• یکشنبه / ۱۶ مرداد ۱۳۹۰ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 9005-05910
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

/جهاد دانشگاهي؛ تبلور علم و ايمان/ نماينده مردم قوچان و فاروج در مجلس: جهاددانشگاهي "مــا مــي‌تــوانــيــم" را فعليت بخشيد

نماينده مردم قوچان و فاروج در مجلس گفت: جهاددانشگاهي نهاد بسيار مطمئني براي توليد علم و تكنيك است.

نصرالله كماليان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه خراسان، افزود: برخي پژوهش‌هاي علمي در سطح كشور را نمي‌توان به هر ارگان يا نهادي واگذار کرد و دسترسي به برخي اطلاعات توسط هر نهادي آسان و صحيح نيست، اما جهاددانشگاهي با توجه به همكاري‌هاي بسيار زيادي كه با نهادهاي اطلاعاتي ما دارند، به دست آوردن اين اطلاعات خيلي برايشان مشكل نيست.

وي افزود: اين مسائل در بعد فناوري هم مطرح است يعني اگر ما بخواهيم در مورد بعضي از تكنولوژي‌هاي جديد كه در دنيا هم مطرح است كارهايي را انجام دهيم و بخواهيم اين تكنيك‌ مال خودمان باشد و از جايي قرض نكنيم و اگر تكنيك را به دست آورديم منتشرش نكنيم و بتوانيم از آن استفاده كنيم، جهاد دانشگاهي نهاد بسيار مطمئني است و ما نهاد ديگري به غير از جهاددانشگاهي به آن معنايي كه با مسائل علمي روز سر و كار داشته باشد و بخواهد آن‌ها را در جهت عملياتي مطرح كند، نداريم.

وي خاطرنشان كرد: اگر نگوييم اغلب مديران حال حاضر، عضو جهاد دانشگاهي بوده‌اند اما دستي بر آتش داشته‌اند، يعني اين طور نيست كه با جهاد دانشگاهي آشنا نباشند و مي‌دانند كه هر نوع تقويتي در اين نهاد انقلابي و علمي سرمايه‌گذاري مفيدي است و شكست در پروژه‌هاي علمي كه انجام مي‌پذيرد هم نوعي پيروزي است، چه برسد به آن‌كه بتوانند به نكات بسيار مثبتي برسند.

نماينده مردم قوچان و فاروج در مجلس عنوان کرد: جهاد دانشگاهي يك مولد بوده و نظير خودش را در بسياري از سازمان‌ها ايجاد كرده است، پس چرا نبايد اولين سازمان مولد علم و تكنيك تقويت شود؟ اما مشكلي كه وجود دارد اين است كه در زمان برنامه‌ريزي از آنجا كه بسياري از سازمان‌ها سعي مي‌كنند خود را مطرح كنند تا از برنامه ريخته شده سهمي داشته باشند،‌ من در اين مدتي كه نماينده مجلس بوده‌ام جهاد دانشگاهي را كمتر ديده‌ام و حضورشان خيلي ضعيف بوده است در حالي كه بعضي نهادها بسيار قوي حضور پيدا مي‌كنند.

كماليان ادامه داد: اگر جهاد دانشگاهي بگويد ما بودجه نداريم، دولت بايد بودجه را اختصاص دهد يعني در كميسيون بودجه يا كميسيون تلفيق اين پيشنهادها مطرح مي‌شود و اگر چنانچه از طرف جهاد دانشگاهي كسي حضور پيدا نكند با توجه به شلوغي مجلس و اين‌كه هر كسي كار خودش را انجام مي‌دهد، جهاد دانشگاهي مغفول واقع مي‌شود و اين يك مساله طبيعي است و آن‌ها نبايد با عدم حضورشان غفلت كنند و بايد بيايند و مشكلات خود را مطرح كنند.

وي گفت: بعد از دستور امام(ره) براي تشكيل جهاد سازندگي و با توجه به اين‌كه اغلب نيروهاي سازندگي را دانشجويان تشكيل مي‌دادند، با بازگشايي دانشگاه‌ها اين نيروهاي بالقوه جهاد‌دانشگاهي را ايجاد كردند كه علاوه بر انگيزه‌هاي انقلابي داراي يك بعد علمي هم بود، به خصوص كه در اين جهت از اعضاي هيات علمي هم استفاده شد تا پايه‌هاي علمي اين جهاد را پرتوان كنند و بر اين اساس جهاد دانشگاهي وارد بسياري از پروژه‌هاي كشور شد كه تعدادي از آن‌ها حتي از گروه‌هاي علمي و فني خارج استفاده مي‌شد. جهاد دانشگاهي با اين شيوه توانست بسياري از پروژه‌هاي كشور را اداره كند و الگويي براي انگيزه جهادي ساير سازمان‌ها باشد، به طوري كه در نيروي هوايي هم جهاد نيروي هوايي تشكيل شد.

عضو كميسيون عمران مجلس خاطرنشان كرد: جهاد دانشگاهي از دو بعد انقلابي و علمي بودن مطالب ويژه‌اي را در كشور ايجاد كرد و علاوه بر آن حضور چنين نهادي در داخل دانشگاه توانست عملا فضاسازي اسلامي دانشگاه را در قالب تحرك با انگيزه اسلامي و علمي فضاي بسيار مناسبي را در دانشگاه‌ها ايجاد كند.

وي افزود: حضور دانشجويان دختر و پسر و اعضاي هيات علمي از مربي تا استاد عملا قوت فوق‌العاده‌اي به اين نهاد علمي و دانشگاهي بخشيد و مي‌توانيم اين ادعا را داشته باشيم كه جهاد دانشگاهي توانست موضوع "ما مي‌توانيم" حضرت امام را به خوبي صرف كند و انگيزه همه آن‌ها در اين راستا اين بود كه نشان بدهند نخبه‌هاي ايراني در بعد اسلامي و در كنار مسائل علمي حرف‌هاي گفتني بسياري دارند.

كماليان اظهار داشت: امروز مي‌توان ريشه بسياري از مسائل علمي يا نوآوري موجود در كشور را در جهاد دانشگاهي پيدا كرد.

نماينده مردم قوچان و فاروج در مجلس تصريح کرد: وظيفه جهاد دانشگاهي تغييري نكرده است، يعني آن انگيزه جهادي فكر كردن در كنار مسائل علمي هنوز هم وجود دارد و الان هم بسياري از طرح‌ها و پروژه‌هايي كه عملا نمي‌شود آن‌ها را به شركت و يا نهادي واگذار کرد، جهاد دانشگاهي به عهده مي‌گيرد و همكاري‌هاي بسيار خوبي با سازمان‌هايي از جمله وزارت دفاع دارد، و از آنجايي كه اين نهاد به دنبال نوآوري است و محدوديت‌هاي قانوني و تجاري ندارد، در قالب طرح‌هاي پژوهشي زيادي كه تا به حال انجام داده توانسته دستيابي به بسياري از مسائل علمي و تاكتيك‌هاي جديد دنيا را براي خودش فراهم و به بازار عرضه كند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha