سخنگوي وزارت امور خارجه تصريح كرد: تضمينهاي عيني كه جمهوري اسلامي ايران به دنبال آن بود در واقع همان ضمانتهاي تركيه، برزيل و آژانس بينالمللي انرژي اتمي است.
رامين مهمانپرست ـ سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان ـ در گفتوگو با خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در حاشيه اجلاس سران گروه 15 در پاسخ به اين پرسش كه آيا تضمينهاي عيني مدنظر جمهوري اسلامي ايران در بحث تبادل سوخت حاصل شده است يا خير؟ گفت: ضمانت تركيه، برزيل و آژانس درباره تبادل سوخت همان تضمينهاي عيني است كه به نوعي نمايندگي جامعه جهاني را بر عهده دارند.
وي اضافه كرد: قبل از سفر رييسجمهور برزيل شاهد بوديم كه مقامات كشورهاي مختلف ميگفتند پيشنهادات سازنده داسيلوا بايد مورد توجه ايران قرار گيرد و اين به نوعي فرصت براي جمهوري اسلامي ايران است كه همه اينها نشان ميدهد كه داسيلوا نمايندگي از جامعه جهاني داشت و اگر ما در اين توافقنامه به نتيجه رسيديم در واقع با پشتوانه جامعه جهاني است.
مهمانپرست در پاسخ به پرسش ديگري در مورد اين كه چه كشوري سوخت مورد نظر را تامين خواهد كرد؟ گفت: تمامي اينها مباحثي است كه در جزييات مورد بررسي قرار ميگيرد و بايد در اين جزييات مشخص شود كه چه كشوري چه بخشي از كار را انجام خواهد داد در اين توافقنامه ما تنها آمادگي خود را براي اين مساله اعلام كرديم و جزييات كامل با گروه وين مورد توافق قرار خواهد گرفت.
به گفته مهمانپرست ظرف يك ماه سوخت 5/3 درصد ايران به تركيه منتقل ميشود و در تركيه با ضمانت تركيه و برزيل باقي ميماند تا توافق با گروه وين حاصل شود.
مهمانپرست ادامه داد: اين كه چه زماني اين سوخت تحويل ايران ميشود در جزييات مشخص ميشود و زمان خاصي براي آن نميتوان از هم اكنون تعيين كرد و بايد منتظر نتايج مذاكرات با گروه وين ماند.
سخنگوي وزارت امور خارجه همچنين محل نگهداري سوخت را به عنوان محلي براي تبادل سوخت ندانست و گفت: مكان تبادل سوخت نيز در جزييات مشخص ميشود.
انتهاي پيام
نظرات