/مروري بر مهمترين اخبار صنعتي هفته/ طلا دخانياتي شد؛ ايران ـ اراک به آخر خط رسيد
در هفتهاي که گذشت از يک سو بالاخره وزارت صنايع و معادن بعد از مدتها صاحب مديرکل روابط عمومي شد و از سوي ديگر شرکت دخانيات ايران نيز مديرعامل جديد خود را شناخت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين هفته وزير صنايع و معادن در حكمي، وحيد رحمتي رودسري را به سمت مشاور وزير و مديركل روابط عمومي اين وزارتخانه منصوب كرد.
در حکم محرابيان براي رحمتي وي داراي مدرك مهندسي صنايع سلولزي بوده و سابقه فعاليت در حوزه روابط عمومي و ارتباطات در سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران معرفي شد، اما در عين حال سايت هاي خبري آخرين مسووليت اجرايي وي را نيز مدير روابط عمومي بيمارستان ميلاد اعلام کردند. مسووليتي که اگرچه در ظاهر هيچ سنخيتي با حوزه صنعت و معادن ندارد، اما شايد بتوان با تجربه بهداشتي بخشي از دردهاي صنعت و معدن کشور را درمان کرد و يا دست کم آن را تسکين داد.
* * طلا دخانياتي شد
در اين هفته همچنين گمانه زني رسانه ها درست از آب درآمده و حسين طلا، فرماندار تهران به عنوان مديرعامل جديد شرکت دخانيات ايران معرفي شد. بايد ديد طلا که جايگزين ابطحي در شرکت پولساز دخانيات ايران شده چه مي خواهد با معضلات جدي مربوط به اين بخش از صنعت کشور دست و پنجه نرم کند. اين تقريبا براي نخستين بار است که يکي از مديران رده بالاي وزارت کشور وارد بخش صنعت و معادن با مسووليت مديرعاملي شده است.
علاوه بر دو انتصاب فوق، اين هفته همچنين با حکم رييس هيات عامل سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران سيد محمد موسوي را به سمت مدير توسعه پيمانکاري عمومي اين سازمان منصوب کرد.
* * تنبيه صنايع پرمصرف
اين هفته همچنين عباس کاظمي، مديرعامل شرکت بهينه سازي مصرف سوخت خبر داد که بهزودي قرار است با اجراي طرحي صنايعي كه معيارهاي مصرف انرژي تعيينشده را رعايت نكردهاند، جريمه شوند.
وي گفت که اين جريمه از صنايع پرمصرفي گرفته خواهد شد كه معيارهاي انرژي براي آنها تعريف شده است و سپس اين جرايم به صندوقي واريز و منابع اين صندوق صرف اجراي طرحهاي بهينهسازي مصرف انرژي در تاسيسات مختلف نفت، گاز، پتروشيمي و ساير صنايع كشور خواهد شد.
بايد ديد چند درصد از صنايع کشور در آزمون فوق رد شده و چند درصد نيز قبول خواهند شد. برآوردهاي انجام شده نشان مي دهند که بسياري از صنايع کشور در آزمون مصرف انرژي نمره چندان قبولي قبولي ندارند.
* * 30 درصد واحدها تصفيه خانه فاضلاب صنعتي ندارند
اما تنها مصرف انرژِي ملاک عملکرد موفقيت آميز يک واحد صنعتي نيست؛ چرا که واحدهاي صنعتي در زمينه رعايت مسائل زيست محيطي نيز بايد ضوابط موجود را رعايت کنند.
با اين حال صادقي، معاون عمران و محيط زيست سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي كشور در اظهاراتي عنوان کرد که هم اکنون فقط حدود 68 درصد از واحدهاي صنعتي كشور تحت پوشش تصفيه خانه فاضلاب صنعتي هستند.
به گفته وي به منظور توسعه فضاي سبز، تاكنون علاوه بر ايجاد پارك صنعت، 15 ميليون اصله نهال در شهرك ها و نواحي صنعتي در سراسر كشور كاشته شده است.
* * شهردار تبريز هم شاکي شد
اين هفته همچنين شهردار تبريز نيز لب به انتقاد از وضعيت نامناسب توسعه مترو در کشور گشوده و عنوان کرد که تاخير در خريد واگن و امضاي قرارداد احداث خط دوم متروي تبريز اصليترين چالشهاي قطار شهري هستند.
نوين با تاکيد بر اين که که تاکنون هيچ توفيقي در زمينه خريد و واگذاري واگنهاي موردنياز متروي تبريز و ديگر کلان شهرها حاصل نشده است، به طور تلويحي از عملکرد شرکت چيني که ممکن است با آن براي ساخت واگن براي ايران قرارداد بسته شود، انتقاد کرد.
شهردار تبريز همچنين با ابراز ناخرسندي از تاخير وزارت کشور در امضاي قرارداد احداث خط دوم متروي تبريز، توضيح داد که متاسفانه و برخلاف گذشت بيش از يک سال از انعقاد قرارداد احداث خط دوم متروي تبريز و ارسال آن به وزارت کشور، هنوز اين وزارتخانه نسبت به امضا و ابلاغ آن جهت اجرا اقدامي انجام نداده و اين تاخير باعث بلاتکليفي پيمانکار و کليت پروژه شده است.
* * پودر در آينه آمار
در اين هفته مصطفي مقدسي، دبير شوراي توليدكنندگان پودر شوينده نيز از توليد 620 هزار تن انواع پودر شوينده در کشور در سال گذشته خبر داد.
وي همچنين با بيان اينكه 180 هزار تن از انواع پودر شوينده توليدي در سال گذشته صادر شد، خاطرنشان كرد که بازارهاي صادراتي پودر بيشتر كشورهاي همسايه مانند عراق، افغانستان و آسياي ميانه است.
* * ايران-اراک به آخر خط رسيد
اما يکي از مهمترين اخبار منتشر شده در اين هفته خبر تحويل کشتي ايران – اراک به شرکت کشتيراني در 10 خرداد ماه سال جاري بود. بالاخره بعد از حدود هفت سال انتظار نخستين کشتي اقيانوس پيماي ساخت داخل (شرکت ايزوايکو) قرار است 10 خرداد طي مراسمي رسمي به شرکت کشتيراني تحويل داده شود. البته اگر بخواهيم مشکلاتي را که بر سر راه اجراي اين پروژه به وجود آمد را در قالب کتابي جمع آوري کنيم مي شود مثنوي هفتاد من!
* * آمار غلط درباره نرخ بيکاري
اظهارنظر جالب اين هفته نيز مربوط به سيد سجاد نباتچيان، رئيس خانه صنعت و معدن استان زنجان بود که عنوان کرد، بين عدد و رقمي که در زمينه نرخ بيکاري منتشر ميشود، با عدد و رقمهاي مشاهده شده در بين واحدهاي صنعتي تفاوت بسيار زيادي وجود دارد.
وي توضيح داد که صاحبان صنعت اين روزها از وضعيت خوبي برخوردار نيستند و آينده مبهمي نيز براي آنان متصور است. به همين دليل وضعيت کارگر و کارفرما که مستثني از صنعت نيستند، مبهم و نامطلوب است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات