و زير مجموعه‌هاي اين رشته ازجمله سلامت، عصب روانشناختي و جامعه نگر، تخصص ارزيابي، تشخيص و ارائه مداخلات روان درماني را دارند. ساير گرايش‌هاي روانشناسي بايد در زمينه مسائل و مقوله‌هاي پايه‌اي روانشناسي و در راستاي پيشرفت و ارتقاي علم روانشناسي فعاليت نمايند تا روانشناسان باليني براساس تحقيقات و پژوهشهاي آنها به کار باليني بپردازند.

وي خاطرنشان کرد: متاسفانه در سطح کشور مرز فعاليت‌ گرايش‌هاي روانشناسي مخدوش شده است، به طوري که بسياري از افرادي که تحصيلات دانشگاهيشان در رشته روانشناسي باليني نيست، بدون گذراندن دوره‌هاي آموزشي کافي مجوز کار مي گيرند كه در نتيجه اين موارد باعث آسيب جدي به حوزه روانشناسي و مردم مي شود.

رييس هيات مديره پژوهش‌هاي روانشناختي و آسيب‌هاي اجتماعي پروا، خاطرنشان کرد: به دليل عدم آگاهي بعضي از مسئولين و دست اندرکاران طنزهايي در زمينه روانشناسي از تلويزيون پخش مي شود که با توجه به اهميت و جايگاه روانشناسي باليني بهتر بود پس از تثبيت اين جايگاه و ايجاد ديد مثبت در مردم، يک روانشناس متبحر و مجرب و يک روانشناس ناشي و بي تجربه در کنار هم در يک مجموعه تلويزيوني ايفاي نقش نمايند که مردم نيز با آگاهي و شناخت بيشتري به انتخاب مشاور و روانشناس خود بپردازند.

وي با بيان اينکه نهادهايي که مسئوليت‌هايي را در زمينه سلامت دارند، بايد در راستاي ايجاد نظامي منسجم گردهمايي‌هايي داشته باشند، ادامه داد: در اين راستا انجمن تخصصي و علمي روانشناسي باليني کشور رسالت سنگيني در بهبود وضعيت روانشناسي کشور دارد که با اطلاع رساني به مردم و برپايي جلسات با مسئولين، بالاخص نهادهاي رسمي سلامت، وزارت بهداشت، ادارات مربوط به سلامت، سازمان نظام مشاوره و نظام پزشکي به تعيين چهارچوب دقيق خدمات و مرزهاي فعاليت رشته‌هاي روانشناسي مي‌پردازد.

عاطف وحيد با اشاره به جايگاه روانشناسي باليني در نظام سلامت، تصريح کرد: سلامت به معني رفاه کامل جسمي، رواني و اجتماعي افراد تعريف شده است که روانشناسان باليني مي توانند در زمينه ارزيابي، تشخيص و روان درماني اختلالات رواني و اخيرا روانشناسي پزشکي نقش اساسي ايفا كنند.

وي افزود: با توجه به اينکه روانشناسان باليني رفتارها و وضعيت روان افراد را از بدو تولد تا بزرگسالي مطالعه مي نمايند، قادرند در ارائه شيوه‌هاي زندگي، آموزش مهارته‌اي زندگي و اجتناب از رفتارهاي ناسالم مانند اعتياد و غيره آموزشهاي استاندارد و مطلوبي را به مردم ارائه كنند.

عضو هيات علمي انستيتو روانپزشکي تهران بيان كرد: انسان موجودي زيستي، رواني، اجتماعي و معنوي است که اخيرا روانشناسان به بعد معنوي و داشتن فلسفه زندگي براي هر انسان توجه ويژه‌اي داشته‌اند و نظام سلامت نيز مي‌بايست جهت سلامت افراد، به ابعاد روانشناختي و معنوي انسان توجه بيشتري داشته باشد.

عاطف وحيد با اشاره به رابطه بين جسم و روان انسان، گفت: بسياري از عوامل روانشناختي از جمله استرس و فشار به بيماري‌هايي مانند ديابت، اعتياد و آسيب به خود منجر مي شود که برخي از بيماري‌هاي جسمي مانند سرطان نيز مي تواند عوارض روانشناختي از جمله افسردگي و غيره داشته باشد که اين موارد جزئي از دغدغه‌هاي نظام سلامت است.

وي در خاتمه خاطرنشان كرد: بايد با آگاهي از نيازهاي فردي و اجتماعي افراد و شناخت انگيزه‌هاي آنها برنامه‌ريزي صحيحي جهت سلامت جسم و روان مردم از طرف مسئولين صورت گيرد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha