رئيس سازمان انتقال خون استان زنجان خبر داد: رشد 20 درصدي اهداي خون نسبت به سال گذشته
رئيس سازمان انتقال خون استان زنجان گفت: اهداي خون در استان در سالجاري تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته 20 درصد رشد داشته است.
محمد نوري در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه زنجان، در آيين تقدير از اهداکنندگان مستمر خون با بيان اين که در سال گذشته بيش از 21 هزار نفر در استان جهت اهداي خون به سازمان انتقال خون مراجعه کردهاند، اظهار کرد: از اين تعداد 18 هزار و 700 نفر موفق به اهدا شدند و 13 درصد باقيمانده به دلايلي نظير کمخوني و مصرف برخي داروها از اهداء معاف شدند.
وي ميزان خون و فرآوردههاي خوني توليدي در سال گذشته را حدود 47 هزار واحد عنوان کرد و افزود: در سال گذشته 28 هزار واحد خون و فرآوردههاي خوني جهت مصرف در روند درمان بيماران مختلف در اختيار بيمارستانها و مراکز درماني استان قرار گرفته است.
نوري يادآورشد: شاخص اهداي مستمر خون در استان در سال گذشته نسبت به سال 87 ،5 درصد رشد داشته است.
اين مقام مسؤول با بيان اين که شاخص اهداي خون در استان در ميان واجدين شرايط، 16 نفر در هر هزار نفر از جمعيت است، تصريح کرد: اگرچه اين آمار نسبت به رقم استاندارد کشوري کمي پايين است اما اين ميزان فرآورده توليدي پاسخگوي نياز استان است.
نوري از ارسال 5 هزار واحد خون و فرآوردههاي خوني در سال گذشته به ساير استانها خبر داد و خاطرنشان کرد: سازمان انتقال خون استان علاوه بر تأمين نيازمنديهاي موجود در سطح استان، در مواقع لزوم، نيازهاي برخي استانهاي همجوار و غيرهمجوار نظير سيستان و بلوچستان، کردستان، آذربايجان غربي و آذربايجان شرقي را نيز پوشش ميدهد.
وي هدف از انتقال خون را اهداي خون سالم به بيماران بدون انتقال آلودگيها و تحميل عوارض ديگر دانست و ابراز خرسندي کرد: ميزان آلودگي در کليه اهداکنندگان به ويژه در استان زنجان به ميزان 100 برابر نسبت به ساير افراد جامعه پايينتر است که اين امر نشاندهنده اقدام آگاهانه اهدا کنندگان و انتخاب افراد سالم در سازمان جهت اهداي خون است.
رئيس سازمان انتقال خون استان با بيان اين که اهداي خون توسط زنان نسبت به مردان در کل کشور پايين و به اندازه 8 درصد است، يادآورشد: وجود نوعي واهمه کاذب در خصوص کمخوني و ضعف، مانع مراجعه زنان جهت اهداي خون ميشود، در حالي که اهدا کنندگان پيش از خونگيري معاينه شده و در صورت مشاهده هرگونه کمخوني درآنها نه تنها خونگيري صورت نميگيرد، بلکه افراد در جريان عارضه خود قرار گرفته و داروي لازم جهت رفع کم خوني را نيز دريافت ميکنند.
نوري با تاكيد بر اين که کليه افراد ممکن است در طول زندگي خود به خون و فرآوردههاي خوني نياز پيدا کنند، افزود: با توجه به روحيه نوع دوستي موجود در استان، اهدا کنندگان مستمر و غيرمستمر، در هيچ موقعيتي سازمان را در ارائه خدمات و نجات جان بيماران تنها نگذاشتهاند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات