• چهارشنبه / ۲۴ شهریور ۱۳۸۹ / ۰۸:۴۹
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 8906-14566

*يواس‌بي و فلش راه ساده‌ي انتقال كرم جاسوس* استاد دانشگاه: هدف اصلي استاكس‌نت سيستم‌هاي مرتبط با نرم‌افزار كنترل صنعتي اسكاداي زيمنس بود

*يواس‌بي و فلش راه ساده‌ي انتقال كرم جاسوس*
استاد دانشگاه: 
هدف اصلي استاكس‌نت سيستم‌هاي مرتبط با نرم‌افزار كنترل صنعتي اسكاداي زيمنس بود

يك كارشناس فن‌آوري اطلاعات گفت: نگراني به وجود آمده در اذهان عمومي از آلودگي سيستم‌هاي صنعتي به كرم استاكس نت، موضوع مؤثري در ارائه راهكار براي پاكسازي سيستم‌هاي آلوده شده است.

دكتر مهدي برنج‌كوب در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين‌كه استاكس نت در ارتباط با سيستم‌هاي اسكاداي زيمنس پديدار شده است، اظهار كرد: اين كرم اينترنتي از طريق همين اتصال به سيستم‌هاي صنعتي، اطلاعاتي را به محل مبدا خودش انتقال داده است.

وي درباره مشخصات سيستم‌هاي مورد حمله واقع شده، خاطر نشان كرد:‌ هدف اصلي اين ويروس سيستم‌هاي در ارتباط با نرم‌افزار كنترل صنعتي اسكاداي زيمنس بوده‌ است.

برنج‌كوب تاكيد كرد:‌ در حوزه‌هاي فن‌آوري اطلاعات اعم از اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي و سياسي زيرساخت‌هاي مشتركي موجود است و ضربه خوردن به يكي از آن حوزه‌ها مي‌تواند موجب ضربه خوردن ديگر بخش‌ها نيز شود.

او گفت: ‌دغدغه‌ و نگراني كه در زمينه آلودگي سيستم‌هاي صنعتي در اذهان به وجود آمده است خيلي موثرتر از هر موضوع ديگري توانسته ما را به فكر راهكاري براي پاكسازي اين ويروس بيندازد و خيلي‌ها را هم از ترس اينكه BACKDOOR در سيستم‌ها وجود داشته باشد، از كار با آن‌ها بازداشته است.

او هر فن‌آوري را داراي فرهنگ خاصي دانست و تصريح كرد:‌ فن‌آوري اطلاعات هم زمينه‌اي براي پيشرفت بشر بوده است ولي لازمه بهره‌برداري از آن، پذيرفتن لوازم آن از قبيل داشتن خط‌ مشي‌هايي براي نگه‌داري و حفاظت از سيستم‌هاي موجود در كشور است.

اين كارشناس امنيتي شبكه، بهبود سيستم‌هاي صنعتي و رفع نگراني از ذهن مردم و بخش صنعت كشور را در گرو فراهم آوردن زيرساخت‌هاي مناسب دانست و گفت:‌ اگر زيرساخت مساعدي در كشور موجود بود، اين ويروس بعد از گذشت دو ماه از انتشارش ديگر موضوع روز نبود، در حالي كه الان اين طور نيست.

او يادآور شد: نقاط وسيعي از سيستم‌ها و شبکه‌هاي ما دچار آلودگي به اين ويروس شده است كه اطلاعات دقيقي از ميزان آلودگي‌ها ارائه نشده است؛ ولي متاسفانه مي‌شود گفت كه اين كرم جاسوسي مي‌تواند به روش خيلي ساده‌اي از طريق USBهاي FLASH انتقال يابد و برروي سيستم‌ها جايگزين شود.

برنج‌كوب افزود: برنامه‌هاي تحت وب هم از دلايل موثر ديگري در انتقال اين ويروس به سيستم‌هاي داخلي كشور بوده‌ است.

اين استاد دانشگاه در پايان گفت:‌ به دليل اينكه مرجع مسوولي در سطح ملي براي رسيدگي اين آسيب‌ها در فضاي مجازي وجود ندارد اميد مي‌رود كه ارگان‌ها و فعالان در عرصه‌هاي مبتني بر فضاي مجازي در كشور خودشان بتوانند با تعامل فعال و ارتباط مفيد با مراکز پژوهشي و دانشگاهي مرتبط اين موضوع را حل و فصل كنند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha