نماينده حماس در لبنان: حماس به آشتي ملي پايبند است طرح صلح عربي بيفايده است حمله به ناوگان آزادي فرصتي تاريخي براي لغو محاصره غزه فراهم كرد
نمايندهي جنبش حماس در لبنان تاكيد كرد كه آشتي ملي گروههاي فلسطيني به رفتن يا نرفتن جنبش حماس به قاهره بستگي ندارد، بلكه اين مساله بايد بر اساس پروژه آزاديخواهي ملي فلسطين صورت گيرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اسامه حمدان، مسئول روابط خارجي جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس) و نمايندهي اين جنبش در لبنان در گفتوگو با خبرگزاري قدس (كه مقر آن در لندن است) بر موضع جنبش حماس درباره مساله آشتي ملي ميان گروههاي فلسطيني تاكيد كرده و افزود: اين مساله به اعزام يا عدم اعزام هيات جنبش حماس به قاهره بستگي ندارد، بلكه به ميزان حسن نيت و اراده طرفهاي ذيربط بستگي دارد.
وي افزود: جنبش حماس معتقد است كه طرح پيشنهادي دولت مصر براي آشتي ملي ميان گروههاي فلسطيني مشكل دارد و طرف ميانجي ميتواند طرحهاي پيشنهادي را به طرفهاي ذيربط ارائه دهد، اما نميتواند آنها را به قبول آن ملزم كند.
نماينده جنبش حماس در لبنان با تاكيد بر اينكه جنبش حماس خواستار مطابقت مفاد طرح پيشنهادي مصر با توافقات صورت گرفته ميان گروههاي فلسطيني است، اظهار داشت: ما انعطاف زيادي از خود درباره طرح پيشنهادي مصر نشان داديم، اما همه آنها ناكام ماند و با اين وجود ما همچنان بر لزوم آشتي ملي بر اساس پروژه آزاديخواهي ملي فلسطين تاكيد داريم.
وي در واكنش به اظهارات اخير احمد ابو الغيط، وزير امور خارجه مصر كه تصريح كرده بود "قاهره منتظر جنبش حماس است تا طرح آشتي ملي را امضا كرده و توافق آشتي را به پيش ببرد" عنوان داشت: كسي منتظر ما نيست، اگر برادران مصري ميخواهند از جنبش حماس براي آشتي دعوت كنند، ما به ياد نداريم كه اين دعوتها از طريق رسانهها صورت گيرد.
حمدان در بخش ديگري از اظهارات خود به فرصت تاريخي كشورهاي عربي براي پس گرفتن طرح صلح عربي اشاره كرده و گفت: اين طرح ديگر هيچ فايدهاي ندارد و رژيم صهيونيستي در همان بدو ارائه اين طرح با حمله به كرانه باختري پاسخ كشورهاي عرب را داد، اما با اين وجود كميتهاي عربي در صدد جلب حمايت طرفهاي مختلف از اين طرح برآمد كه اين تلاشها به شكست انجاميد.
اين رهبر برجسته جنبش حماس مشروط كردن تشكيل كشور فلسطيني به طرح صلح عربي را مسالهاي عجيب عنوان كرده و گفت: تشكيل كشور فلسطيني خواستهاي است كه فلسطينيان با حمايت طرفهاي عربي و اسلامي به آن جامه واقعيت خواهند پوشاند، اما سوالي كه در اين زمينه مطرح مي شود اين است كه مگر كشورهاي عربي قبل از ارائه طرح صلح عربي اعتقادي به تشكيل كشور فلسطيني نداشتند؟
بر اساس گزارش مركز اطلاع رساني فلسطين، وي با درخواست از طرفهاي عربي براي حمايت از فلسطينيان و استفاده از فرصت به وجود آمده از طريق ابراز همبستگي بيسابقه جهانيان با مساله فلسطين و حمايت آنها از لغو محاصره غزه و احقاق حقوق غصب شده ملت فلسطين تاكيد كرد كه فرصت به وجود آمده پس از حمله ارتش صهيونيستي به ناوگان آزادي غزه فرصتي تاريخي براي طرفهاي عربي و فلسطيني نه تنها براي تحقق آشتي ملي و پايان دادن به محاصره غزه، بلكه همچنين براي تغيير اوضاع منطقه و تغيير موازنه منفي قدرت به نفع رژيم صهيونيستي است؛ چرا كه امروزه افكار عمومي جهان به شدت از مقاومت و مساله لغو محاصره غزه حمايت ميكند و در صورتي كه عربها اين فرصت را از دست بدهند، واقعا بازنده خواهند بود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات