رييس جهاد دانشگاهي با اشاره به پيشگامي پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي در علوم و فناوري سلولهاي بنيادي در منطقه تاكيد كرد: گسترش تحقيقات سلولهاي بنيادي، سلول درماني و درمان ناباروري كه به حفظ خانواده و كاهش درد و آلام دردمندان و بيماران منجر ميشود در اسلام از جايگاه رفيعي برخوردار بوده و كسب موقعيت ممتاز در اين حوزه در راستاي تحقق چشم انداز توسعه علمي كشور و برنامههاي جهاد دانشگاهي دنبال مي شود.
به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمد حسين يادگاري كه شامگاه پنج شنبه در مراسم اختتاميه يازدهمين جشنواره بين المللي رويان در محل پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي سخن ميگفت خاطر نشان كرد: جشنواره بين المللي رويان جهاد دانشگاهي با بيش از يك دهه تجربه كه با همت و تلاش زنده ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني و همكاران جهادگر وي در پژوهشگاه رويان و نيز اساتيد به نام رشتههاي مرتبط جشنواره داخل و خارج از كشور (ناباروري و سلولهاي بنيادي) حمايت و اجرا شده است از جايگاه شايستهاي در جامعه بين المللي برخوردار است.
وي تصريح كرد: ارائه بيش از 350 طرح تحقيقاتي از 43 كشور جهان جهت شركت در جشنواره مويد اين واقعيت است كه دانشمندان و محققان اين واقعه علمي را رصد ميكنند.
يادگاري انتخاب صحيح و دقيق حوزههاي اين جشنواره توسط پژوهشگاه رويان را يكي از دلايل موفقيت جشنواره و كنگرههاي مرتبط عنوان كرد و افزود: موضوع درمان ناباروري، سلولهاي بنيادي و سلول درماني از مباحث روز علوم پزشكي در جهان محسوب شده و از سلولهاي بنيادي به انقلاب دوم بعد از بيوتكنولوژي در علم پزشكي ياد ميكنند.
وي ادامه داد: خداوند را شاكريم كه همكاران جهاد دانشگاهي با تلاش و همت مضاعف اين دانش را به صورت بومي كسب و نتايج آن را به طور ملموس به جامعه منتقل كردهاند و به عبارتي پرچم دار اين علوم در منطقه محسوب ميشوند.
رييس جهاد دانشگاهي خاطرنشان كرد: گسترش اين علوم كه به حفظ خانواده و كاهش درد و آلام دردمندان و بيماران منجر ميشود در اسلام از جايگاه رفيعي برخوردار بوده و كسب موقعيت ممتاز در راستاي تحقق چشم انداز توسعه علمي كشور و برنامههاي جهاد دانشگاهي است.
وي اظهار كرد: پيشرفت در درمان ناباروري با استفاده از تكنولوژي توسعه يافته، اميد را براي خانوادهها به ارمغان آورده و با توسعه علم در سلولهاي بنيادي و تكنيكهاي جديد سلول درماني، حيطهاي جديد جهت درمان بيماريهاي صعب العلاج گشوده است كه اميدواريم با برگزاري اين گونه نشستها و فراهم شدن زمينه تبادل نظر در اين زمينه، شاهد رشد سريعتر اين علوم باشيم و جهاد دانشگاهي در اين اقدام خير نيز سهيم باشد.
يادگاري در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه جهاد دانشگاهي مجموعهاي فراگير از فعاليتهاي تحقيقاتي، آموزشي و فرهنگي است كه در زمينههايي به جز اين مباحث نيز فعاليت دارد تصريح كرد: در زمينه پزشكي ميتوان به پژوهشگاه ابن سينا، پژوهشكده گياهان دارويي، پژوهشكده علوم بهداشتي و مركز تحقيقات سرطان سينه اشاره كرد كه توليد انواع آنتي باديهاي منوكلونال جهت تشخيص و درمان سرطانها، ليزر پزشكي، جمع آوري شناسايي گياهان دارويي و ساخت داروهاي گياهي به خصوص ديابت، تحقيق در زمينه علوم بهداشتي و گردآوري اطلاعات به منظور تصميم گيري در نظام سلامت از اهم فعاليت آنها است.
وي اضافه كرد: همچنين در زمينه فني و مهندسي ميتوان به توليد فيلترهاي الكترواستاتيك، UPS هاي صنعتي، آزمايشگاه فشار قوي و ساخت دكلهاي حفاري، فرستندههاي راديويي، شيشه هوشمند، هواپيماي سبك، سيستمهاي خلا، آلياژهاي ويژه و ابرآلياژها، مطالعات مخازن نفتي و توليد جلبكها و سيانوباكتريها جهت پاك كردن نقاط نفتي و آلوميناي كروي و سرعت سنجهاي نوري و ليزري و مغناطيسي اشاره كرد. همچنين در زمينه علوم انساني نيز حوزههايي چون الهيات و علوم قرآني، زبان و ادبيات فارسي، روانشناسي اجتماعي و برنامه ريزي شهري و منطقهاي و مديريت مدنظر است.
رييس جهاد دانشگاهي گفت: اين تجربيات تحقيقاتي به ارائه خدمات به بازار داخل منجر شده و تبادلاتي نيز با خارج از كشور صورت ميگيرد كه اميدواريم هر يك از اين استعدادها كه بالقوه همچون رويان هستند نيز به طور گسترده در خدمت مردم باشد.
انتهاي پيام
نظرات