رئيس سازمان استاندارد: اميدواريم پرونده برنجهاي وارداتي تا پايان امسال بسته شود امسال 45 مورد جعل علامت استاندارد را كشف كرديم
رئيس سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران ابراز اميدواري كرد كه پرونده مربوط به استاندارد برنجهاي وارداتي تا پايان سال جاري بسته شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نظام الدين برزگري در آخرين نشست خبري خود در سال جاري گريزي به پرونده برنجهاي وارداتي زده و توضيح داد: علاوه بر 100 نمونه جديد كه از برنجهاي وارداتي گرفته شده، پيشتر 350 نمونه نيز از برنجهاي وارداتي برداشته بود كه آزمونهاي انجام داده نشان داد سطح فلزات سنگين در اين برنجها بيش از حد مجاز نبوده است.
وي با اشاره به اينكه حد مجاز آرسنيك كه از سوي گروه 17نفره اساتيد سمشناس تعيين شده، تا پايان امسال اعتبار دارد، افزود: از ابتداي سال آينده نيز احتمال تغيير در تعيين حد مجاز فلزات سنگين در برنج و بهويژه آرسنيك وجود دارد.
او با تاكيد بر اين كه پرونده مربوط به استاندارد برنجهاي وارداتي از نظر ما و وزارت بهداشت بسته شده است، در عين حال اذعان كرد: نمونهگيريهاي جديد انجام شده از برنجهاي وارداتي به درخواست نمايندگان مجلس بوده و اميدواريم با جلبنظر مجلس پرونده برنجهاي وارداتي در سال جاري بسته شود.
برزگري همچنين در واكنش به اصرار خبرنگار ايسنا مبني بر اينكه آزمايشگاهي كه هماكنون وظيفه بررسي نمونههاي جديد برنجي وارداتي را بر عهده دارد، زير نظر كدام سازمان قرار دارد؟ بدون اشاره به نام اين آزمايشگاه اظهار داشت: اين آزمايشگاه مورد تاييد مجلس است و اين كه تحت كنترل سازمان استاندارد است يا وزارت بهداشت، موضوع مهمي نيست.
* * انطباق كليه كالاهاي وارداتي با يك استاندارد قابل قبول از سال آينده
رئيس سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران در ادامه با اعلام اين كه از ابتداي سال آينده كليه كالاهاي وارداتي به كشور بايد با يك استاندارد قابل قبول انطباق داشته باشند، افزود: در اجراي اين طرح كليه دستگاههاي ذيربط مانند استاندارد، ستاد مبارزه با قاچاق وزارت بازرگاني و وزارت صنايع و معادن با يكديگر همكاري دارند و قرار است همه كالاهاي وارداتي به كشور از ابتداي سال آينده پس از دريافت ايرانكد، انطباق خود را با يك استاندارد مورد قبول به اثبات رسانند.
وي اضافه كرد: اجراي اين طرح ضمن حمايت از توليد داخل و حفظ اشتغال، به امر مبارزه با قاچاق كالا در كشور نيز كمك ميكند.
او درباره وضعيت عرضه كالا در بازارچههاي مرزي گفت: در اين نوع بازارها خريد و فروش كالا به صورت تجاري مورد توجه قرار ميگيرد و روي آن نظارت ميشود، اما به عنوان مثال واردات چمداني يا تهلنجي مشمول اجراي اين طرح نميشود.
* * كشف 45 مورد جلع علامت استاندارد در سال جاري
برزگري در ادامه درباره آمار عملكرد سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران در سال جاري توضيح داد: امسال بيش از 93هزار مورد بازرسي مقدماتي از واحدهاي صنفي انجام شد. بيش از 15 هزار مورد نيز بازرسي مجدد انجام شد. همچنين بيش از 22 هزار مورد نمونهگيري در آزمايشگاههاي اداره كل و همكاري انجام شد.
وي افزود: در 11 ماهه امسال همچنين بيش از 5هزار تذكر به واحدهاي متخلف و سه هزار 460 مورد نيز اخطار داده شد و در هزار و 562 مورد توبيخ محصول رخ داد؛ 169 خط توليد متوقف شدند و عليه 395واحد متخلف نيز اعلام جرم شد. امسال همچنين 45 مورد جلع علامت استاندارد نيز كشف شد.
اين مقام مسوول با بيان اين كه شش ميليون اعتبار براي اجراي طرح كنترل بازار در سال آينده در بودجه 1389 اختصاص يافته است، افزود: با اجراي طرح انطباق كليه كالاهاي وارداتي به كشور با استاندارد در سال آينده ميتوان اطمينان داشت كه علاوه بر توليدات داخل، كالاهاي وارداتي نيز در بازار كنترل شوند.
* * ارزش تجارت غذاي حلال؛ سالانه 1100 ميليارد دلار
برزگري همچنين درباره آخرين وضعيت استاندارد حلال گفت: در دنيا سالانه ارزش تجارت غذاي حلال به بيش از 1100 ميليارد دلار ميرسد كه كشورمان بايد از اين بازار سهم ببرد؛ بنابراين در گام نخست، ايران پيشنهاد تدوين استاندارد حلال را ارائه كرد كه اين پيشنهاد در بين كشورهاي اسلامي با استقبال روبهرو شد و هم اكنون استاندارد حلال ايران به چاپ ملي رسيده است.
- در حاشيه
برخلاف نشستهاي خبري قبلي رئيس سازمان استاندارد تحقيقات و صنعتي ايران، در آخرين نشست برزگري در سال جاري تقريبا هيچ سوال خودرويي از وي پرسيده نشد. اين در حالي است كه در نشستهاي قبلي تقريبا اغلب سوالات به نوعي مربوط به صنعت خودرو بود.
همچنين در مقطعي از اين نشست، برزگري گفت كه پدرش برنج فروش بوده و براي همين قدرت بالايي در زمينه شناخت كيفيت برنج دارد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات