دانشمندان توانستهاند به يك تكنيك جديد دست پيدا كنند كه ميتوان با آن پلاستيكهاي جديد با ويژگيهاي فلزي يا حتي فوق رسانا توليد كرد.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پلاستيك به طور معمول رسانايي ضعيف براي برق محسوب شده و از آن بيشتر براي عايقكاري كابلهاي برق استفاده ميشود اما دانشمندان استراليايي با قرار دادن قشر نازك فلزي در ميان ورقه پلاستيكي و تركيب آن با يك پرتو يوني در سطح پليمري نشان دادهاند كه ميتوان از اين شيوه براي توليد ورقههاي پلاستيكي ارزان، قوي، قابل انعطاف و با قابليت رسانا استفاده كرد.
پرتوهاي يوني به طور گستردهاي در صنعت ميكروالكترونيك براي مناسب سازي رسانايي نيمهرساناها مانند سيليكون مورد استفاده قرار ميگيرد اما تلاش براي تطبيق اين فرآيند بر روي ورقههاي پلاستيك از دهه 1980 انجام شده كه تا كنون با موفقيت كمي روبرو بوده است.
محققان براي نمايش كاربري بالقوه اين ماده جديد، دست به ساخت دماسنجهاي مقاومت الكتريكي زدند كه با استانداردهاي صنعتي مطابقت داشتند. هنگامي كه اين محصول با يك دماسنج مقاومت پلاتين مورد مقايسه استاندارد صنعتي قرار گرفت با آن برابر بوده يا حتي از ميزان رسانايي بيشتري برخوردار بود.
اين مواد جديد كه به راحتي با تجهيزات معمول در صنايع ميكروالكترونيك قابل ساختند نسبت به ساير پليمرهاي نيمهرساناي استاندارد از تحمل بيشتري در مقابل اكسيژن برخوردار است.
به گفته محققان، ورقهاي پليمر پردازش شده با پرتو يون ميتواند آيندهاي روشن در گسترش مواد نرم براي كاربردهاي الكترونيكي پلاستيك به عنوان تركيبي بين فناوري جاري و نسل بعدي آن به وجود بياورد.
انتهاي پيام
نظرات