علي آقا محمدي، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در يادداشتي، به تلاش دشمن در بكارگيري همه توان خود جهت مقابله با ملت ايران اشاره كرد و با تاكيد بر اينكه در حقيقت نظام به سمت طراحي «اقتصاد مقاومتي» در حال حركت است، گفت:خط قرمز اقتصاد مقاومتي عدم تكيه بر دشمن و عوامل دشمن است.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آقامحمدي در اين يادداشت كه با عنوان «اقتصاد مقاومتي» راهي براي تحقق چشمانداز، منتشر شده آورده است: نظام جهاني سلطه تاكنون در اجراي تحريمها براي جلوگيري و كُندسازي روند توسعهي كشور كه يكي از لوازم اساسي آن، تأمين مالي و قسمت ديگرش تكنولوژي است، سعي كرده كه در اين دو محور براي نظام مانعتراشي كند و آن را با مشكلات عديده روبهرو سازد. آنها در روند اجراي تحريمها ابتدا بخش مهم همتشان را بر اين قرار دادند كه سرمايهگذاري در حوزهي نفت كشور را تحت فشار قرار دهند. از اين رو كوشيدند تا از سرمايهگذاري خارجي در حوزههاي نفت، با تهديد و استفاده از قدرت سياسي جلوگيري كنند. در مرحلهي بعد نيز سعي كردند كه گردش پولي و مالي كشور را تحت تأثير قرار دهند كه خوشبختانه در هر دو مورد شكست خوردند.
وي در ادامه با تصريح بر اينكه امسال ما در حوزهي نفت و گاز شايد بهترين دوره را ميگذرانيم، توضيح دادهاست: سرمايهگذاريهاي وسيعي در نفت و گاز صورت گرفته و خوشبختانه تواناييهاي داخلي كشور و آنچه كه توسط كارشناسان داخلي به آن رسيدهايم، شرايط بسيار مطلوبي را براي ما مهيا كرده است.به لحاظ سرمايهگذاريها اكنون كشور از ذخيرهي كاملي برخوردار است. برآوردهاي كلي اين است كه به نسبت سال گذشته از وضعيت بهتري برخورداريم و اين نشان ميدهد كه نيل به سند چشمانداز روند معمول خود را طي ميكند و ما در اين مسير مشكلي نداريم.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام ، افزوده است:پيشبيني ما اين است كه مجموعهي كارهايي كه در اولويتهاي اصلي برنامهي پنجم وجود دارد، نيز كاملاً محقق شود، زيرا ما آثار تعيينكنندهاي از تحريمها را در تحقق چشمانداز نميبينيم. حتي اگر در بخشهايي مشكلاتي جزئي بهوجود بيايد، از قبل گزينههاي احتمالي را برگزيدهايم.مثلاً در سال جاري كشور از لحاظ برنامه و بودجه هيچ عقبماندگي را احساس نميكند. همچنين در سطح واردات كه از مهمترين نقاط اتكاي تحريمها است، كشور با هيچ مشكلي مواجه نيست. به نظر ميرسد اگر تحريم ميخواست اثري داشته باشد، در همين دو مسأله، يعني سرمايهگذاريها و واردات خودش را نشان ميداد كه هيچ اثر جدي مشاهده نميشود.
آقامحمدي همچنين تصريح كرده است: دلايل اين موفقيتها نيز در چند نكتهي مهم نهفته است. نظام طبيعتاً در مقابل هر نوع اقدامي تدابير مناسب خودش را اتخاذ ميكند و با توجه به تجارب طولاني كه در اين زمينه دارد، موفق شده است كه با هماهنگي همهجانبهاي كه اكنون در قواي مختلف وجود دارد، بهراحتي بتواند اين مسأله را ساماندهي و مديريت كند و بتواند آثار آن را رفع كند و با ساماندهي روابط، روند كار را به نحو مطلوبي جلو ببرد.يعني از يك سو تجربيات قبلي كشور و از سوي ديگر هماهنگيهاي دروني كشور، از جمله محورهاي مهم و تعيينكننده است و از سوي ديگر مسألهي مهمتر، اعتقادي است كه در مجموعهي قواي دروني نظام وجود دارد؛ اين اعتقاد كه در اين زمينه تنها راه چاره مقاومت است.
