*برنامههاي جديد وزارت نفت براي توليد صيانتي از ميادين* پارسال روزانه فقط 90ميليون متر مكعب گاز به ميادين نفتي تزريق شد
تزريق گاز از 247 ميليون متر مكعب در روز به 330ميليون متر مكعب در خلال برنامه پنجم افزايش مييابد كه از اين مقدار حدود 250 ميليون متر مكعب مربوط به مناطق نفتخيز جنوب است.
محسن خجستهمهر - معاون برنامه ريزي و نظارت بر منابع هيدور کربوري وزارت نفت، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان مطلب بالا، ميزان گاز تزريق شده به ميادين نفتي در سال گذشته را حدود 90 ميليون متر مكعب در روز اعلام كرد.
وي در مورد ضريب بازيافت هيدروكربور مايع (اوليه و ثانويه) طي سالهاي برنامه چهارم توسعه، گفت: ضريب بازيافت بين سالهاي 1384 تا 1388 به ترتيب 27.35 ، 27.42، 26.94 و 28.29 درصد بود كه با توجه به ارتقاي ذخاير هيدروكربوري از 137 ميليارد بشكه به 151 ميليارد بشكه (انجام شده در سال 1389) ضريب بازيافت به بيش از 28 درصد افزايش يافته است.
او با اشاره به اين كه يكي از راهبردهاي تدوين شده در برنامه پنجم توسعه صنعت نفت كشور براي تحقق هدف افزايش سهم و ارتقاي جايگاه صنعت نفت، گاز و پتروشيمي در سطح منطقه و جهان، راهبرد توليد صيانتي از ميادين نفتي كشور است، افزود: به همين منظور نيز سياستهايي در برنامه پنجم توسعه تدوين شده كه سرمايه گذاري در استحصال و استخراج ميادين نفت و گاز و اجراي طرحهاي توسعه ميادين نفت و گاز در راستاي افزايش توان توليد نفت خام و گاز طبيعي يكي از آنهاست.
معاون وزير نفت، به كارگيري روشهاي ازدياد برداشت به منظور افزايش ضريب بازيافت ميادين نفت كشور شامل تزريق آب و گاز را از ديگر راهكارهاي وزارت نفت براي توليد صيانتي برشمرد و
از تزريق گاز و آب به مخازن نفتي و تزريق امتزاجي گاز به ميدانهاي رامشير و دارخوين به عنوان نمونه ياد كرد.
خجستهمهر با تاكيد بر اينكه به منظور بهرهبرداري حداكثري از ميادين و جبران افت فشار بايد از روشهاي نوين در ميادين نفتي استفاده كرد، گفت: انجام مطالعات آزمايشگاهي در مراكز تحقيقاتي مرتبط با صنعت نفت از جمله پژوهشگاه و دانشگاه صنعت نفت و ساير مراكز تحقيقاتي دانشگاهي به منظور مطالعه و بررسي روشهاي مختلف ازدياد برداشت متناسب با ويژگيهاي سنگ و سيال مخازن ايران در حال انجام است.
به گفته وي به همين منظور طراحي نرم افزارهاي شبيهسازي و مدلسازي مخازن نفت متناسب با شرايط مخازن ايران در پژوهشگاه صنعت نفت صورت گرفته است.
معاون برنامهريزي و نظارت بر منابع هيدرو کربوري وزارت نفت، نوسازي و بهسازي تاسيسات توليد و بهرهبرداري از ميادين نفت و گاز، راهاندازي طرحهاي نمكزدايي و به كارگيري پمپهاي درون چاهي جهت به حداكثر رساندن توليد نفت، بازنگري در برنامههاي تزريق گاز و افزايش سقف تزريق در مقايسه با گذشته و اجراي گسترده حفاريهاي افقي و انحرافي را سياستهاي ديگر وزارت نفت براي توليد صيانتي برشمرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات