وزير بازرگاني: با همه نانواها با يك آييننامه برخورد ميشود
وزير بازرگاني اظهار كرد: ما بدون هيچ مشكل جدي به اجراي قانون هدفمند كردن يارانهها ورود پيدا كرديم كه جاي شكرگزاري از خدا و مردم دارد.
به گزارش خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهدي غضنفري در همايش كيفيت نان كه صبح امروز در نمايشگاه بينالمللي برگزار شد، تاكيد كرد كه وجود ضايعات نان، وضعيت كيفيت و تمام چيزهايي كه امروز به دنبال بهبود آن هستيم، مقصد اصلياش ساختارهاي وضع شده بود نه افرادي كه در ساختارها بودند، بنابراين همان قدر از كارخانجات آرد و كشاورزان گندمكار سپاسگزار هستيم بايد از نانوانها هم تشكر كنيم.
وي با بيان اينكه نبايد دچار طرز تفكري باشيم كه در يك بخش بد كار ميشود گفت: به همين دليل از گروههاي مختلف، از كشاورز، كارخانجات و از نانوا كه در حالت صنعتي و يا حالت سنتي تشكر ميكنم. نگاه من به تمام اين حوزهها نگاه به مردم شريفي است كه تلاش آنها بهبود كار است.
غضنفري با تشكر از احزاب رسانه در ادامه صحبتهاي خود ابراز اميدواري كرد كه آنها اين درك شرايط كه در چه زماني به چه موضوعي بايد پرداخت را مرتبا در نظر داشته باشند.
او با بيان اينكه تعداد زيادي زنجيره كاري ميتوانيم داشته باشيم كه با هم رقابت ميكنند، افزود: لازم نيست همه كارخانجات آرد يك نوع رفتار داشته باشند، همه نانواييها با همه كارخانههاي آرد كار كنند و نانوا هم ميتواند كارخانه مورد نظر را براي خريد آرد انتخاب كند و كارخانجات آرد ميتوانند همكاران خود را مستقلا پيدا كرده و از كشاورزاني كه در نظر دارند گندم بگيرند.
وزير بازرگاني صحبتهاي خود را با طرح اين پرسش كه آيا كيفيت هزينه است يا درآمد ادامه داد و به بخشهاي توليدي، لجستيكي، انبارداري و استاندارد اشاره كرد و گردش مالي اين گروه را 15 هزار ميليارد تومان يا 15ميليارد دلار دانست كه بيش از نصف صادرات غير نفتي ايران است.
وي در ادامه با اشاره به تعداد فعالان حوزه گندم، آرد و نان گفت: 1.5 ميليون كشاورز كه 11 ميليون تن گندم كاشتهاند، 200 هزار نفر نانوا، پنج هزار نيرو براي سيلوسازي و 200 هزار نفر براي ساير صنف و صنايع وابسته به اين بخش فعال هستند كه با در نظر گرفتن خانواده آنها ميتوان گفت 10 درصد جمعيت كشور را به لحاظ اشتغال در بر گرفتهاند.
غضنفري با اشاره به ضايعات در مراحل گندم، آرد و نان ضايعات مرحله كشت را 20 درصد كل بذر و دو درصد كل گندم، ضايعات در برداشت را 55 كيلوگرم و ضايعات در برداشت كمباين را سه درصد دانست كه به طور متوسط هفت درصد ضايعات داريم.
او ادامه داد: ضايعات در مرحله حملونقل 16 درصد و در مرحله مصرف بين 10 تا 30 درصد است به طور كلي ميتوانيم بگوييم كه ضايعات در حلقه اول (گندم) هفت درصد در حلقه دوم (آردسازي) 16 درصد و در حلقه سوم (نان) 10 تا 30 درصد است.در هر گروه فرض ميكنيم 10 درصد ضايعات باشد. به طور سالانه چهار هزار ميليارد تومان گندم خريداري ميشود، پنج هزار ميليارد تومان آرد و شش هزار ميليارد تومان نان خريداري ميشود كه با در نظر گرفتن 10 درصد ضايعات هزار و 500 ميليارد تومان از دست ميرود.
غضنفري با تاكيد بر اينكه فعالان اين حوزه شك نكنند كه مسابقه رقابت جدي است، گفت: قرار شد به اقتصاد نگاه اجتماعي داشته باشيم نميشود به يك نفر كه 30 سال كار كرده است بگوييم ديگر كار نكند. فاز توانمندسازي نانواييهاي سنتي را طي كنيم و بعد مسابقه را آغاز كنيم.
وزير بازرگاني با بيان اينكه هيچ كدام از ذينفعان ما نگران نباشند اظهار كرد: قرار است رقابت در عدالت صورت بگيرد اگر به زحمتكشان جامعه رحم نكنيم، گروههاي بعدي هم به ما رحم نميكنند هيچ كس نبايد نگران باشد فضاي جديد باز شده است، كيفيت زيباست و همه زيبايي را دوست دارند.
وي با بيان اين كه وزارت بازرگاني قول داده است نقشه راه كيفيت نان را طراحي كند، از معاون خود خواست كه تا روز جمعه پيش نويس آن را تهيه كرده، در اختيار صاحبان امر قرار دهد و گفت: نگاهتان سيستمي و تشويقآميز باشد نه تهديدآميز. برنده رقابت پاداش بگيرد، بازنده مشتري و كارش را از دست ميدهد.
او در ادامه به بحث افزودنيهاي نان پرداخت و با اشاره به اينكه الان در استانها به نانواييهاي سنتي گفته شده نان استاندارد با شانه 500، 300 تومان بپزند، سوالي را مطرح كرد مبني بر اينكه نانوا مي خواهد بداند آيا ميتواند به مشتري كه نان را با اندازه بزرگتر و افزودني ميخواهد چنين ناني ارائه دهد و گفت، ميخواهم كه موافقت وزارت بازرگاني را با اين امر بگيرم كه در كنار نان استاندارد نانهايي با اندازههاي گوناگون و افزودنيهاي ديگر ارائه شود.
غضنفري با تاكيد بر اين كه با همه نانوايان با يك آييننامه برخورد ميشود گفت: از هفته آينده كه نان را به آقاي عليخاني سپرديم سراغ ساير موضوعات از جمله جوجهريزي و مرغ (كه شب عيد افزايش قيمت نداشته باشند)، برخي مصالح ساختماني به ويژه آجرپزي، برخي اصناف توزيعي و برخي فروشگاههاي زنجيرهاي ميرويم تا تدبيري كه براي نان شد براي آنها هم صورت بگيرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات