/جايگاه اكو در همگرايي منطقهيي/ يك تحليلگر مسائل اوراسيا: براي برطرف كردن چالشهاي موجود در اكو ميتوان دو عضو ناظر تعريف كرد
يك تحليلگر مسائل اوراسيا با اشاره به چالشهاي موجود در سازمان اكو گفت: براي برطرف كردن چالشهاي موجود در اين سازمان ميتوان دو عضو ناظر تعريف كرد كه روسيه و چين به عنوان اعضاي ناظر وارد سازمان اكو شده كه اين موضوع ميتواند منطقه را بازتر كرده و ساز و كارها را تسهيل كند.
به گزارش خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، امير احمديان در نشست تخصصي جايگاه اكو در همگرايي منطقهيي با اشاره به اهميت مساله اقتصاد در ميان كشورها گفت: يكي از ويژگيهاي منطقهيي، بعد اقتصادي است اما تاكنون سازمان اكو هيچ تاثيري در مبادلات تجاري ميان كشورهاي عضو اين سازمان نداشته است در صورتي كه در كشورهايي با اقتصاد پيشرفته 45 درصد از مبادلات تجاري دروني و 55 درصد بيروني بوده است و در كشورهاي در حال توسعه اين ميزان 17 تا 18 درصد بوده و در كشورهاي نفتي مبادلات تجارت دروني بيش از 50 درصد و در كشورهاي عضو اتحاديه اروپا بالاي 70 درصد است.
وي با بيان اينكه تاكنون سازمان اكو موفقيتي در همگرايي اقتصادي ميان كشورهاي عضو ايجاد نكرده است، ادامه داد: در واقع يكي از مسائل مهم در اين زمينه اراده كشورهاي عضو است. براي ارتقاي همكاريهاي تجاري ميان اعضا تاكنون اقدام مهمي انجام نگرفته است. يكي از بزرگترين مشكلات، قوانين موجود در حمل و نقل در ميان كشورهاي عضو است. همگرايي با توجه به شيوههاي حكومتي موجود در برخي از اعضا هنوز به عنوان يك معضل بزرگ ديده ميشود و به همين دليل هر يك از اين كشورها تلاش ميكنند در خارج از اكو با سازمانهاي ديگر حركت كرده و همكاري كنند و اين سيستمها روند همگرايي را در سازمان اكو برهم ميزند.
اين تحليلگر مسائل اوراسيا با بيان اينكه سازمان اكو مجموعه تضادها است، اضافه كرد: بدون نداشتن تشكلهاي لازم در ميان كشورهاي عضو سازمان اكو، داشتن اقتصاد مكمل امكانپذير نيست. بازارهاي رقابتي در اكو وجود ندارد به همين دليل نبود اقتصادهاي مكمل سبب ميشود كه كشورهاي اعضا نگاه خود را به سمت نقاط ديگري معطوف كنند. از راهحلها ميتوان به استفاده از فرصتهاي موجود، روانسازي حمل و نقل و تسهيلسازي قوانين استفاده كرد. بايد در درون اكو اين ساز و كارها تعريف شود.
احمديان با اشاره به رسالت گروههاي رسانهاي گفت: بايد رسانهها در شناساندن سازمان اكو به مردم تلاش كرده و ساز و كارها و روند فعاليت اين سازمان را شرح دهند. همچنين آسيبشناسي و داشتن نگاه انتقادي به جريانهاي موجود اين امكان را ميدهد كه مردم حساستر شده و آشناسازي بيشتري انجام گيرد. از سوي ديگر موسساتي مانند موسسه فرهنگي اكو كه اكنون ناكارآمد بوده؛ اما اگر فعال شود ميتواند در ايجاد فضاي همكاري كمك بسزايي انجام دهد. در واقع ورود سازمان اكو به درون جامعه ميتواند بر حل مشكلات پيشروي اين سازمان كمك كند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات