كواكبيان با محكوم كردن اهانت به قرآن: هتك حرمت قرآن نماد بربريت مدرن و بزرگترين تجاوز به حقوق بشر است
يك عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در بيستمين مجمع اقتصادي اتحاديه اروپا و روسيه در لهستان تاكيد كرد: قرآن سوزي نماد بربريت مدرن و بزرگترين تجاوز به حقوق بشر است.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در بيستمين مجمع اقتصادي اتحاديه اروپا و روسيه كه از تاريخ هشتم تا يازدهم سپتامبر در كرينيكاي لهستان با حضور صدها ميهمان خارجي از كشورهاي عضو اتحاديه اروپا و روسيه و كشورهاي آسياي مركزي و قفقاز جنوبي تشكيل شده بود، مصطفي كواكبيان نماينده سمنان و مهديشهر به اتفاق سيدحسين نقوي نماينده ورامين از سوي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي شركت كرده بودند.
در بخشي از اين اجلاس سياستهاي منطقهاي تاثيرگذار در قفقاز جنوبي با شركت نمايندگان اتحاديه اروپا و روسيه و ايران و سه كشور آذربايجان، ارمنستان و گرجستان مورد بحث و بررسي قرار گرفت. در اين نشست مصطفي كواكبيان ضمن ارائه نكاتي در مورد آينده اين منطقه حساس به شدت اقدام اهانت آميز هتك حرمت قرآن كريم از سوي كشيش آمريكايي را محكوم كرد و قرآن سوزي را نماد بربريت مدرن و بزرگترين تجاوز به حقوق بشر دانست.
متن كامل سخنان وي به شرح زير ميباشد:
بسم الله الرحمن الرحيم
جناب آقاي دكتر گري گوريا رييس محترم و اعضاي مكرم شركت كننده در اين مبحث مهم بيستمين مجمع اقتصادي اتحاديه اروپا و روسيه؛ مايلم قبل از هر سخني تشكر ويژه خويش را از دعوت جمهوري اسلامي ايران به اين اجلاس ابراز نموده و قلبا دستيابي اجلاس به اهداف از قبل تعيين شده را آرزو كنم.
در همين جا عيد سعيد فطر و پايان يك ماه روزه داري را به مسلمانان جهان به ويژه ملتهاي مسلمان منطقه آسياي مركزي و قفقاز تبريك و تهنيت ميگويم و تنفر و انزجار شديد خويش را از اهانت يك كشيش آمريكائي به ساحت يكي از مقدسترين مقدسات بشريت يعني قرآن كريم اعلام نموده و بر اين نكته تاكيد كنم در زمان حاكميت منطق و تفكر و انديشه و خردورزي اقداماتي همچون قرآن سوزي نماد نوعي بربريت مدرن و بزرگترين ظلم و تجاوز به حقوق بشر است؛ حقوق بشري كه خوشبختانه اين همه مدعي دارد و كشورهاي غربي دائما براي آن سينه چاك ميكنند. بر اين نكته اصرار ميكنم كه اقدامات افراطيوني همچون اين كشيش جاهل آمريكايي ما را عصباني نخواهد كرد تا ما هم بخواهيم به ساير اديان الهي توهين كنيم. در مجلس شوراي اسلامي نمايندگان اقليتهاي مذهبي به ويژه آشوريها و ارامنه شمال و جنوب قويا اهانت به قرآن كريم را محكوم كردهاند.
و اما در مورد مبحث اين بخش از اجلاس چون فرصت كوتاهي در اختيار دارم فقط رئوس عناوين پنج نكته مورد نظر را مطرح ميكنم و تفصيل آن را به نشستهاي جزئيتر واگذار مينمايم.
اولا: هر چند اتحاديه اروپا، روسيه، ايران و حتي تركيه ميتوانند روابط مطلوب و مناسبي را با كشورهاي قفقاز جنوبي داشته باشند؛ اما نبايد فراموش كرد كه پايه اساسي سازندگي آينده قفقاز جنوبي، همان همگرايي جدي و اتحاد مستحكم بين كشورهاي اصلي منطقه يعني آذربايجان و ارمنستان و گرجستان ميباشد. لذا اين سه كشور بايد به دنبال راهحلهاي مطلوبتري جهت اتحاد همه جانبه و دائمي باشند و اختلافات مرزي و ارضي را كنار گذاشته و كينههاي گذشته را به فراموشي بسپارند. بنابراين همگرايي به جاي واگرايي اصل اساسي و نخست سازندگي آينده روابط در اين منطقه است.
ثانيا: بدون شك همكاري منطقهاي پايهاي مهم براي ايجاد ممانعت از دستاندازيهاي قدرتهاي فرامنطقهاي خواهد بود. واقعا جاي اين پرسش مهم وجود دارد كه چرا آمريكا از فرسنگها راه دور بايد در اين منطقه مدعي نفوذ باشد؟ اساسا چرا بايد رژيم صهيونيستي در اين منطقه پايگاه نظامي مستقر كند؟
لذا به عنوان نكته دوم ضرورت مقابله با خصلتهاي توسعهطلبانه قدرتهاي فرامنطقهاي اصل مهم و اولويت بعدي باشد.
ثالثا: جمهوري اسلامي ايران به دليل ضرورت برقراري ثبات و آرامش در منطقه براي تمام كشورهاي منطقه احترام ويژه قائل است و حتي حاضر است براساس قواعد و مقررات حقوق بينالملل پيشنهادات خاص خويش را براي برنامه درازمدت و ايجاد ثبات و امنيت دستجمعي و دائمي و انعقاد پيمانهاي مهم ارائه دهد. نبايد فراموش كنيم كه ملتهاي منطقه به دليل پيشينه تاريخي و تعلقات خاص خويش نوعي ارتباط عاطفي با ملت سرافراز ايران دارند كما اين كه جاده تاريخي ابريشم همواره از طريق ايران كشورهايي همچون هند و پاكستان و چين را با اروپا متصل ميكرده است و امروزه نيز جمهوري اسلامي ايران ميتواند نيازهاي عمده اقتصادي ققفاز جنوبي را رفع نمايد.
رابعا: اتحاديه اروپا قطعا سنخيت بيشتري براي مبادلات اقتصادي و تجاري قفقاز جنوبي دارند لذا اين مجمع اقتصادي ميتواند به سهم خويش پيشتاز روابط اقتصادي مطلوبي بين كشورهاي اروپائي و كشورهاي منطقه باشد. به شرط آن كه شركاي تجاري اروپايي منافع دو جانبه و چند جانبه را با حفظ هويت اساسي ملتها و كشورهاي منطقه خواستار باشند.
خامسا: در اين فرصت مايلم تاكيد كنم عدهاي از سخنرانان دائما بر كمبود دموكراسي در كشورهاي منطقه تاكيد ميكنند و وابستگي به قدرتهاي خارجي و از جمله آمريكا را ميخواهند از اين طريق توجيه كنند. البته من دخالت معمولي هر كشوري حتي روسيه را در امور كشورهاي منطقه جايز نميدانم چه رسد به لشكركشي نظامي؛ اما با اين حال فكر نميكنم با توجه به سوابق و پيشينه و تجربيات قبلي چراغ سبزها و دخالتهاي آمريكائيها هم نميتواند ارمغان بخش دموكراسي واقعي و آزادي حقيقي و حقوق بشر قطعي براي ملتهاي منطقه باشد. به عبارت ديگر دموكراسي وارداتي را همسان با همان اقتدارگرايي ميدانم و اميدوارم همه ملتها با تكيه بر آرمانهاي والاي خويش و تاكيد بر دموكراسي بومي هر چه سريعتر به مردمسالاري دائمي و انساني و غيروارداتي دست يابند.
در پايان مايلم بر اين نكته تاكيد داشته باشم اميدوارم جناب آقاي رئيس در طول سال آينده نيز طوري برنامهريزي كنند كه ارتباط اعضاي شركتكننده حداقل در بخش پارلماني همچنان مستمر باشد تا براي سال آينده بتوانيم برنامههاي مطلوبتري داشته باشيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات