رئيس جمهور قاچاق را زمينه ساز توسعه شكاف اقتصادي و بيعدالتي دانست.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمود احمدينژاد كه در همايش تخصصي راهبردهاي نوين در پيشگيري و مبارزه با قاچاق كالا و ارز سخن ميگفت، در ابتداي سخنانش با اشاره به گزارشي كه سعيدمرتضوي، رئيس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز ارائه داد، گفت: قاچاق براي شما پديدهي شناخته شده است و آثار جابجايي غير قانوني كالا از بيرون به داخل بسيار گسترده است و يكي از آثار آن ضربه به توليد است. البته جايي كه ما اصرار داريم توليد در وهلهي اول در داخل كشور مصرف شود، اما اگر توليد ما بازار جهاني داشته باشد و در حد ظرفيت كشور كالا توليد شود، ورودي كالا جاي نگراني ندارد.
احمدينژاد يكي ديگر از آثار جا به جايي غيرقانوني كالا را ضربه به درآمدهاي دولت عنوان كرد و گفت:وقتي كالا از مسير نادرست وارد ميشود، اين موضوع به درآمد ملي ضربه وارد ميكند و در واقع كسي كه كالا را از راه غير قانوني وارد ميكند، يعني مبلغي از پول بيتالمال را برداشته است.
وي تاثير ديگر قاچاق كالا را كاهش قدرت كنترل دولت و مردم در كالاهاي ورودي دانست و ادامه داد: بسياري از كالاهايي كه غير قانوني وارد ميشود، فاقد استانداردهاي لازم بهداشتي هستند و به سلامت مردم آسيب ميزنند و در واقع استانداردهاي لازم را براي مصرف بهينه ندارند و اين مشكلاتي را براي كشور ايجاد ميكند.
احمدينژاد ادامه داد: تاثير ديگر قاچاق كالا مثل هر سوء استفادهي اقتصادي ديگر توسعهي شكاف اقتصادي و بيعدالتي است.
رييس جمهور در ادامه تاكيد كرد كه كسي كه حقوق بيتالمال را نميپردازد در واقع به بيعدالتي دامن ميزند و فاصلهها را زياد ميكند.
وي با بيان اين كه يكي ديگر از آثار قاچاق كالا ترويج قانون گريزي است، ادامه داد: وقتي عبور از قانون تكرار و سهل شود و به ظاهر منافعي نيز به همراه داشته باشد، ميتواند اين امر به بخشهاي ديگر وارد شود و آسيب وارد كند.
احمدينژاد با بيان اينكه در اين قضيه بدتر از همه آسيب اخلاقي است، گفت: كسي كه مال آلوده را وارد جامعه و زندگي خود ميكند، از اين فرد و مجموعه كساني كه از اين مال آلوده بهره ميبرند، نبايد انتظار داشت كه كارهاي شايستهيي بروز پيدا كند.
احمدينژاد گفت: طبيعي است وقتي مال شبه حرام به جامعه تزريق شود، الودگي اخلاقي ايجاد ميشود و به همين نسبت فراموش كردن خدا و ارزشهاي اخلاقي اتفاق ميافتد.
احمدينژاد ادامه داد:قاچاق كالا يك امر جزئي، مقطعي و محدود به يك جغرافياي خاص نيست، مسابقه سنگين ميليمتري اقتصادي در دنيا باعث شده تا عدهاي تلاش كنند به هر قيمتي بازار را فتح كنند و ميبينيد به موازات جابجايي قانوني كالا شبكههاي گسترده غير قانوني و پيچيده براي قاچاق كالا و ارز فعاليت ميكند و شكل گرفته است.
احمدينژاد ادامه داد: ترويج مصرف گرايي براي حفظ توليد كارخانجات و رساندن كالا به نازلترين قيمت به مصرف كننده موجب شده حد و مرز انسانيت توسط عدهاي زير پا گذاشته شود.
رئيس جمهور همچنين خاطرنشان كرد: نميخواهم بگويم سهم قاچاق كالا معادل حجم قانوني جابجايي كالا است، ولي نميتوان گفت خيلي كمتر از آن است. بخشي از كالاهاي قاچاق از مرزهاي غير مجاز وارد ميشود و بخشهايي از آن از مرزهاي رسمي وارد ميشود.
احمدينژاد ادامه داد: سرمايهداران بيفرهنگ همهي ارزشهاي اخلاقي را زير پا گذاشتهاند و به دنبال كسب ثروت به هر طريق از طريق جنگ يا غير جنگ هستند.كسي كه كالاهاي غير بهداشتي را در سطح جهاني وارد ميكند، سلامت انسانها را به خطر مياندازد.
احمدينژاد در ادامه به موضوع انگيزههاي شخصي در اتباط با قاچاق كالا اشاره كرد و گفت: انسانهاي حريص، خودخواه و بي اخلاق به هر قيمتي ميخواهند ببرند و منافع كسب كنند.
وي يكي ديگر از دلايل قاچاق كالا را ضعف قوانين و مستندات عنوان كرد و ادامه داد: يكي ديگر از علتهاي قاچاق كالا كنترلهاي ناقص است. هر كالايي كه در بازار توليد ميشود و وارد آن ميشود، بايد هويت و كد داشته باشد و اين كه قابل كنترل و راستيآزمايي باشد ، وقتي اين گونه نيست، فرصت براي قاچاق كالا هم فراهم مي شود.
احمدينژاد ضعف مبارزه عالمانه را يكي ديگر از علتهاي قاچاق كالا عنوان كرد و گفت: در بحث مبارزه با قاچاق اگر مبارزه منحصر به برخورد فيزيكي شود، حتما راه به جايي نميبرد، آن كسي كه با شبكههاي بينالمللي قاچاق كار ميكند، حاضر است كه با ايجاد نوسان در قيمتها، كالاهاي استاندارد را از ميدان به در كند كه يكي از آنها قاچاق سيگار است.
احمدينژاد ادامه داد: شبكههاي قاچاق كه اطراف مرزهاي ملتها نشستهاند، تمام هزينهها را متحمل ميشوند، ميگويند محموله را ببريد و وقتي فروختيد هزينه را بپردازيد. در واقع بعد از آن هزينه را دريافت ميكنند.
رئيس جمهور با بيان اينكه حجم كالاهاي مكشوفه از قاچاق كالا بيش از 30 درصد نيست، ادامه داد: اگر ما در برخورد با قاچاق كالا فقط به مقابله فيزيكي اكتفا كنيم، راه به جايي نميبريم.
انتهاي پيام
نظرات