• جمعه / ۲۸ آبان ۱۳۸۹ / ۱۳:۲۲
  • دسته‌بندی: علمی2
  • کد خبر: 8908-18514

معرفي چهره‌هاي ماندگار حوزه‌هاي ادبيات و فلسفه

معرفي چهره‌هاي ماندگار حوزه‌هاي ادبيات و فلسفه

محمد دبيرمقدم، علي شيخ‌الاسلامي و محمد گلنهاوزن به‌عنوان چهره‌هاي‌ ماندگار در حوزه‌هاي ادبيات و فلسفه معرفي شدند.

به گزارش خبرنگار بخش فرهنگ و ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در هشتمين دوره‌ي همايش چهره‌هاي ماندگار كه شامگاه 27 آبان‌ماه در تالار همايش‌هاي صداوسيما برگزار شد، محمد دبيرمقدم و علي شيخ‌الاسلامي در حوزه‌ي ادبيات و محمد گلنهاوزن در حوزه‌ي فلسفه تنديس چهره‌هاي ماندگار سال 1389 را گرفتند.

محمد دبيرمقدم ــ زبان‌شناس و استاد دانشگاه ــ در سال 1332 در كاشان متولد شد. او در سال 1354 دوره‌ي كارشناسي زبان و ادبيات انگليسي را به پايان برد و بلافاصله پس از پذيرفته شدن در دوره‌ي كارشناسي ارشد دانشگاه تهران در سال 1356، مدرك كارشناسي ارشد زبان‌شناسي همگاني را گرفت. او از سال 1356 تا سال 1361 در دانشگاه ايلينوي آمريكا دوره‌ي كارشناسي ارشد و دكتري زبان‌شناسي نظري را گذراند. او اكنون در دانشگاه علامه طباطبايي به تدريس، تحقيق و راهنمايي دانشجويان زبان‌شناسي مشغول است. هم‌چنين عضو پيوسته‌ي فرهنگستان زبان و ادب فارسي و معاون علمي اين فرهنگستان است. دبيرمقدم مديريت گروه آموزشي زبان‌شناسي در دانشگاه علامه طباطبايي را نيز برعهده دارد و مديرمسؤول مجله‌ي زبان‌شناسي (مرکز نشر دانشگاهي) و سردبير مجله‌ي دستور (فرهنگستان) است.

نخستين كتاب محمد دبيرمقدم «زبان‌شناسي نظري، پيدايش و تكوين دستور زايشي» بود كه در سال 1379جايزه‌ي كتاب سال جمهوري اسلامي ايران را دريافت كرد و ويراست دوم آن در سال 1383 منتشر شد. او 24 مقاله‌ي پژوهشي به زبان‌هاي فارسي و انگليسي، چهار تأليف و بيش از 30 سخنراني داخلي و خارجي در سطح ملي و بين‌المللي دارد.

به گزارش ايسنا، علي شيخ‌الاسلامي در سال 1315 در شيراز متولد شد. او فارغ‌التحصيل رشته‌ي زبان و ادبيات فارسي دانشگاه تهران در دوره‌ي فوق ليسانس و دكتري است. شيخ‌الاسلامي از سال 1350 تا كنون در دانشگاه تهران مشغول تدريس بوده و در دو مقطع نيز رييس دانشكده‌ي ادبيات و علوم انساني اين دانشگاه بوده است. او در دوره‌اي رييس دانشگاه‌هاي علامه طباطبايي و تربيت مدرس بوده است.

شيخ‌الاسلامي بيش از 10 جلد كتاب در حوزه‌ي زبان و ادبيات فارسي ترجمه و تأليف كرده است كه از آن جمله به «برگزيده‌ي متون فارسي» كه كتاب درسي دانشگاه‌هاست، ترجمه‌ي جلد دوم «الغدير» علامه اميني و دو جلد از كتاب «منازل السائرين» خواجه عبدالله انصاري مي‌توان اشاره كرد.

محمد گلنهاوزن در سوم مي 1953 ميلادي در نيويورک آمريكا متولد شد. او در سال 1983 مدرك دکتري خود را در رشته‌ي فلسفه از دانشگاه هوستون گرفت و در سال 1979 در اين دانشگاه استخدام شد و تا 1989 به تدريس دروس مقدمه‌ي منطق، مقدمه‌ي فلسفه، زيبايي‌شناسي، فلسفه‌ي علم، علم اخلاق، فلسفه‌ي مذهب و متافيزيک مشغول بود.

گلنهاوزن كه در يك خانواده‌ي كاتوليك پرورش يافته بود، به واسطه‌ي آشنايي با مسلمانان و تحقيق درباره‌ي اسلام به آيين اسلام و مذهب تشيع گرويد و سال‌ها پيش به دعوت انجمن حكمت و فلسفه به ايران آمد. كتاب «اسلام و کثرت‌گرايي ديني» از جمله آثار اوست كه در ايران منتشر شده است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha