وزير جهاد كشاورزي گفت: 150 ميليون ليتر گازوئيل مورد نياز بخش كشاورزي را به قيمت عليحساب 165 ريال در اختيار كليه بخشهاي كشاورزي قرار داده و حوزههاي ياد شده موظف به تسويهي حساب باقيمانده تا مبلغ يك هزار و 500 ريال تا پايان سال 89 هستند.
به گزارش خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر صادق خليليان امروز در مراسم رونمايي از 5 دستاورد تحقيقاتي وزارت جهاد كشاورزي با اشاره به طرح هدفمند كردن يارانهها اظهار كرد: چند سالي است كه روي طرح هدفمند كردن يارانهها كار شده و ابعاد آن مورد بررسي دقيق كارشناسي قرار گرفته و بستههاي حمايتي در بخشهاي مختلف از جمله بخش كشاورزي نيز در اين رابطه تعريف شده است.
وي با بيان اينكه خوشبختانه روند اجراي طرح يك روند دقيق، علمي با تحقيق و با شيب ملايم است، ادامه داد: از سه سال گذشته سهميهبندي سوخت با شجاعت تمام انجام و زمينهاي براي هدفمند كردن يارانهها شد. بهطوريكه با وجود اعلام اجراي هدفمند كردن يارانهها در كشور در حال حاضر همچنان آرامش قبل از اجراي طرح در كشور برقرار است و بخشهاي مختلف اقتصادي مسير طبيعي خود را طي ميكند ضمن اينكه همكاري مطلوبي در بين آحاد كشور مشاهده شده و توليدكنندگان نيز توليد خود را ساماندهي كردهاند.
به گفته وزير جهاد كشاورزي روند عرضه محصولات از بخشهاي توليدي به بازار يك روند مطلوبي است كه نيازهاي كشور را تامين كرده و اين روند در آينده نيز ادامه پيدا خواهد كرد.
وي تصريح كرد: زماني كه انرژي ارزان و بدون ضابطه در اختيار قرار ميگيرد كسي به فكر بهرهبرداري و استفاده صحيح از اين انرژي نخواهد افتاد.
خليليان با اشاره به اينكه اين وزارتخانه از حدود 8 ماه گذشته به اصلاح ساختارها در واحدهاي توليدي پرداخته و نتايج مناسبي را نيز شاهده بوده است، ادامه داد: سادهترين و اولين كاري كه در رابطه با انرژي به عنوان يك سرمايه در كشور طي چندين دهه انجام شده اين بوده كه پس از زحمات بسياري كه براي بيرون كشيدن اين سوخت از زمين كشيده شده به راحتي آن را سوزاندهايم ضمن اينكه در مورد آب نيز پس از بيرون كشيدن اين سرمايه ارزشمند از دل خاك تا رسيدن آن به مزرعه 40 درصد آن به هدر رفته است.
وي اضافه كرد: استفاده از روشهاي آبياري ثقلي به صدها و هزاران سال گذشته بر ميگردد و به همين دليل اين يك روش آبياري مناسب محسوب نميشود و لازم است به بهترين شكل ممكن از آب در بخش كشاورزي استفاده شود كه در اين راستا استفاده از سيستمهاي آبياري تحت فشار باعث افزايش بهرهوري آب خواهد شد و با همان ميزان مصرف انرژي ميتوانيم توليدي دو برابر داشته ضمن اينكه هزينههاي توليد نيز كاهش پيدا ميكند.
وي خاطرنشان كرد: در بحث انتقال آب با لوله تا قبل از دولت نهم عملكرد و عمليات قابل توجهي در كشور وجود نداشته است اما در دولت نهم دو هزار و 267 كيلومتر انتقال آب با لوله داشتهايم كه اين عمليات در 14 ماهه دولت دهم رقمي حدود 5 هزار و 391 كيلومتر رسيده است و امسال نيز علاوه بر اعتبارات جاري اعتبارات مناسبي براي سيستمهاي تحت فشار، انتقال آب با لوله و شبكهي زهكشي داشتهايم.
وزير جهاد كشاورزي ادامه داد: در چارچوب طرح هدفمند كردن يارانهها اعتبارات مناسبي براي طرحهايي همچون طرح بهينه سازي سوخت در مرغداريها، طرح بهينه سازي مصرف سوخت در گاوداريهاي كشور، طرح تامين تليسه ،طرح كشاورزي حفاظتي، طرح جايگزيني تراكتورها و كمباينهاي فرسوده، افزايش توليد در دامهاي سبك و ... در نظر گرفته شده است.
او افزود: اين طرحها با پشتوانه دولت انجام ميشود و به همين دليل وامهاي ارزان قيمت در اختيار كشاورزان قرار گرفته و در برخي بخشها كمكهاي بلاعوض نيز در نظر گرفتهايم.
وي با تاكيد بر اينكه در اجراي هدفمند كردن يارانهها در بخش كشاورزي كمترين قيمتهاي حاملهاي انرژي براي بخش كشاورزي در نظر گرفته شده است، افزود: در مورد برق براي هر كيلو وات برق 120 تومان در نظر گرفته شده ضمن اينكه روزانه 10 ميليون ليتر گازوئيل نيز در اختيار بخش كشاورزي قرار ميگيرد همچنين 120 ميليارد تومان اعتبار يارانهاي در اختيار كشاورزان براي خريد حاملهاي انرژي قرار ميگيرد كه بازپرداخت اعتبار اين انرژي دو ساله است.
خليليان با بيان اينكه در هفته گذشته براي حمايت از بخش كشاورزي دو اقدام مهم از سوي دولت انجام شده است، گفت: در 15 روز ابتداي اجراي طرح هدفمند كردن يارانهها قرار شد كه توليدكنندگان قيمت قبل از اجراي طرح را براي حاملهاي انرژي پرداخت كنند و مابهالتفاوت اين قيمت را تا قيمت پس از اجراي طرح تا پايان سال از سوي كشاورزان تسويه شود. ضمن اينكه يك ميليون تن جو نيز به صورت يارانهاي به قيمت 290 تومان در هر كيلو در اختيار كشاورزان قرار ميدهيم كه مهلت بازپرداخت آن نيز سه ماهه است. همچنين يك ميليون تن گندم در اختيار توليدكنندگان مواد پروتئيني به قيمت هر كيلو 175 تومان قرار ميدهيم.
وزير جهاد كشاورزي با تاكيد بر اينكه خريدها و حمايتهاي تضميني ما براي حمايت از كشاورزان به بهترين شكل ممكن پا برجاست، افزود: در عين حال يارانهها نيز براي برخي نهادها پا برجاست به طوري كه امسال 850 ميليارد تومان براي اين عمليات در اختيار ما قرار گرفته است تا اين نهادهها را به صورت يارانهاي در اختيار كشاورزان قرار دهيم ضمن اينكه 650 ميليارد تومان نيز براي پوشش بيمهاي كشاورزان درنظر گرفته شده است.
خليليان طرح هدفمند كردن يارانهها را يك طرح انقلابي و باعث تحول اساسي در اقتصاد كشور دانست و گفت: اين طرح كمك ميكند كه اقتصاد ايران از زنجيرهايي كه به دست آن بسته شده رهايي پيدا كند.
وزير جهاد كشاورزي در ادامه با اشاره به 5 هزار محقق وزارت جهاد كشاورزي اظهار كرد: با اين تعداد محقق وزارت جهاد كشاورزي از لحاظ كارهاي تحقيقاتي و علمي يكي از بزرگترين وزارتخانههاي كشور محسوب ميشود و ما با پيوند با بخش اجرا تحقيقات كاربردي را مورد حمايت قرار ميدهيم تا توليد كنندگان در افزايش بهرهوري و توليد اقتصادي موفق باشند.
انتهاي پيام
نظرات