• دوشنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۹ / ۱۱:۲۸
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 8902-16388
  • منبع : ریاست جمهوری

احمدي‌نژاد در نشست سه‌جانبه تهران: اميدواريم اعضاي 1+5 با توافقات نشست تهران همراهي كنند اجلاس سه جانبه تهران آغاز راهي است براي همه دولت‌ها و ملت‌هاي مستقل

احمدي‌نژاد در نشست سه‌جانبه تهران:
اميدواريم اعضاي 1+5 با توافقات نشست تهران همراهي كنند
اجلاس سه جانبه تهران آغاز راهي است براي همه دولت‌ها و ملت‌هاي مستقل

رييس‌جمهور با اشاره به نشست سه جانبه ايران، برزيل و تركيه در تهران گفت: اميدوارم 1+5 هم با صداقت و با احترام و عدالت وارد گفت‌وگوها شوند و به كار بزرگي كه در تهران آغاز شده توجه كرده و با اين مسيري كه در برابر بشريت باز شده همراهي كنند.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمود احمدي‌نژاد صبح دوشنبه در نشست سه‌جانبه ايران، تركيه و برزيل كه با حضور سران سه كشور در تهر ان برگزار شد با اشاره به وجوه مشترك بين سه‌ كشور گفت: ايران، برزيل و تركيه سه كشور در حال پيشرفت داراي اصول انساني هستند و امروز مصمم هستيم شرايط حاكم بر جهان را به نفع عدالت و انسانيت اصلاح كنيم و در اين مسير كارهاي بزرگي پيش رو داريم.

وي افزود: در شرايط تحولات بزرگ جهاني همكاري سه كشور مي‌تواند بسيار مهم و تعيين كننده باشد.

رييس‌جمهور با اشاره به اين كه ايران، تركيه و برزيل به طور طبيعي قطب قدرتمند اقتصادي، سياسي و فرهنگي هستند گفت: همكاري سه كشور در زمينه‌هاي دوجانبه و چند جانبه و اقتصادي مي‌تواند فرصت‌هاي كم نظيري را در اختيار سه كشور و ساير ملت‌ها قرار دهد.

او تصريح كرد: همكاري سه كشور در مناسبات جهاني و اصلاح اين مناسبات در جهت صلح و عدالت مي‌تواند بسيار تأثير گزار باشد.

رييس‌جمهور در ادامه به موضوع تبادل سوخت اشاره كرد و گفت: شايد موضوع تبادل سوخت هسته‌يي اولين گام و كوچك‌ترين اقدام در راه تقويت و ساماندهي همكاري‌هاي ايران، تركيه و برزيل باشد، اين همكاري‌ها نه تنها به نفع سه كشور بلكه به نفع همه ملت‌هايي است كه مي‌خواهند آزاده و مستقل زندگي كنند.

احمدي‌نژاد گفت: حاصل تلاش در مسير ارتقاي حقوق ملت‌ها و باز كردن راه براي احقاق حقوق ملت‌ها سكوي پرشي براي همه دولت‌ها و ملت‌هاي مستقل و تأمين منافع قانوني آن‌هاست.

رييس‌جمهور با بيان اين كه ايران، تركيه و برزيل روابط خود را براساس عدالت و احترام پايه‌گذاري كردند، تصريح كرد: اين همكاري‌ها مي‌تواند الگوي مناسبي براي حل و فصل مسايل جهاني باشد.

رييس‌جمهور گفت: تجربه نشست سه جانبه تهران نشان دهنده اين است كه اگر همكاري‌ها براساس دوستي و احترام باشد هيچ مشكلي بين كشورها و ملت‌ها وجود نخواهد داشت، جمهوري اسلامي ايران در گذشته نيز خواهان گفت‌وگو براساس دوستي و عدالت بوده است اما ايرادي اصلي گفت‌وگوهاي 1+5 اين است كه برخي از اعضا با چنين مباني وارد گفت‌وگو نمي‌شدند و به دنبال عدالت و دوستي نبودند به همين دليل گفت‌وگوها به نتيجه مورد نظر نمي‌رسيد.

احمدي‌نژاد گفت: از آن‌جايي كه برزيل و تركيه به دنبال حق، عدالت و احترام هستند، باعث شده فضاي حاكم بر گفت‌وگوها افزايش اعتماد و همكاري را به دنبال داشته باشد. اميدوارم همه كساني كه به نوعي در مسايل جهاني دخالت دارند از اين روحيه و اقدامي كه در تهران شد، الگو گرفته و به سمت دوستي و صلح حركت كنند.

وي افزود: اميدوارم 1+5 هم با صداقت و با احترام و عدالت وارد گفت‌وگوها شوند و به كار بزرگي كه در تهران آغاز شده توجه كرده و با اين مسيري كه در برابر بشريت باز شده همراهي كنند.

رييس‌جمهور تصريح كرد: اگر بعضي از دولت‌ها مسير احترام و عدالت و دوستي را نپذيرند ملت‌ها اين راه را ادامه خواهند داد و علاوه بر تأمين منافع خود صلح و عدالت را در جهان حاكم خواهند كرد.

او گفت: اجلاس سه جانبه تهران آغاز راهي است كه همه دولت‌ها و ملت‌هاي مستقل بدون تحمل فشار و تهديد بتوانند از حقوق قانوني خود استفاده كنند.

احمدي‌نژاد در ابتداي سخنانش با اعلام تسليت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار كرد: بالاترين هديه خداوند به بشريت فرستادن پيامبران الهي است، پيامبران انسان‌هاي پاك و كاملي هستند كه براي هدايت بشريت و تعالي دوستي، محبت و عدالت آمده‌اند.

وي ادامه داد: پيامبر اسلام آخرين پيامبر الهي است كه براي هدايت جامعه بشري فرستاده شده، همه پيامبران براي هدايت بشريت رنج‌ها و سختي‌هاي فراواني را متحمل شده‌اند، حضرت موسي سخت‌ترين فشارها را از ناحيه جاهلان تحمل كرد و حضرت عيسي نيز فشارهاي بسيار سنگيني را متحمل شد.

رييس‌جمهور با بيان اين كه پيامبر اسلام نيز سختي‌هاي فراواني را تحمل كردند گفت: ايشان فقط يك دختر داشتند كه آن را بسيار عزيز و گرامي مي‌داشتند و در نزد مسلمانان بسيار عزيز و محترم است.

رييس جمهور گفت: امروز سالروز شهادت دختر پيامبر اسلام حضرت فاطمه زهرا (س) است همه مسلمانان چنين روزي را گرامي مي‌دارند.

دكتر احمدي نژاد ادامه داد: پيامبر اسلام متعلق به همه مسلمانان است به‌همين دليل امروز را به دوستان خود تسليت عرض مي‌كنم و از خداوند مي‌خواهم يكبار ديگر راه پيامبر اسلام را در برابر بشريت قرار دهد چرا كه تنها راه نجات‌بخش بازگشت به مسير پيامبران است.

لولا داسيلوا رييس جمهور برزيل نيز در اين مراسم نشست سه جانبه تهران را داراي ارزش بالايي در عرصه ديپلماسي دانست و گفت: اين نشست يك پيروزي ديپلماتيك در سطح جهاني به شمار مي‌رود و راهكار مناسبي براي حل و فصل موضوعات مختلف است.

وي افزود: حسن نظر، اعتماد و ديدگاه دموكراتيك جمهوري اسلامي ايران نسبت به موضوعات بين المللي و نيز گفتگو در زمينه هسته اي بسيار ارزشمند است.

داسيلوا گفت: فشارهاي زيادي به بنده وارد كردند تا به ايران سفر نكنم اما با اطمينان كامل وارد تهران شدم و مطمئن هستم كه گفتگوهاي ما نتايج سازنده و مثبتي خواهد داشت.

رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه نيز در اين نشست گفت: امروز شاهد نمونه بارزي از ديپلماسي در تهران هستيم اقدام ايران در اين مسير بزرگترين فرصت براي ايجاد فضاي مناسب است و اين موضوع به ويژه در روابط دو كشور فصل جديدي را آغاز كرده است وي افزود: اميدوارم اين توافق به نتيجه مطلوب برسد و در آينده جوامع بين المللي مي‌توانند اهميت اين موضوع را مورد بررسي قرار دهند

نخست وزير تركيه با بيان اينكه تركيه از حق مسلم ايران در موضوع انرژي هسته اي دفاع مي‌كند اظهار داشت تركيه استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي را حق مسلم ايران مي‌داند.

اردوغان گفت: ايران واقعاً قدرتمند بوده و داراي جامعه جوان و فعالي است و بر اين باور هستند كه ايران آينده بسيار درخشاني خواهند داشت.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha