اوباما درنطق سالانهاش: آمريكاييها براي رقابت جهاني متحد شوند در موعد مقرر عراق را ترك ميكنيم خروج از افغانستان از ژوئيه آغاز ميشود
رئيس جمهور آمريكا در نطق ساليانه خود از آمريكاييها خواست تا اختلافات حزبي را كنار بگذارند و براي رقابت جهاني متحد شوند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، باراك اوباما، رييس جمهور آمريكا در نطق ساليانه خود خواستار سرمايهگذاريهاي بيشتر در امور آموزش، تحقيقات، امور پزشكي و تكنولوژي به اميد ايجاد موجي از نوآوري كه آمريكا در رقابت فضايي با شوروي سابق پيشتر تجربه كرده بود، شد.
اوباما ضمن اشاره به اين كه جهان و قوانينش تغيير كردهاند گفت: براي به دست آوردن آينده لازم است ما بر چالشهايي كه دههها باعث ايجاد آن شديم، غلبه كنيم.
براساس گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، اوباما در ابتداي سخنرانياش خاطره حادثه اخير در توكسان آمريكا را زنده كرد و اظهار داشت: اين حادثه غم انگيز اين را به ما ميگويد كه ما چه كسي هستيم و يا از كجاييم، هر كدام از ما بخشي از يك هدف بزرگتر هستيم، چيزي فراتر از يك حزب يا سوابق سياسي.
اوباما تصريح كرد كه آينده آمريكا بسيار مهمتر از بحثها و نزاعهاي سياسي است.
رئيس جمهور آمريكا افزود: در حال حاضر موضوع اين نيست كه چه كسي در انتخابات بعدي پيروز خواهد شد. موضوع اين است كه شغلها و صنايع جديد در كشور ايجاد شود. موضوع اين است كه آيا رهبري آمريكا در جهان حفظ ميشود.
اوباما در سخنراني سالانه خود كه به نظر مي رسد آغاز نيمه رسمي رقابتهاي انتخاباتي سال 2012 باشد، موضوع جديدي مطرح نكرد.
اوباما اعتراف كرد كه هزينههاي فزاينده امنيت اجتماعي و امور بهداشت عمومي يكي از بزرگترين چالشهاي مالي است كه آمريكا با آن روبروست و در عين حال دولت آمريكا تلاش ميكند كسري بودجه خود را كاهش دهد.
اوباما در اين سخنراني در مورد فعاليتهاي نظامي آمريكا در عراق و افغانستان كوتاه سخن گفت و اظهار داشت كه آمريكا با موفقيت القاعده را به عقب رانده و در مسير آغاز روند خروج نيروهايش از افغانستان در ماه ژوئيه قرار داشته است.
وي گفت: به رغم نبرد سنگين پيش رو، روند خروج نيروهاي آمريكايي از افغانستان از ژوئيه آغاز خواهد شد. همچنين نيروهاي آمريكايي عراق را در مورد تعيين شده ترك خواهند كرد.
رئيس جمهور آمريكا خاطرنشان كرد كه اين كشور روند خروج از بحران مالي را آغاز كرده است و در مسير روزهاي بهتر حركت ميكند.
وي افزود: ما در مسير پيشرفت قرار داريم. در مورد سختي كاري كه پيش رو داريم شك و ترديد نداريم موضوع اين است كه جايگاه آمريكا قوي حفظ شود.
وي از دموكراتها و جمهوري خواهان خواست كه در راستاي احياي اقتصادي آمريكا اختلافات را كنار بگذارند.
رئيس جمهور آمريكا در اين سخنراني خود به كره شمالي گفت كه به تعهداتش در راستاي كنار گذاشتن برنامه هستهاي خود پايبند باشد.
سئول نيز امروز (چهارشنبه) اعلام كرده كه اولين نشست خود با مقامهاي كره شمالي برگزار خواهد كرد.
اوباما در سخنراني خود گفت: در شبه جزيره كره ما در كنار كره جنوبي و هم پيمانانمان قرار داريم و تاكيد ميكنيم كه كره شمالي به تعهداتش براي كنار گذاشتن سلاحهاي هستهاي عمل كند.
وي با اشاره به اين كه قدرتهاي نوظهوري هم چون هند و چين از قدرت رقابت بيشتر در بازارهاي جهاني برخوردارند، افزود: قوانين جهاني تغيير كردهاند. در يك نسل واحد انقلابهايي در تكنولوژي ايجاد شد كه شكل زندگيها، شغلها و فعاليتها را دگرگون كرده است. اما آمريكا نبايد در اين مبارزه تسليم شود. بله دنيا تغيير كرده است. رقابت براي شغل واقعي است، اما اين چالش ما را به عقب نميبرد. لازم است در نوآوري سرمايهگذاري بيشتري داشته باشيم.
اوباما در ادامه از ارتش آمريكا به عنوان الگويي در جهان ياد كرد.
وي گفت: به عراق نگاه كنيد جايي كه حدود 100 هزار تن از مردان و زنان شجاع ما آنجا را با سري بالا ترك كردند. فعاليتهاي جنگي آمريكا در عراق پايان يافته است، خشونت كاهش يافته و دولت جديدي روي كار آمده است. در افغانستان نيز نيروهاي آمريكايي مقرهاي طالبان را تصرف كردهاند و در حال آموزش نيروهاي امنيتي افغانستان هستند و هم چنان در مسير از بين بردن پناگاههاي امن القاعده گام برميدارند.
اوباما گفت: به لطف فعاليتهاي قهرمانانه نيروهاي ما، افغانهاي كمي امروز تحت كنترل شبه نظاميان طالبان هستند. جنگ سختي پيش رو است و دولت افغانستان نيز لازم است عملكرد بهتري در اداره كشور از خود نشان دهد. آمريكا و كشورهاي ائتلاف در حال تقويت توانايي افغانستان و ايجاد يك شراكت پايدار با مردم افغانستان است. در سال جاري ما با حدود 50 كشور براي آغاز روند انتقال مسئوليتهاي امنيتي به افغانها همكاري ميكنيم و در ژوئيه روند خروج نيروها از افغانستان را شرع ميكنيم.
اوباما با اشاره به پيمان جديد استارت گفت كه اين معاهده باعث ميشود تسليحات هستهاي كمتري در جهان مستقر شود.
اوباما تصريح كرد كه دولتش هم چنان به اعمال فشار عليه القاعده و طالبان ادامه خواهد داد.
رييس جمهور آمريكا افزود: القاعده و گروههاي وابستهاش به طرح ريزي حمله عليه ما ادامه ميدهند. اما آژانسهاي اعمال قانون و جوامع اطلاعاتي ما به ايجاد اختلال در طرحهاي اين گروههاي افراطي ادامه ميدهند تا شهرها و آسمان آمريكا امن شوند. در پاكستان رهبري القاعده بيشتر از هر زمان ديگري از سال 2000 تحت فشار بوده است.
وي همچنين از سفرش به آمريكاي جنوبي در ماه مارس خبر داد و گفت: به برزيل، شيلي و السالوادور ميروم تا براي پيشرفت آمريكا ائتلاف جديدي ايجاد كنم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات