/مروري برمهمترين اخبار صنعت نفت هفته/ تاخير در ساخت سكو موجب سوراخشدن خط لوله شد!
ساخت برخي تاسيسات صنعت نفت بهويژه در بخش دريا نياز به دانش و تخصص زيادي دارد، بهطوري كه بهجز يكيا دو شركت سازنده داخلي، باقي بهطور معمول با تاخيرهاي فراوان اينگونه قراردادهايشان را به سرانجام ميرسانند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اگرچه همواره قانون حمايت از ساخت داخل در اجراي پروژهها مطرح بوده، ولي شايد زمان آن باشد كه در ضمانتهاي اجراي بهموقع آن تجديد نظرهايي صورت گيرد.
براي نمونه طرح توسعه ميدان سلمان قرار بود از سال 1384 با صادرات گاز به امارات عملياتي شود. اگر از دلايل اجرا نشدن اين قرارداد بگذريم، ملاحظه ميشود كه طولانيشدن بلند مدت ساخت تاسيساتي مانند سكوها موجب شده تا سالهاي زيادي خط لوله كه در چارچوب زمانبندي ساخته شده بدون استفاده در آب بماند كه درنتيجه مواد ضد خوردگي آن از بين رفته و هماكنون اين خط سوراخ شده است.
* * سهم ال.پي.جي در سبد سوخت همچنان در هالهاي از ابهام
باوجود آنكه پيشتر رئيس ستاد حمل ونقل و مديريت مصرف سوخت گفته بود كه در سبد جديد سوخت، سهم بنزين بين 50 تا 55 درصد، گازوئيل 25 درصد و سي.ان.جي و ال.پي.جي نيز 25 درصد در نظر گرفته شده و در اين زمينه پيشنهاد دادهايم 17 درصد به سي.ان.اجي و هشت درصد به ال.پي.جي اختصاص يابد، ولي وزارت نفت تاكيد كرده حداكثر امكان افزايش سهم ال.پي.جي تا پنج درصد وجود دارد. بهتازگي معاون برنامهريزي وزارت نفت خبر داده كه در سبد سوختي جديد قرار است سهم فعلي 0.5درصدي ال.پي.جي در افق چشم انداز به بيش از دو برابر برسد.
* * تصويب ايجاد پالايشگاه نفت کاسپين در سفر استاني
درحالي ايجاد پالايشگاه نفت کاسپين با مشارکت 20 درصدي وزارت نفت و 80 درصدي بخش غيردولتي با تأمين خوراک از طريق سرمايهگذار بخش خصوصي، مهمترين مصوبه سفر رئيس جمهوري و هيات دولت به استان گلستان به شمار ميآيد كه پيشتر وزارت نفت دو طرح پالايشي جديد ستاره خليج فارس و پالايشگاه ميعانات گازي پارس شيراز را در اولويت قرار داده بود كه آن دو نيز بهدليل مشلات مالي از برنامه خود عقب هستند.
* * تعداد قطبهاي پتروشيمي به عدد 4 ميرسد؟
به گزارش ايسنا، پس از جديتر شدن ايجاد قطب پتروشيمي چابهار بهعنوان سومين قطب توسعه اين صنعت پس از ماهشهر و عسلويه، گمانهزنيها از تعيين قطب چهارم و بررسي جزئيات آن حكايت دارد.
* * بازهم پيشبينيها از ثبات سقف توليد اوپك ميگويند
در آستانه نشست بعدي اوپك در روز 14 اکتبر 2010 (22 مهر 1389) پيشبينيها دوباره از ثبات سقف توليد ميگويند. اين درحاليست كه باوجود ثابتماندن سقف توليد اعضاي اوپك در دو سال گذشته، متوسط پايبندي اعضا در سال 2009 ميلادي حدود 66 درصد بوده است. کارشناسان مسايل نفتي برآورد كردهاند در نشست آينده اوپک، با توجه به موفقيت سياست کنوني اين سازمان در تثبيت بهاي نفت در بازه 70 تا 80 دلار در يک سال گذشته، سقف توليد را ثابت نگهدارند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات