• سه‌شنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۹ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 8902-16616

معاون وزير جهادكشاورزي در گفت‌وگو با ايسنا: * امسال به خودكفايي گندم دست پيدا مي‌كنيم * تا خودكفايي برنج 400 تا 600 تن فاصله داريم

معاون وزير جهادكشاورزي در گفت‌وگو با ايسنا:
* امسال به خودكفايي گندم دست پيدا مي‌كنيم 
* تا خودكفايي برنج 400 تا 600 تن فاصله داريم

معاون وزيرجهاد كشاورزي با اشاره به اينكه تاكنون حدود يك ميليون تن گندم از كشاورزان خريداري شده است، گفت: پيش‌بيني مي‌كنيم امسال حدود 11 ميليون تن گندم از كشاورزان خريداري شود كه به اين ترتيب به خود كفايي گندم دست پيدا مي‌كنيم.

دكتر محمدرضا جهانسوز در گفت‌وگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه امسال يك تا 5/1 ميليون تن نسبت به سال قبل افزايش توليد گندم داريم، افزود: امسال زنگ زرد گندم مشكل عمده‌اي است كه به علت رطوبت و بارندگي بسيار بخش‌هايي از كشور را به خود مشغول كرده است.

معاون امور توليدات گياهي وزير جهاد كشاورزي درباره افت سفره‌هاي آب زيرزميني در كشور نيز اظهار كرد: در اين زمينه سياست‌هاي الگوي كشت را دنبال مي ‌كنيم ضمن اينكه مبحث كشاورزي تلفيقي و برداشت حجمي آب نيز در دستور كار قرار دارد.

جهانسوز در ادامه با اشاره به وضعيت توليد برنج در كشور نيز اذعان كرد: در حال حاضر سطح زيركشت برنج در كشور حدود 360 هزار هكتار است كه بيش از 80 درصد آن در دو استان گيلان و مازندران توليد مي‌شود.

معاون وزير جهاد كشاورزي با بيان اينكه تا رسيدن به خودكفايي كامل برنج 400 تا 600 هزار تن فاصله داريم، افزود: براي رسيدن به خودكفايي در برنج بايد چند اقدام از جمله ايجاد مكانيزاسيون در عرصه‌هاي شاليزاري دنبال شود.

جهانسوز با اشاره به اينكه اكنون در درصد پاييني از شاليزارهاي كشور، كشت و كار به صورت مناسب انجام مي شود، ادامه داد: در اين زمينه دولت به صورت ويژه ايجاد مكانيزاسيون را در شاليزارهاي كشور مورد توجه قرار داده ضمن اينكه كارهاي بانك نشا و سيستم‌هاي الگويي مكانيزاسيون نيز در سطح كشور به اجرا درآمده است.

اين مقام مسئول ادامه داد: اطلاعات اوليه نشان مي‌دهد كه استقرار مكانيزاسيون در شاليزارها 40 تا 50 درصد مخارج كشت و كار را كاهش مي‌دهد ضمن اينكه باعث افزايش هفت تا 10 درصدي راندمان توليد مي‌شود كه اميدواريم طي برنامه پنجم بيش از نيمي از عرصه‌هاي شالي كشورمان تحت مكانيزاسيون كامل قرار بگيرند كه اين مساله در كاهش هزينه‌هاي برنج نقش ويژه‌اي دارد.

وي با تاكيد براينكه در راستاي خودكفايي گندم بالا بردن ميزان محصول در واحد سطح نيزبايد مورد توجه قرار گيرد، اضافه كرد:‌ درحال حاضر از تمام تكنيك‌هاي متداول در دنيا براي بالا بردن ميزان محصول در واحد سطح و اصلاح برنج استفاده كرده‌ايم به طوري كه درايران به توليد هيبريد برنج دست يافته ايم و در حال گسترش اين توانمندي هستيم چرا كه اين اقدام ميزان محصول را درواحد سطح بسيار بالا مي ‌برد ضمن اينكه براي خود كفايي برنج بايد توليد ارقام پرمحصول و داراي كيفيت را نيزبالا ببريم.

او اضافه كرد: در ستاد راهبردي معاونت رييس جمهور دو برنامه پنج ساله با تمام ملزومات و بودجه‌بندي تصويب شده است كه اميدواريم پس از اجراي برنامه پنج ساله كه قطعا بايد ملزومات آن فراهم شود قدم‌هاي اصلي خودكفايي برنج را برداشته باشيم.

اجراي طرح خودكفايي گندم با تاكيد مقام معظم رهبري و تصويب اين طرح توسط هيات دولت و مجلس از سال 1380 از سوي مجري طرح به صورت جدي آغاز و در سال 83 بعد از حدود 40 سال نياز کشور به گندم در داخل تامين و جشن خود كفايي گندم برگزار شد.

هر چند كه خودكفايي در گندم با توليد بيش از 14 ميليون تن گندم در سال زراعي 1382 - 83 محقق شد اما با بروز پديده خشكسالي طي سال‌هاي گذشته توليد گندم كشورمان با كاهش مواجه شد به طوري كه در سال زراعي 87-88 ميزان توليد گندم در كشورمان به حدود 10 ميليون تن رسيد.

در كنار خودكفايي گندم خود كفايي در ساير محصولات استراتژيك همچون برنج نيز مطرح بوده ولي تاكنون محقق نشده است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha