منابع خبري از افزايش آمار شهداي حمله امروز (دوشنبه) رژيم صهيونيستي به "ناوگان آزادي غزه" به 20 تن خبر دادند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين در حالي است كه محمد كايا، رئيس هيات امدادرساني تركيه در غزه تاكيد كرد، دست كم 15 تن از شهداي ناوگان آزادي غزه اهل تركيه بودند.
در همين حال، سخنگوي ارتش رژيم صهيونيستي نيز خبر شهادت دست كم 10 تن از مسافران ناوگان آزادي غزه را تاييد كرد.
ارتش رژيم صهيونيستي پيش از اين مدعي شده بود كه به دليل تلاش برخي مسافران براي گرفتن سلاح، سربازان مجبور به تيراندازي به سمت آنها شده بودند.
ارتش رژيم اشغالگر همچنين از زخمي شدن 10 تن از نيروهايش در جريان اين درگيريها خبر داد.
از سوي ديگر، نيروهاي ارتش رژيم صهيونيستي اعلام كردند كه عمليات ممانعت از ورود "ناوگان آزادي غزه" تا زماني كه تمامي كشتيها به بندر اسدود در بندر اسرائيل انتقال داده شوند، همچنان ادامه دارد.
نيروهاي ارتش رژيم صهيونيستي تمامي گذرگاههاي تجاري نوار غزه را در پي حمله به ناوگان آزادي غزه بستند.
رائد فتوح، رئيس كميته ورود كالاها به نوار غزه، تاكيد كرد: اشغالگران صبح امروز به صورت غير منتظره اعلام كردند كه تمامي گذرگاهها را بستهاند و اين در حالي است كه رژيم صهيونيستي درياي غزه را منطقه نظامي بسته اعلام كرده است.
از سوي ديگر، صدها تظاهركننده تركيهاي مقابل كنسولگري رژيم صهيونيستي در استانبول در اعتراض به حمله نيروهاي دريايي اين رژيم به ناوگان آزادي غزه دست به تظاهرات زده و سعي كردند تا اين كنسولگري را تحت سيطره خود در آورند.
تظاهركنندگان با پرتاب سنگ و سردادن شعارهايي اعتراض خود را به اين حمله اعلام نمودند، اما پليس تركيه مانع ورود آنها به كنسولگري شد.
منابع خبري تركيه همچنين از تظاهراتهاي اعتراض آميز مردم آنكارا مقابل سفارت رژيم صهيونيستي در اين شهر خبر دادند.
راديو رژيم صهيونيستي نيز از وخامت حال رائد صلاح، رهبر جنبش اسلامي اراضي اشغالي 1948 خبر داد كه در جريان حمله صهيونيستها به ناوگان آزادي غزه زخمي شده است.
از سوي ديگر، اسماعيل هنيه، نخست وزير دولت حماس، در تماس تلفني با امير قطر، در خصوص اين اقدام صهيونيستها بحث و تبادل نظر كرده است.
همچنين دبيركل اتحاديه عرب امروز به شدت از حمله نظامي مرگبار اسراييل عليه يك ناوگان آزادي غزه انتقاد و از آن به عنوان جنايت عليه يك ماموريت بشردوستانه ياد كرد.
عمرو موسي، دبيركل اتحاديه عرب، امروز در گفتوگو با خبرگزاري فرانسه گفت: ما اين جنايت را كه عليه يك ماموريت بشر دوستانه انجام شد، محكوم ميكنيم.
وي گفت: اين ناوگان قصد داشت به مردم كمك كند و ماموريت نظامي نداشت. هر كسي بايد اين اقدام اسراييل را محكوم كند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، عمرو موسي تصريح كرد: در حال حاضر با كشورهاي عربي در مورد تصميمگيري در راستاي گام بعدي در تماس هستيم.
از سوي ديگر، خبرگزاري آلمان گزارش داد كه كارل بيلدت، وزير امور خارجه سوئد، خواستار پاسخگويي از سوي اتحاديه اروپا در مورد اين حادثه شد.
وي تصريح كرد كه اين موضوع بسيار مهم است كه به سرعت مشخص شود كه چه اتفاقي در اين رابطه افتاده است.
وزير امور خارجه سوئد در مورد گزارشهاي رسانهها درباره اين حادثه ابراز نگراني كرد.
بيلدت كه در حال حاضر در ايتاليا بسر ميبرد، گفت: تلاش ميكنيم تا آنچه را كه اتفاق ميافتد شفاف سازي كنيم. هم چنين سفير اسراييل را نيز براي گرفتن اطلاعات احضار كردهايم.
وزير امور خارجه سوئد همچنين بيان داشت كه وي براي پاسخگويي شفاف در اين زمينه در تماس با كاترين آشتون، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا است.
خبرگزاري فرانسه نيز گزارش داد كه كاترين آشتون از مقامات اسراييلي خواست كه يك تحقيقات كامل در مورد كشته شدن حداقل 10 تن در حمله به اين ناوگان انجام بدهند.
آشتون ضمن همدردي با خانوادههاي قربانيان و مجروحان اين حادثه، خواستار تحقيقات در مورد اتفاقات روي داده شده در اين حادثه شد.
يونان نيز سفير اسراييل در اين كشور را براي پارهاي از توضيحات احضار كرد تا از سلامت 30 يوناني سوار بر اين كشتي اطمينان حاصل كند.
انتهاي پيام
نظرات