رييس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي وزارت جهاد كشاورزي از تدوين نهايي سند راهبردي چهارساله فناوري نانو بخش كشاورزي و توليد و عرضه محلولها و بستهبنديهاي نانويي براي كاهش ضايعات محصولات كشاورزي در سال جاري خبر داد.
دكتر مجتبي خيام نكويي در گفتوگو با خبرنگار فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: در كميته فناوري نانو بر اساس اسناد بالادستي كشور مانند سند چشمانداز 20 ساله، برنامه پنجم توسعه، سند راهبردي فناوري ستاد نانو و اهداف وزارت جهاد كشاورزي پيگير تصويب نهايي سند راهبردي فناوري نانو بخش كشاورزي و منابع طبيعي از سال 90 تا 93 هستيم كه اميدواريم طي چند روز آينده شاهد نهايي شدن اين سند باشيم.
وي افزود: جهتگيري در فعاليتهاي نانوي وزارت جهاد كشاورزي به گونهاي بوده كه بتوانيم از نيروي انساني خبره بهره ببريم و اين در حالي است كه در گذشته دانش آموخته نانو در بخش كشاورزي نداشتيم اما به برنامهريزيها و سياستگذاريهاي صورت گرفته درصدديم بتوانيم از ظرفيتهاي موسسات تحقيقاتي و مراكز آموزشي استفاده كنيم؛ به گونهاي كه در يك برنامه مشخص بايد 100 محقق نانو به صورت تمام وقت و در مقاطع دكتري و كارشناسي ارشد در تمام موسسات تحقيقاتي و مراكز استان وزارت جهاد كشاورزي داشته باشيم.
رييس پژهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي با اشاره به برگزاري دورههاي آموزشي نانو در سطح وزارت جهاد كشاورزي خاطرنشان كرد: تاكنون بيش از هزار نفر دورههاي آموزشي فناوري نانو را طي كردهاند كه شامل مديران ارشد، مديران موسسات تحقيقاتي، اعضاي هيات علميو محققان بخش كشاورزي و علاقهمندان به اين حوزه ميشود.
خيام نكويي با تاكيد بر بيفايده بودن توجه صرف به نيروي انساني بدون توجه به زيرساختي براي دستيابي به اهداف آتي هر موسسه تحقيقاتي اذعان داشت: در اين راستا از بخشي از موسسات تحقيقاتي حمايت ويژه صورت گرفته و در برخي از آزمايشگاهها با تهيه برخي تجهيزات، تحقيقات نانو صورت ميگيرد به گونهاي كه بر اساس سياستهاي تعريف شده سازمان در كنار تقويت نيروي انساني، فراهم كردن زير ساخت آموزش نيروي انساني، پروژههاي تحقيقاتي در زمينه نانو تعريف ميشود تا موسساتي كه مورد حمايت قرار گرفتهاند بتوانند آنها را به نتيجه برسانند.
محلولها و بستهبنديهاي نانويي در سال جاري وارد بازار ميشوند
رييس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي با بيان اينكه بسياري از محصولات كشاورزي به دليل بستهبندي نامناسب از برداشت تا مصرف دچار 50 تا 70 درصد ضايعات ميشوند، اظهار كرد: در حال حاضر با همكاري بخش خصوصي موفق به تدوين دانش فني اين محلولها و بستهبنديهاي نانويي شدهايم و درصدديم تا اين فناوري را كه باعث افزايش ماندگاري محصولات كشاورزي و جلوگيري از تخريبپذيري زودرس ميشود در سال جاري به بازار عرضه كنيم.
خيام نكويي با اشاره به دو برابر شدن ماندگاري محصولات كشاورزي با استفاده از اين محلول و پكيجها، تصريح كرد: آمار رسمي متفاوت وجود دارد كه برخي معتقدند تا 20 درصد از توليدات بخش كشاورزي در مراحل مختلف به ضايعات تبديل ميشوند كه اين ميزان حدود 20 ميليون تن است اما ميتوان با استفاده از اين فناوريها ضمن كاهش قابل توجه ضايعات و افزايش توليد، فرآورده هاي كم ارزش را به محصولاتي با ارزش و كيفيت بالا تبديل كرد.
انتهاي پيام
نظرات