تجارت دو ماهه امسال كشور هرچند با رشد صادرات غيرنفتي همراه بود اما جزييات آمارها نشان ميدهد متوسط قيمت كالاهاي وارداتي به كشورمان سه برابر متوسط قيمت كالاهاي صادراتي است.
به گزارش خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، كارنامه تجارت كشورمان در دو ماهه ابتدايي سال در حالي افزايش 38 درصدي در ارزش صادرات غيرنفتي و 19 درصدي در واردات را نشان ميدهد كه وقتي متوسط قيمت كالاهاي وارداتي و صادراتي بررسي ميشود وضعيت به اين شكل خوشايند نيست.
بر اين اساس، متوسط قيمت كالاهاي وارداتي ايران در دوماهه امسال يك هزار و 251 دلار و متوسط قيمت كالاهاي صادراتي ايران طي اين مدت بيش از 412 دلار است كه سه برابر بودن قيمت متوسط كالاهاي وارداتي نسبت به كالاهاي صادراتي را نشان ميدهد. به عبارتي كالاهاي ارزانقيمت ايراني در مقابل كالاهاي گران قيمت وارداتي طي اين مدت صادر شدهاند.
اين را در آمار وزني تجارت كشورمان نيز ميتوانيم مشاهده كنيم كه در مقابل افزايش ارزشي واردات كاهش وزني آن را داشتيم اما در كنار افزايش ارزشي صادرات، وزن صادرات ايران نيز افزايش يافته است.
* كاهش واردات بنزين به 296 ميليون دلار
همچنين در بخش واردات عمده كالاي وارد شده بنزين است كه آمارهاي اوليه حاكي از واردات 399 هزار تن بنزين به ارزش 296 ميليون دلار با سهم 5.94 درصد در وزن و 3.52 درصد در ارزش كل واردات به كشورمان است.
در مقايسه اين ميزان واردات در دو ماهه امسال با مدت مشابه سال قبل نيز هرچند آماري منتشر نشده اما ميتوان به آمار واردات سه ماهه بنزين در سال گذشته اشاره كرد كه بيش از يك ميليون و 33 هزار تن بنزين به ارزش 911 ميليون دلار وارد كشور شده بود.
اين رقم حاكي از آن است كه اگر در خرداد ماه به ميزان 634 هزار تن بنزين وارد كشور شود ميزان اين رقم واردات با ميزان واردات سه ماهه سال گذشته برابر ميشود. به عبارتي اگر در اين يك ماهه حدود دو برابر واردات در دو ماهه امسال بنزين وارد شود ميزان واردات آن مساوي واردات آن در مدت مشابه سال گذشته خواهد بود كه همه اينها كاهش چشمگير واردات بنزين در دو ماهه امسال را نشان ميدهد.
همچنين ميزان سهم وزني و ارزشي بنزين از واردات كل كشورمان در مجموع سال گذشته به ترتيب 15 و هشت درصد بود كه در دو ماهه امسال به ترتيب پنج و سه درصد شده است.
انتهاي پيام
نظرات