آقا محمدي در ادامه اين يادداشت با تاكيد بر اينكه در حقيقت نظام به سمت طراحي «اقتصاد مقاومتي» در حال حركت است، خاطرنشان ميسازد: دشمن نشان داده كه هر چه را در توان دارد، براي مقابله با ملت ايران هزينه ميكند. حتي آنهايي كه در درون نظام قبلاً خوشبين به دشمن بودند، الان متوجه شدهاند كه دشمن وقتي كه ميخواهد اقدام كند، از هيچ كوششي حتي عليه مردم كشور نيز فروگذار نميكند. براي همين پايهگذاري اقتصاد مقاومت بر پايهي اصول خودش سبب شده كه اين توفيق حاصل شود.
وي همچنين با يادآوري اينكه در ويژگيهاي تعريف شدهي اقتصاد مقاومتي، جايگاه دوست و دشمن بهدقت تعريف ميشود، افزوده است: بنابراين دشمن جاي دوست را نميگيرد و همچنين بالعكس. در اين حوزه آمريكا و اسرائيل به عنوان مركزيت و محوريت دشمنيها با نظام جمهوري اسلامي ايران شناخته ميشوند. اگر كسان ديگري در اروپا يا جاي ديگر حركاتي دارند، به دليل تحريكات آنها است و ديگر كشورها معمولاً در دشمنيهاي با نظام تابع آنها هستند.بنابراين جايگاه دشمن در اين اقتصاد كاملاً شناخته شده است و تكيه بر دشمن در اين اقتصاد صورت نميگيرد. از جهتي نيز در اين اقتصاد، منابع وسيع ملي و توان ملي جدي گرفته ميشود، نيروهاي داخلي جدّاً مورد توجه قرار ميگيرند، روي آنها سرمايهگذاري ميشود و ريسكهاي اين سرمايهگذاري بهراحتي پذيرفته ميشود.
وي افزوده است: همچنين در اين اقتصاد، دانش و پژوهش جايگاه ويژهي خودش را دارد، براي اينكه رسيدن به آن جايگاهي كه نرسيدن به آن قبلاً توسط دشمن به عنوان نقطهي ضعف استفاده ميشد، بايد از طريق دانش و پژوهش طي شود.در اين اقتصاد تأمين مالي به نحوي طراحي ميشود كه شاهراههاي آن خارج از يد قدرت دشمن باشد و در نهايت همهي تلاشها نيز به سويي است كه راههاي مطمئن تأمين نيازهاي ملي را فراهم كند. بنابراين يك مجموعه از نهادهايي كه توان مقاومت دارند، ولي پراكندهاند، دور هم جمع ميشوند و از توان همديگر استفاده ميكنند تا اين قدرت را شكل بدهند.
آقامحمدي همچنين در پايان خاطرنشنان ساخته است: اصل اساسي اين اقتصاد از بُعد داخلي عبارت است از بهكارگيري همهي توان نيروهاي داخلي كشور بر مبناي دانش و تحقيقات و پژوهش و از بُعد بيروني، بهكارگيري و همراهي و حركت بلندمدت با همهي كشورها و توانهايي كه در خارج وجود دارد و در جبههي دشمن نيستند. يك محور كلي هم كه قبلاً به آن اشاره شد و مورد تأكيد قرار ميگيرد، اين است كه خط قرمز اقتصاد مقاومتي عدم تكيه بر دشمن و عوامل دشمن است، زيرا اساس آن بر اساس اتكاي بر خود شكل گرفته است.
انتهاي پيام
نظرات