• سه‌شنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۹ / ۱۳:۱۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 8902-12410.160436

برنج‌هاي آلوده‌ همچنان وارد مي‌شوند!

برنج‌هاي آلوده‌ همچنان وارد مي‌شوند!

در حالي كه در چند روز اخير آلوده بودن برخي از برنج‌هاي وارداتي از سوي مجلس تاييد شده، اما طبق اعلام وزارت بازرگاني كه ثبت سفارش اين واردات و گمرك كشور كه ترخيص كالاي وارداتي را انجام مي‌دهد، هنوز ممنوعيتي در واردات اين برنج‌هاي آلوده اعمال نشده است.

به گزارش خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، موضوع آلودگي برخي از برنج‌هاي وارداتي به كشور هرچند مدتي مسكوت بود اما در چند روز اخير از سوي مجلس اخباري منتشر شده كه اين موضوع را تاييد مي‌كند.

در حالي كه قبل از اين توافق شده بود تا مجدد از برنج‌هاي وارداتي به كشور نمونه‌برداري شود، اين نمونه‌برداري در اواخر سال گذشته انجام شد و اخيرا نتايج آزمون اين نمونه‌برداري در اختيار مجلس و كميسيون بهداشت و درمان قرار گرفت.

در اين مورد انوشيروان محسني بندپي ـ نايب رييس کميسيون بهداشت مجلس ـ 14 ارديبهشت ماه امسال از غيراستاندارد بودن 13 نوع برنج وارداتي به كشور به دليل غيرمجاز بودن سطح سرب و آرسنيك آن‌ها با حدود مجاز خبر داد.

نتايج اين آزمون مربوط به 62 مورد برنج وارداتي بوده كه براي سنجش ميزان فلزات سنگين موجود در آن‌ها از استاندارد كشور چين استفاده شده است.

به گفته نايب رييس کميسيون بهداشت مجلس از ميان 62 نمونه برنج وارداتي، برنج‌هايي با نام‌هاي سوفي کلاسيک، شيرخوان، فرهادجان، آريا (خرده‌فروشي در تهران)، آريا ( نمونه‌گيري از مبادي ورودي) و کمال ملکي داراي آرسنيک بالاتر از حد مجاز شناخته شدند. همچنين ميزان سرب آزمايش شده در اين 62 نمونه نشان داد كه نمونه‌هاي عطر گل ياس، دل مبارکه کامونکي، سارال، کيميا، جادوگر، هاشمي 1121، عررمان و حاجي مرداي سرب بالاتر از استاندارد را دارا هستند.

به هرحال با اين اظهارنظر اين نماينده مجلس آلوده بودن برخي از برنج‌هاي وارداتي مسجل شد كه در اين مورد نيز مخبر كميسيون بهداشت و درمان به ايسنا خبر داد كه اسامي برنج‌هاي وارداتي آلوده به سرب و آرسنيك يكشنبه هفته آينده اعلام مي‌شود.

محمدرضا رضايي در اين مورد توضيح داده است: برنج‌هاي وارداتي به سه فلز سرب، آرسنيك و كاديوم مشكوك هستند به همين منظور ميزان اين سه فلز را در 62 نمونه برنج وارداتي مورد سنجش و بررسي قرار داديم، در بررسي‌ها مشخص شد كه كادنيوم در برنج‌هاي وارداتي وجود دارد اما ميزان سرب هشت نمونه از اين برنج‌ها بالاتر از حد استاندارد و نرمال است.

* برنج‌هاي آلوده‌ هندي همچنان وارد مي‌شوند

با وجود اين از سوي گمرك كشور كه وظيفه ترخيص برنج‌هاي وارداتي را بر عهده دارد اعلام شده كه اين دستگاه هنوز دستوري براي ممانعت از ورود اين برنج‌ها دريافت نكرده است.

معاون امور گمركي گمرك كشور در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا با بيان اينكه هنوز چيزي به گمرك ابلاغ نشده است، افزود: اگر قرار است براي واردات كالا محدوديتي يا ممنوعيتي در نظر گرفته شود، قطعا وزارت بازرگاني بايد از ثبت سفارش آن جلوگيري كند. كالايي كه ثبت سفارش نشود وارد نخواهد شد.

وي ادامه داد: بنابراين بايد اين موضوع از طريق وزارت بازرگاني پيگيري و اقدام شود.

نادري همچنين با اشاره به روند واردات برنج در سنوات گذشته اظهار كرد: شرط ترخيص برنج‌هاي وارداتي علاوه بر پرداخت حقوق ورودي اين است كه از سازمان‌ استاندارد، وزارت بهداشت و سازمان حفظ نباتات بلامانع بودن ورود اين كالاها اعلام شود.

از سوي وزارت بازرگاني نيز كه از طريق آن ثبت سفارش كالاهاي وارداتي صورت مي‌گيرد، هنوز اقدام خاصي در اين مورد صورت نگرفته است.

به گفته سخنگوي اين وزارت‌خانه بايد استانداردهاي جديد از سوي موسسه استاندار اعلام شود تا وزارت بازرگاني در اين مورد اقدامي كند.

اين گفته‌ نيز به مانند سخنان معاون گمرك كشور نشان مي‌دهد، هنوز اقدام خاصي براي جلوگيري از ورود برنج‌هاي آلوده صورت نگرفته و از قرار معلوم ابتدا بايد يكي از سه دستگاه سازمان‌ استاندارد، وزارت بهداشت و سازمان حفظ نباتات در اين راه پيش‌قدم شوند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha