وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي: با تهديد عدهاي به تحريم، جشنوارهها معطل نميمانند
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به فضاي ايجادشده در جشنوارههاي فرهنگي و هنري پس از انتخابات رياستجمهوري، گفت: اينگونه نيست که جشنوارهها با تهديد عدهاي به تحريم، معطل بمانند و اگر معدود افرادي نخواهند همراهي کنند، مهم نيست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در هرمزگان، سيدمحمد حسيني در ديدار با جمعي از اهالي فرهنگ و هنر هرمزگان، در ادامه اظهار کرد: نيروهاي متعهد و همراه وجود دارند و نظام جمهوري اسلامي از توسعه فرهنگ و هنر بازنخواهد ماند.
او همچنين عنوان كرد: هنرمندان ما اين ظرفيت و قابليت را دارند که در عرصه بينالمللي نيز فعاليتهاي خود را ظهور و بروز دهند؛ بنابراين فعاليتهاي ما در خارج از کشور حتما بايد توسعه يابد.
او ادامه داد: نه تنها بايد محصولات با کيفيت بالا براي نسل جوان کشور توليد کنيم؛ بلکه بايد محصولات فرهنگي به کشورهاي ديگر نيز معرفي و صادر شود.
حسيني با بيان اينکه در همه عرصهها به جهش نياز داريم، خاطرنشان کرد: لايحه بودجه دولت در سال آينده با گذشته قابل مقايسه نيست. مبلغ 1500 ميليارد تومان اعتبار متمرکز علاوه بر بودجه دستگاههاي فرهنگي را در لايحه بودجه سال آينده پيشبيني کردهايم که به مصوبات سفرهاي استاني تخصيص مييابد. علاوه بر آن بحث سه درصد از درآمد عملياتي شرکتهاي دولتي مطرح شده است که اميدواريم در لايحه بودجه در صحن علني مجلس تصويب شود.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تصريح کرد: از تأکيدات رييسجمهور اين است که علاوه بر ايجاد فضاهاي سختافزاري، فعاليتهاي فرهنگي نيز توسعه يابد. در کشور به ميزان کافي ذخاير فرهنگي داريم که با فراخوان و اطلاعرساني ميبايست بر اساس اين فرهنگ غني متون نمايشي تقويت شود.
حسيني با اشاره به علت تذکرات و توقيفهاي صورتگرفته درباره برخي روزنامهها و مطبوعات نيز خاطرنشان کرد: بين طنز و هجو تفاوت وجود دارد و مسلما با روزنامهاي که 35 تا 36 بار اخطار گرفته است و روزانه در يک ستون به اسم طنز، همهچيز را به استهزا ميگيرد، برخورد صورت ميگيرد.
او با بيان اينکه نميخواهيم در کشور تکصدايي وجود داشته باشد، اذعان کرد: بايد در فضاي جامعه نقد وجود داشته باشد و مسؤولين نيز بايد سعه صدر داشته باشند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين گفت: با اصل تضارب افکار و انديشه، هيچکس مخالفتي ندارد؛ بلکه با افترا و کذب و جعل مخالف هستيم.
حسيني در عين حال گفت: خوشبختانه هيچ روزنامهاي در هرمزگان به دادگاه کشيده نشده است.
همچنين در تلاش هستيم موزه هنرهاي معاصر و تالار مرکزي در بندرعباس راهاندازي شود.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه با بيان اينکه بحث تمرکززدايي و توجه نکردن تنها به کلانشهرها ميبايست در عرصه فرهنگ و هنر عملياتي شود، تصريح کرد: جشنواره فيلم فجر در سال گذشته در استان برگزار شده است و بقيه بخشهاي جشنواره بينالمللي فجر نيز با فراهم شدن بسترهاي لازم در در بندرعباس برگزار خواهد شد. همچنين بحث جشنواره ملي خليج فارس با جديت پيگيري خواهد شد.
حسيني با بيان اينکه زيرساختها و امکانات در عرصه فرهنگ و هنر ميبايست فراهم شود، خاطرنشان کرد: کمبودها بسيار است. مواردي از مطالبات اهالي فرهنگ و هنر که امکانپذير است و منطقي محسوب ميشود، فراهم خواهد شد. در همين راستا در استان هرمزگان در شهرستان هاي بشاگرد و ميناب، کلنگ احداث مجتمع فرهنگي و هنري به زمين زده شد.
او همچنين افزود: در تلاش هستيم موزه هنرهاي معاصر و تالار مرکزي در بندرعباس راهاندازي شود و بحث هنرستان موسيقي نيز در دست بررسي قرار ميگيرد. همچنين بحث احداث دانشکده هنر و صنايع دستي هرمزگان با تکيه بر توان هنرمندان استان پيگيري خواهد شد.
وزير ارشاد در ادامه گفت: موسيقي، شعرها و سرودههاي استان هرمزگان با دريا گره خورده است. ما اين اعتقاد را داريم که بايد از تمام ظرفيتهاي هرمزگان حتا از همين ساحل و کنار دريا در بحث هنر استفاده شود.
حسيني خطاب به مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي هرمزگان تأکيد کرد که کنگره شعر و قصه جوان کشور دوباره در استان احيا شود.
او افزود: بحث چاپخانه مطبوعات هرمزگان با جديت پيگيري خواهد شد. در اين بحث دولت خودش در کار اجرايي وارد نميشود؛ بلکه تسهيلاتي به بخش خصوصي اعطا ميشود تا اين چاپخانه احداث شود.
وزير ارشاد در ادامه خاطرنشان کرد: ما نيز از اهالي فرهنگ و هنر انتظاراتي داريم؛ اينکه در بحث هنرهاي نمايشي فقط به جشنوارهها اکتفا نکنند. نبايد اينگونه تصور شود که تئاتر و نمايش براي مخاطب خاص است؛ فعاليتها بايد عمومي باشد.
او با اشاره به مزيتهاي هرمزگان بيان کرد: هر ساله تعداد زيادي جمعيت مسافر و گردشگر به هرمزگان وارد ميشود؛ بنابراين بايد از اين مزيت جهت معرفي ظرفيتهاي هنري استان استفاده کرد.
حسيني در پايان گفت: خيليها در ايران، بندرعباس را به عنوان شهري تجاري و بندري ميشناسند و به بعد فرهنگي و هنري جامعه بندرعباس توجه نميکنند. در همين راستا انتظار داريم که از ظرفيتهاي هنري و از جمله تداوم برنامه فرش خاکي در هرمزگان بيشتر استفاده شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات