دانشمندان مؤسسه پزشكي هاوارد هاگز، يك ميكروسكوپ جديد ابداع كردهاند كه به محققان اجازه ميدهد حيات پوياي درون سلولهاي زنده را با استفاده از نوعي روش عكسبرداري سريع مشاهده كنند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ميكروسكوپ ابداعي جديد دانشمندان موسسه پزشكي هاوارد هاگز به محققان اجازه خواهد داد تا از يك ورق بسيار نازك نور براي مشاهده درون سلولهاي زنده استفاده كنند و همچنين اشكال سهبعدي از سلولها را با جزئيات دقيق در اختيار افراد قرار ميدهد.
تكنيك ميكروسكوپي با سرعت بالا به عكسبرداري ميپردازد كه اين امر به محققان كمك ميكند فيلمهاي خيرهكنندهاي از سلولها بوجود بياورند كه فرآيندهاي بيولوژيكي مانند تقسيم سلولي را در واقعيت به تصوير بكشند.
اين تكنيك كه نوردهي ميكروسكوپي صفحه پرتو بسل نام دارد در يك مقاله پژوهشي در مجله نيچرمتد منتشر شده است.
هدف اصلي اصلي زيستشناسان درك قواعدي است كه فرآيندهاي مولكولي درون سلول را كنترل ميكند.
مفهوم مطالعه سلولهاي زنده كه با پروتئينهاي نشاندارشده تشعشعدار و ساير مولكولها ترسيم شده، مطلب جديدي نيست. اما شيوههاي سلول زنده ممكن است مشكل ساز باشد چراكه نور توليد شده توسط ميكروسكوپها ممكن است در طول زمان به سلولها آسيب برساند. بجز آسيب سلولي، اين نور در طولاني مدت باعث ميشود كه نور مولكولهاي فلورسان از بين برود. به عبارت ديگر هر چه زمان مطالعه سلولي براي كشف ويژگيهاي آن بيشتر باشد، سلول در معرض آسيب يشتري قرار ميگيرد.
ميكروسكوپ جديد ممكن است در آينده تصوير ميكروسكوپي با وضوح بالا را توسعه دهد. ساير شيوههاي وضوح بالا در حد مشاهده نمونهها مرده و نازك محدود بوده و ممكن است در هنگام مشاهده سلول زنده به آن آسيب بزنند.
انتهاي پيام
نظرات