يک عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با بيان اين که جهاد دانشگاهي يک نهاد انقلابي و ترکيبي از علم و خلاقيت توأم با مباني ديني و فرهنگي است، گفت: جهاد دانشگاهي در تمامي عرصههاي علمي ورود پيدا کرده و اقدامات شايستهاي انجام داده، اما معتقدم جهاد دانشگاهي بايد به سمت تحول مورد نظر مقام معظم رهبري در حوزه علوم انساني ورود پيدا کند که کمتر در گذشته وارد اين عرصه شده است.
علي کريمي فيروزجايي در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با توجه به سالروز تشکيل جهاد دانشگاهي و فعاليتهاي اين نهاد در عرصههاي علمي، آموزشي و فرهنگي کشور اظهار کرد: جهاد دانشگاهي يکي از نهادهاي انقلابي است که در سالهاي اوليه انقلاب با هدف تقويت بنيه علمي، پژوهشي و فرهنگي دانشگاهيان اعم از اساتيد و مجموعه فعالان حوزه علم و دانش کشور تشکيل شد.
وي تصريح کرد: بنابراين، در همان سالهاي اوليه تاسيس جهاد دانشگاهي توانسته جايگاه خوب و محکمي را در بين دانشگاهيان باز کند که امروز اين نهاد به مجموعهاي قوي و موثر در کنار ساير نهادهاي علمي و فناوري براي ارائه خدمت به جامعه و مردم تبديل شده است.
نماينده مردم بابل در مجلس با بيان اين که در شرايط فعلي با رقابت جدي در حوزه علمي و تکنولوژي در عرصه بين الملل مواجه هستيم، گفت: خوشبختانه جهاد دانشگاهي با گسترش روزافزون فناوري در عرصههاي مختلف توانسته گامهاي اساسي و زيربنايي را بردارد.
کريمي فيروزجايي به فعاليتهاي جهاد دانشگاهي در تمامي حوزهها اشاره کرد و افزود: بيوتکنولوژي، فناوري زيستي و فعاليتهاي پژوهشگاه رويان، عرصههاي فني - مهندسي، فناوري اطلاعات و گياهان دارويي از جمله زمينههايي است که جهاد دانشگاهي توانسته اقدامات شايان توجهي را انجام دهد که شايسته تقدير است.
وي خاطرنشان کرد: نگاه ويژهاي که مقام معظم رهبري در سالهاي اخير به جهاد دانشگاهي داشتند، در همين راستا در مجلس شوراي اسلامي نيز طي چند سال اخير به ويژه در بودجه سال 90 کمکهايي به جهاد دانشگاهي انجام شد تا بتواند به اهداف بلند و مقدسي که برپايه آن پايهريزي شده، دست يابد.
اين عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با اشاره به اين که جهاد دانشگاهي ترکيبي از علم و خلاقيت توأم با مباني ديني و فرهنگي است، اذعان کرد: جهاد دانشگاهي نهادي است که همزمان در حوزه فرهنگ و مباني ديني، تقويت باورهاي ديني و ارزشي و نيز در حوزه تقويت مباني علمي و نرم افزاري و فناوري امروز در بين دانشگاهيان مسئوليت برعهده دارد.
کريمي فيروزجايي يادآور شد: اما ماموريتي که به اعتقاد من پيش روي جهاد دانشگاهي است و در سالهاي آينده، بايد بيشتر به آن ورود پيدا کند، تحول مورد نظر مقام معظم رهبري در حوزه علوم انساني است که کمتر جهاد دانشگاهي در گذشته وارد اين عرصه شده، لذا اميدواريم که در حوزههاي مختلف علوم انساني از جمله در علوم سياسي، علوم اجتماعي، روان شناسي، حقوق و ... و نيز مباحثي که امروز آن مسائل با نگاه مکتبي و ايدئولوژي ما به زمين مانده، جهاددانشگاهي ميتواند در طراحي و برنامهريزي استراتژي آينده مدنظر قرار دهد.
نماينده مردم بابل در مجلس در پايان با اشاره به فعاليت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به عنوان بال اطلاع رساني جهاد دانشگاهي، اظهار کرد: خوشبختانه اين خبرگزاري توانسته دوشادوش ساير خبرگزاريهاي مطرح از جمله ايرنا و فارس در زمره خبرگزاريهاي درجه يک و جزو سه خبرگزاري برتر به شمار رود که در حوزههاي مختلف مورد نياز مردم و مخصوصا با اولويت مسائل علمي و دانشگاهي فعاليت کند.
وي به تصويب قانون شرکتهاي دانش بنيان در مجلس گفت: تاسيس شرکتهاي دانش بنيان ميتواند مرکزي باشد که جهاد دانشگاهي با استفاده از طرفيتي که دارد و نيز فرصتي که در تاسيس قانون شرکتهاي دانش بنيان به وجود آمده با همکاري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، براي زيرساختهاي علمي و فناوري کشور گامهاي موثرتري را بردارد.
انتهاي پيام
نظرات