• چهارشنبه / ۱ تیر ۱۳۹۰ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 9004-19880
  • منبع : نمایندگی فارس

رييس دفتر استعدادهاي درخشان دانشگاه شيراز: درهاي صنايع مهم كشور بايد بر روي نخبگان باز شود سرانه دانشجويان نخبه در دانشگاه ساليانه به500 هزار تومان هم نمي‌رسد

رييس دفتر استعدادهاي درخشان دانشگاه شيراز:
درهاي صنايع مهم كشور بايد بر روي نخبگان باز شود
سرانه دانشجويان نخبه در دانشگاه ساليانه به500 هزار تومان هم نمي‌رسد

رييس دفتر استعدادهاي درخشان دانشگاه شيراز گفت: دانشگاه‌هاي برتر دنيا به خصوص در آمريكا و كانادا ماهيانه بين 24 تا 30 هزار دلار كمك هزينه تحصيلي به نخبگان پرداخت مي‌كنند اما در دانشگاه شيراز سرانه نخبگان ساليانه به 500 هزار تومان هم نمي‌رسد.

به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه فارس، دكتر عزيزالله جمشيدي در جمع خبرنگاران گفت: اين دفتر با هدف جذب و شناسايي نخبگان عمدتاً در دانشگاه‌هاي مادر و بزرگ كشور راه‌اندازي شده و ارتباط مستمر با دبيرستان‌هاي استان فارس به منظور شناسايي و هدايت دانش‌آموزان نخبه به سوي دانشگاه شيراز را در دستور كار قرار داده است.

وي ادامه داد: اين دفتر تلاش مي‌كند تسهيلاتي چون كمك هزينه تحصيل و نيز پذيرش بدون آزمون در مقطع تحصيلي بالاتر را براي استعدادهاي درخشان فراهم كند.

جمشيدي با بيان اينكه پذيرش 10 درصد ظرفيت دكتري در دانشگاه شيراز در اختيار استعدادهاي درخشان است، خاطرنشان كرد: در سال تحصيلي جاري 176 نفر در دفتر استعدادهاي درخشان دانشگاه شيراز جذب شده‌اند.

رييس دفتر استعدادهاي درخشان دانشگاه شيراز در مورد شرايط عضويت در اين دفتر، گفت: رتبه‌هاي برتر آزمون سراسري، دارندگان معدل‌هاي درسي بالا در طول تحصيل، دارندگان مقام‌هاي المپياد علمي و جشنواره‌ خوارزمي از جمله كساني هستند كه در دفتر استعدادهاي درخشان پذيرش مي‌شوند.

جمشيدي بيان كرد: استفاده از امكان تحصيل بدون آزمون در مقاطع تحصيلي بالاتر نيازمند استمرار عضويت در اين دفتر و كسب امتيازهاي مربوط است.

وي با تأكيد بر لزوم حفظ و نگهداري از نخبگان، خاطرنشان كرد: دانشگاه‌هاي برتر دنيا به خصوص در آمريكا و كانادا ماهيانه بين 24 تا 30 هزار دلار كمك هزينه تحصيلي به نخبگان پرداخت مي‌كنند اما در دانشگاه شيراز سرانه نخبگان ساليانه به 500 هزار تومان هم نمي‌رسد.

عضو هيأت علمي دانشگاه شيراز اظهار كرد: دانشجويان نخبه ايراني در مقاطع تحصيلات تكميلي براي تأمين معاش خود مجبورند در دانشگاه‌هاي غير انتفاعي و آزاد تدريس كنند اما در كشورهاي پيشرفته دانشجوي دكتري مي‌تواند از محل كمك هزينه تحصيلي پس انداز هم داشته باشد.

وي با تأكيد بر لزوم تقويت تسهيلات اعطايي به استعدادهاي درخشان اضافه كرد: خروج نخبگان از كشور در سطح كلان مطرح است اما ادامه حضور نخبگان پس از فراغت از تحصيل در كشور نيازمند فراهم سازي بسترهاي لازم از جمله تأمين آينده شغلي آنان است.

جمشيدي ادامه داد: درهاي صنايع مهم كشور بايد بر روي نخبگان باز شود و امكان بروز و ظهور آنان در فرآيندهاي توسعه كشور فراهم شود.

اين استاد دانشگاه با بيان اينكه نبايد حتما اصرار بر نگهداري همه نخبگان در كشور داشته باشيم، افزود: وجود برخي نخبگان در دانشگاه‌ها و مراكز مهم علمي و پژوهشي دنيا براي كشور ضروري است در صورتي كه بتوانيم آنان را راغب به انتقال دانش به كشور كنيم.

وي ادامه داد: نخبگان ايراني خارج از كشور مي‌توانند نقش مهمي در انتقال دانش به كشور داشته باشند؛ بنابراين اصرار بر بازگشت نخبگان چندان هم ضرورت ندارد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha