رييسجمهور:/7وپاياني/ ـ مردم همكاري كنند ـ جايي براي افزايش آنچناني قيمتها وجود ندارد ـ 1+ 5 عدالت و احترام در گفتوگوها را رعايت كنند
... به گزارش ايسنا رييسجمهور در مورد گفتوگوي ايران با گروه 1+5 گفت: ما اهل گفتوگو در شرايط عدالت و احترام هستيم و اين موضوع را اعلام كردهايم و معتقديم كه بايد عدالت و احترام در گفتوگوها رعايت شود البته از آنها نيز خواستهايم كه نظراتشان را در مورد برخي از مسائل بيان كنند.
وي ادامه داد: اگر مثلا آنها قوانين را نميپذيرند، با آنها گفتوگو ميكنيم؛ اما شكل گفتوگو با كسي كه قوانين را ميپذيرد، با كسي كه قوانين را نميپذيرد متفاوت خواهد بود.
وي با بيان اينكه «ميخواهم چند توصيه را به مردم در ارتباط با بحث هدفمند كردن يارانهها داشته باشم» گفت: دولت افزايش هزينههاي ناشي از هزينه نيروي انساني را تامين كرده و ميكند و بقيه بخشها را نيز پشتيباني ميكند و مثلا براي قيمت كالاها با توجه به حمايتي كه دولت ميكند جايي براي افزايش آنچناني قيمتها وجود ندارد.
رييسجمهور خاطرنشان كرد: در مرحله اول براي دو ماه هشتاد هزار تومان در حساب مردم قرار داده شده است، براي برخي رقم هشتاد هزار تومان رقمي نيست، البته اميدواريم به جايي برسيم كه براي تمام مردم دنيا هشتاد هزار تومان چيزي نباشد، برخي نيز بزرگواري كردهاند و انصراف دادهاند ولي براي عده زيادي رقم هشتاد هزار تومان رقم زيادي است؛ ماهي 40 هزار تومان براي هر فرد.
وي يادآور شد: ما خانوادههاي 22 نفره و 24 نفره در ايران داريم، البته تعدادشان آنچنان زياد نيست ولي خانواده هشت نفره و 9 نفره زياد داريم و با توجه به رقم 40 هزار تومان براي هر نفر، رقمي حاصل ميشود كه بايد دانست كه چگونه از اين پول استفاده كرد.
وي افزود: در اين مورد چند خواهش دارم؛ اينكه مردم تا شش ماه علاوه بر هزينهها و مصرفي كه اكنون دارند، تقاضاي جديدي تعريف نكنند، مثلا نگويند پول كه آمده برويم پرده يا يخچال خانه را عوض كنيم، شما چندين سال تحمل كردهايد شش ماه هم رويش و در واقع اجازه دهيد بازار با يك آرامش تعادل خود را حفظ كند و روند معمول حفظ شود.
احمدينژاد ادامه داد: با اين پول ميتوانيد سرمايهگذاري در بورس به صورت كوتاه مدت و دراز مدت بكنيد و در واقع خانوادهها بنشينند و صحبت كنند كه چگونه اين پول را هزينه كنند.
وي خاطرنشان كرد: از روزي كه قيمت كالاها تغيير ميكند از چند ساعت قبل از آن محدوديت برداشت از پول واريز شده از بين ميرود.
وي با تاكيد بر اينكه « مردم براي استفاده مناسب از اين پول برنامهريزي كنند» گفت: اين پول براي بخش وسيعي از جامعه بيش از افزايش هزينههايي است كه رخ ميدهد. در خرج پولي كه به حسابها ريخته ميشود، خانوادهها صرفهجويي كنند. اگر پدر و مادرها صلاح ميدانند و شرايط خانواده اجازه ميدهد بخشي از اين پول را براي آينده بچهها پسانداز كنند.البته ممكن است براي برخي از خانوادهها اين امكان وجود نداشته باشد.
رييسجمهور افزود: در واقع مردم پنج، شش ماه اجازه دهند كه اين طرح به صورت مناسب جا بيفتد و خواهيم ديد كه اتفاقي نميافتد.
احمدينژاد يادآور شد: موقعي كه قرار بود سهميهبندي صورت بگيرد برخي فكر ميكردند كه چه اتفاقي ميافتد، دنيا به آخر ميرسد! آشفته بودند، ولي چه شد؟
وي با اشاره به اهميت همراهي مردم در اين زمينه گفت: ما به گونهاي محاسبه و برنامهريزي كرديم كه حداقلهاي ممكن را افزايش دهيم و اتفاق عجيبي رخ نميدهد و در واقع اين يك گامي است كه مردم مصرفشان را كنترل كنند. مردم پنج، شش ماه اين پول را كنترل و مديريت كنند و اگر در گوشهاي اخلال ديدند و مشكلي ديدند همكاري كنند، به همكاران ما اين موضوع را اطلاع دهند تا مشكل حل شود.
وي در پايان با تشكر از ملت ايران ابراز اميدواري كرد كه با همكاري مردم اين قانون به بهترين نحو اجرا شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات