نمايندگان مجلس در ادامه بررسي جزئيات لايحه برنامه پنجم توسعه در نوبت عصر صحن علني، ماده 13 اين لايحه را تصويب كردند كه بر اساس آن سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي مجاز است آثار فرهنگي و تاريخي و ميراث معنوي حوزه فرهنگي ايران، موجود در كشورهاي همسايه و منطقه و ساير كشورها به عنوان ميراث فرهنگي را شناسايي و از آنها حمايت كند.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، بر اساس اين مصوبه، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري پس از تصويب اين قانون، ضوابط و مقررات ايجاد مراكز موسسات تخصصي غيردولتي را در زمينه ميراث فرهنگي از قبيل امور موزهها، مرمت آثار فرهنگي و تاريخي، كارشناسي اموال تاريخي و فرهنگي، تهيه و ابلاغ ميكند.
همچنين سازمان ميراث فرهنگي مجاز است ضوابط و مقررات تاسيس مراكز غيردولتي براي نظارت بر مراكز اقامتي، پذيرايي دفاتر خدمات مسافرتي و گردشگري با استاندارد لازم و شرايط سهل و آسان را تهيه و ابلاغ كند.
سازمان ميراث فرهنگي همچنين ميتواند از راهاندازي موزههاي تخصصي به ويژه موزههاي دفاع مقدس و شهدا توسط موسسات يا نهادهاي عمومي غيردولتي، تعاوني و بخش خصوصي حمايت مالي كند و همچنين از ايجاد مراكز حفظ آثار و فرهنگ سنتي عشايري و روستايي توسط بخش خصوصي و نهادهاي عمومي غيردولتي و تعاوني به منظور توسعه گردشگري آن مناطق حمايت مالي كند.
مجلس همچنين در اين ماده به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اجازه داد تا از مالكيت و حقوق قانوني مالكين بناها و آثار و اشياي تاريخي منقول در جهت حفظ، صيانت و كاربرد مناسب آنها و اقدامات لازم جهت بيمه آثار فرهنگي، هنري و تاريخي حمايت مالي و معنوي كند.
بر اساس مصوبه امروز مجلس، ماده 12 لايحه برنامه پنجم توسعه حذف شد و پيشنهاد بازگشت به لايحه دولت در اين رابطه با مخالفت نمايندگان روبرو شد.
به گزارش ايسنا، نمايندگان مجلس با بررسي سيزده ماده از فصل فرهنگ اسلامي و ايراني، اولين روز بررسي جزئيات لايحه برنامه پنجم توسعه را به اتمام رساندند.
انتهاي پيام
نظرات