با گذشت نزديک به چهار سال از آغاز کلنگزني و عمليات اجرايي پروژه احداث مجتمع آهن و فولاد خرمشهر با ظرفيت دو ميليون تن، اين پروژه هنوز به بهره برداري نرسيده و از سوي ديگر از آخرين پيشرفت آن نيز اطلاعي در دست نيست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين پروژه قرار بود تحت عنوان طرح توسعه شركت نورد و لوله اهواز در كيلومتر 24 خرمشهر اجرا شود.
در آن زمان اعلام شد که مجتمع آهن و فولاد خرمشهر با ظرفيت توليد سالانه دو ميليون تن فولاد به روش احياي مستقيم ساخته خواهد شد كه فاز اول آن 800 هزار تن بوده و در فاز دوم به دو ميليون تن خواهد رسيد.
ضمن اين كه قرار بود اين مجتمع در زميني به مساحت دو هزار و 500 هكتار و با اعتباري بالغ بر چهار هزار ميليارد ريال از محل اعتبارات شركت نورد و لوله اهواز در خرمشهر ساخته شود.
همچنين با توجه به معضل بيکاري در استان خوزستان و به تبع آن در شهر خرمشهر، اعلام شد که از پيامدهاي مستقيم احداث مجتمع آهن و فولاد خرمشهر علاوه بر توسعه صادرات، فعال کردن چرخه اشتغال در سطح استان خوزستان و به ويژه در شهر خرمشهر است و پيشبيني شد كه با بهرهبرداري از اين مجتمع حدود 8 هزار نفر از جوانان و متخصصان جوياي كار به طور مستقيم جذب كار شوند.
اما با گذشت نزديک به چهار سال از زمان آغاز عمليات اجرايي پروژه احداث مجتمع آهن و فولاد خرمشهر، اين پروژه به بهرهبرداري نرسيده است و به نظر مي رسد پيشرفت آن نيز چندان مطلوب نيست.
در همين حال اوايل خرداد ماه امسال غلامرضا حيدري کرد زنگنه - رييس سابق سازمان خصوصي سازي، از تمايل زياد سرمايهگذاران فرانسوي به خريد سهام شرکت فولاد خرمشهر خبر داد.
وي گفت که مذاکراتي نيز با سرمايهگذاران فرانسوي در اين زمينه انجام شده است. البته به نظر ميرسد که اين مذاکرات نتيجهاي نداشته است.
اوايل آذر ماه سال 1388 نيز محمد مسعود سميعي نژاد - معاون سابق امور معدني و صنايع معدني وزارت صنايع و معادن، بعد از گذشت نزديک به چهار سال از آغاز عمليات اجرايي احداث مجتمع آهن و فولاد خرمشهر خبر داد که طرح فولاد خرمشهر با ظرفيت 2.5 ميليون تن با مشارکت 90 درصدي فولاد خوزستان و 10 درصدي کارخانه نورد و لوله اهواز در قالب تاسيس شرکتي جديد بر اساس مصوبه هيات عامل ايميدرو دنبال ميشود. به اين ترتيب علاوه بر افزايش 500 هزار تني ظرفيت فولاد خرمشهر تغييراتي نيز در مديريت اين پروژه ايجاد شد.
به گفته معاون سابق وزير صنايع و معادن، بر اساس درصد مالکيت سهام طرح فولاد خرمشهر اعضاي هيات مديره شرکت جديد با ترکيب چهار نفر از فولاد خوزستان و يک نفر از نورد و لوله اهواز معرفي ميشوند.
وي همچنين توضيح داد که در صورت نياز علاوه بر منابع داخلي از سرمايهگذاري خارجي به صورت فاينانس در اجراي اين طرح استفاده خواهد شد.
سميعينژاد همچنين ابراز اميدواري کرد که در اين پروژه از آخرين فنآوريهاي روز دنيا استفاده و روند به گونهاي پيش رود که اين پروژه به اجرا نزديک شود.
در همين زمينه بهمن آرمان - کارشناس اقتصادي، که زماني يکي از دستاندرکاران پروژه فولاد خرمشهر نيز بوده، چندي پيش اعلام کرد که در دومين سفر هيات دولت به استان خوزستان در بند نخست مصوبه هيات دولت ايجاد اين پروژه و تامين منابع مالي موردنياز آن در اولويت نخست قرار گرفت، ولي متاسفانه تاكنون هيچ اقدام عملي انجام نشده است.
وي پيشنهاد کرده بود که دولت از محل حساب ذخيره ارزي و انتشار اوراق مشاركت و فروش سهام به مردم استان خوزستان اين پروژه را به مرحله اجرا درآورد.
به گفته وي، پروژه فولاد خرمشهر بزرگترين سرمايهگذاري تاريخ جنوب غربي ايران محسوب ميشود.
در همين حال مدتهاست که مسوولان وزارت صنايع و معادن و مجريان طرح ساخت فولاد خرمشهر يعني شرکتهاي فولاد خوزستان و نورد و لوله اهواز گزارش جديدي درباره آخرين وضعيت پيشرفت اين پروژه منتشر نکردهاند.
پيگيريهاي خبرنگار ايسنا براي كسب اطلاع از آخرين وضعيت پيشرفت پروژه فولاد خرمشهر ادامه دارد.
انتهاي پيام
نظرات