گذري بر بناهاي مذهبي کرمانشاه/12 امامزاده عبيدالله «كوسه هجيج»
بناهاي مذهبي در هر کشوري از جايگاه ويژهاي نزد مردم برخوردارند که ايران اسلامي نيز از اين قاعده مستثني نبوده و داراي هزاران بناي مذهبي با ارزش است و استان کرمانشاه نيز به واسطه عوامل بسياري هم چون قرار گرفتن در مسير شاهراه عتبات عاليات از قديم الايام بناهاي مذهبي بسياري را داشته و اين بناها نيز مورد تکريم و احترام مردم و زائران عتبات عاليات قرار گرفته است.
عليرضا مرادي بيستوني معاون فرهنگي و ارتباطات اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه کرمانشاه، در خصوص بناي امامزاده عبيدالله معروف به کوسه هجيج، گفت: سيد عبيدالله فرزند امام موسي کاظم (ع) و به کوسه هجيج مشهور است و در اصطلاح محلي به ايشان پير يا امامزاده نيز مي گويند.
وي ادامه داد: اين امامزاده در بيست كيلومتري غرب شهرستان پاوه، در روستاي هجيج و در كنار روخانه سيروان قرار دارد.
مرادي بيستوني افزود: در سالهاي اخير بناي اين امامزاده به صورت چهار طاقي آجري توسط اداره اوقاف تعمير و مرمت شده است اما در گذشته مقبره اين امامزاده بنايي سنگي بود.
مدير موزههاي استان کرمانشاه، گفت: پيش نمازان روستاي هجيج در باره نام و نسب اين امامزاده به نقل از «بحر الانساب» مي گويند: نامش عبيدالله و فرزند حضرت امام موسي كاظم(ع) است و پس از رحلت پدر در زمان هارون الرشيد با يكي از برادارنش به نام امامزاده اسماعيل به اين منطقه پناه آورده است. بعدها برادرش به «اسپريس» يكي از روستاهاي اطراف پاوه عزيمت كرد و او در هجيج ماندگار شد که اندك اندك ياراني به دور او جمع شدند.
مرادي بيستوني يادآور شد: حضرت سيد عبيدالله فرزند امام موسي کاظم (ع) در سال 172 هجري قمري در شهر بغداد متولد شد و در سال 200 هجري قمري در روستاي هجيج شهرستان پاوه وفات يافت که پيکر او در همين روستا به خاک سپرده شد و بقعه متبرکه او امروزه در بين اهالي منطقه و به ويژه مردم روستاي هجيج داراي احترام خاصي است.
معاون فرهنگي و ارتباطات اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه، اظهارداشت: در ايام مختلف سال تعداد زيادي از مشتاقان اين امامزاده از شهرها و روستاهاي هورامان به شوق زيارت کوسه هجيج طي طريق کرده و به آستانش ميشتابند.
گفتني است؛ سرويس ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه کرمانشاه، در نظر دارد که در گزارشهاي بعدي خود با انجام گفتوگو با اين مقام مسئول در اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان به معرفي ديگر بناهاي مذهبي استان به صورت گزارشهاي مجزا بپردازد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات