• شنبه / ۱ آبان ۱۳۸۹ / ۰۷:۳۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 8908-20176.169092
  • خبرنگار : 71214

به پاس پژوهش‌هاي برجسته «پدر دانش بيماري‌هاي عفوني»؛ نخستين همايش بين‌المللي «بنياد پروفسور يلدا» برگزار شد

به پاس پژوهش‌هاي برجسته «پدر دانش بيماري‌هاي عفوني»؛
نخستين همايش بين‌المللي «بنياد پروفسور يلدا» برگزار شد

نخستين همايش بين‌المللي بنياد پزشكي پروفسور عليرضا يلدا با عنوان «تازه‌ترين دستاوردهاي پژوهش در دانش پزشكي» و با همكاري استادان و دانشمندان برجسته و نامدار پزشكي داخل و خارج كشور و اهداي جايزه بين‌المللي بنياد به پزشكان پژوهشگر جوان داخل و خارج كشور عصر جمعه در موزه ملي تاريخ علوم پزشكي ايران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار«علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، بنياد جهاني‌ استاد عليرضا يلدا كه توسط گروهي از استادان صاحب نام، دانشمندان و پژوهشگران برجسته ايراني‌ خارج از كشور تاسيس شده، با همكاري دانشگاه علوم پزشكي تهران و به منظور بزرگداشت مقام رفيع استاد و تشويق پزشكان و پژوهشگران جوان مستعد كه از نظر علمي‌ و اخلاقي برجسته‌اند، اين همايش را برگزار كرده و در پايان مراسم جايزه بين‌المللي علمي‌ اين بنياد در رده‌هاي گوناگون علمي‌ به دانشمندان علوم پزشكي اهدا شد.

اين همايش با حضور دكتر محمد باقر لاريجاني، رييس دانشگاه علوم پزشكي تهران و جمعي از پزشكان و پژوهشگران داخل و خارج كشور برگزار شد.

گفتني است، استاد عليرضا يلدا در 13 آذر 1309 در تهران ديده به جهان گشود. وي پس از طي‌ تحصيلات دبستان و دبيرستان در تهران با كسب نمرات درخشان و موفقيت در امتحانات دشوار كنكور پزشكي به دانشكده پزشكي‌ دانشگاه تهران راه يافت و دانشنامه دكتري پزشكي‌ را در سال 1336از اين دانشگاه دريافت كرد. استاد در سال 1339موفق به كسب تخصص در رشته بيماري‌هاي داخلي‌ و عفوني شد و در همين سال به موجب توانايي‌هاي بالاي علمي‌ و اخلاقي‌ به عضويت كادر علمي‌ دانشكده پزشكي‌ دانشگاه تهران پذيرفته شد.

پژوهش‌هاي برجسته در زمينه بيماري‌هاي عفوني، توانايي‌هاي برجسته آموزشي و ويژگي‌هاي اخلاقي‌ و انساني‌ نسبت به بيماران، همكاران، پرسنل كادر پزشكي‌ و شاگردانش از يلدا، چهره‌اي ستودني در دانش و اخلاق ساخته است.

استاد يلدا كه در مدت كوتاهي به بالا‌ترين پايه علمي‌ دانشگاهي دست يافته مولف 17 كتاب ارزنده در دانش و اخلاق پزشكي‌ و مقالات متعدد علمي‌ است.

استاد يلدا تاكنون بيش از 20 جايزه علمي‌ به پاس خدمات برجسته و شاخص آموزشي و پژوهشي دريافت كرده و نخستين پزشك و استاد ايراني‌ است كه نشان علمي‌ «چهره‌ ماندگار» به وي اعطا شده و به عنوان « پدر دانش بيماري‌هاي عفوني ايران» لقب گرفته است.

دانشكده پزشكي‌ زنجان، نشريه علمي‌ - پزشكي خود را به پاس احترام به خدمات بي‌ نظير استاد، «يلدا» نامگذاري كرده و همچنين به پاس خدمات علمي‌، آموزشي و پژوهشي درخشان و هميشه ماندگار استاد يلدا، كرسي بيماري‌هاي عفوني دانشگاه علوم پزشكي‌ تهران به نام استاد دكتر عليرضا يلدا نام گذاري شده است.

به گزارش ايسنا، استاد يلدا، عضو دائمي هيات مميزه استادان دانشگاه علوم پزشكي‌ تهران براي ارتقاي اعضاي كادر هيات علمي‌ و آموزشي دانشگاه و عضو شوراي علمي‌ بيش از 20 مجله معتبر پزشكي‌ است و بيش از چند دهه پيش تا كنون به عنوان عضو برجسته شوراي علمي‌، مشاورين و داوران نشريات كهن و معتبر پزشكي‌ ايران چون مجله دانشكده پزشكي‌ دانشگاه تهران و مجله نظام پزشكي‌ ايران منشاء خدمات شايان توجه‌اي بوده است.

به دليل ويژگي‌هاي علمي‌، اخلاقي‌ و انساني‌ منحصر بفرد استاد يلدا، پس از تاسيس فرهنگستان علوم پزشكي‌ ايران از همان ابتدا به عنوان عضو پيوسته اين بالاترين مرجع علمي‌ ايران انتخاب شد و در حال حاضر مشاور وزير بهداشت در حوزه سلامت است.

 يلدا در سال 1342 با دكتر طاهره جعفر زاده متخصص بيماري‌هاي زنان و زايمان پيوند زناشويي بستند كه حاصل اين ازدواج دو دختر و سه نوه است. دختران استاد هر دو از چهره‌هاي موفق علمي در آمريكا هستند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha