• شنبه / ۸ اسفند ۱۳۸۸ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 8812-04684

*جزييات تجارت 11 ماهه كشور* ميزان صادرات غيرنفتي ايران به 18.6 ميليارد دلار رسيد كاهش واردات و صادرات چمداني كشور

*جزييات تجارت 11 ماهه كشور*
ميزان صادرات غيرنفتي ايران به 18.6 ميليارد دلار رسيد
كاهش واردات و صادرات چمداني كشور

آمار 11 ماهه سال جاري صادرات غيرنفتي نشان مي‌دهد كه اين صادرات بدون احتساب ميعانات گازي از نظر ارزشي 11 درصد و با احتساب ميعانات گازي از نظر ارزش چهار درصد رشد داشته است. در مورد واردات هم مي‌توان به كاهش چهار درصدي ارزشي و افزايش 18 درصدي وزني واردات طي اين مدت اشاره كرد. همچنين بر اين اساس در اين مدت ميزان صادرات چمداني ايران نيز چهار درصد كاهش يافته است.

به گزارش خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين مدت ميزان صادرات غيرنفتي كشور بدون احتساب ميعانات گازي 18 ميليارد و 609 ميليون دلار بوده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 11 درصد افزايش يافته است. وزن اين ميزان صادرات غيرنفتي نيز 40 ميليون و 969 هزار تن بوده كه از اين نظر 38 درصد رشد داشته است.

بر اين اساس، در مدت ياد شده صادرات غيرنفتي كشورمان با احتساب ميعانات گازي به 22 ميليارد و 524 ميليون دلار رسيده كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 4.8 درصد رشد نشان مي‌دهد.

همچنين وزن صادرات غيرنفتي با احتساب ميعانات گازي به 48 ميليون و 521 هزار تن رسيده كه در مقايسه با سال قبل 33.4 درصد رشد داشته است.

* كاهش ارزشي واردات

بر اين اساس واردات كشورمان در يازده ماهه سال جاري در مجموع به 49 ميليارد و 136 ميليون دلار رسيده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 4.8 درصد كاهش يافته است.

وزن اين ميزان كالاي وارداتي در يازده ماهه سال جاري نيز 47 ميليون و 317 هزار تن بوده از اين نظر در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 18.5 درصد افزايش داشت.

* اقلام عمده صادراتي

در يازده ماهه سال جاري ساير گازهاي نفتي و هيدروكربورهاي گازي، عمده‌ترين كالاي صادراتي كشورمان بود. سهم اين كالا از صادرات غيرنفتي كشورمان در مدت ياد شده 908 ميليون دلار بود و 4.88 درصد از كل صادرات غيرنفتي به اين كالا اختصاص داشت.

پسته تازه يا خشك‌كرده در جايگاه دوم قرار گرفت و با 842 ميليون و 700 هزار دلار به ميزان 4.53 درصد از كل صادرات غيرنفتي را به خود اختصاص داد. پلي‌اتيلن گريد فيلم با 811 ميليون و 500 هزار دلار سومين كالاي عمده صادراتي كشورمان بود كه صادرات اين كالا نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزايش 1115 درصدي همراه بود.

جايگاه بعدي نيز به پروپان مايع شده اختصاص دارد كه سهم اين كالا از صادرات غيرنفتي در اين مدت به 809 ميليون دلار رسيد.

متانول در جايگاه پنجم قرار گرفت و حجم صادرات اين كالا به 525 ميليون دلار رسيد. +بوتان مايع شده نيز با 477 ميليون دلار در رتبه ششم قرار گرفت.

ديگر اقلام عمده صادراتي نيز در مدت ياد شده به ترتيب شامل فرش و ساير كف‌پوش‌هاي نسجي با 429 ميليون دلار، پاراكسيلن با 423 ميليون و 800 هزار دلار، كاتود و قطعات كاتود از مس تصفيه شده با 405 ميليون و 600 هزار دلار و سنگ آهن به‌هم فشرده نشده با 382 ميليون و 200 هزار دلار بوده است.

اقلام ياد شده 10 قلم كالاي عمده صادراتي كشورمان را در يازده ماهه سال جاري تشكيل مي‌دهند و در مجموع بيش از 32 درصد از كل ارزش صادرات غيرنفتي را به خود اختصاص داده‌اند.

* كاهش ارزشي صادرات چمداني

مرزنشينان در يازده ماهه سال جاري در مجموع 42 ميليون دلار انواع كالا به روش تجارت چمداني صادر كردند كه اين ميزان صادرات در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 4.46 درصد كاهش داشت.

وزن صادرات از محل تجارت چمداني نيز در اين مدت به 35 هزار و 600 تن رسيد كه از اين نظر در مقايسه با مدت مشابه سال قبل با 6.94 درصد افزايش همراه بود.

* عمده‌ترين خريداران كالاي ايراني

در يازده ماهه سال جاري عراق با واردات سه ميليارد و 646 ميليون دلار انواع كالاي ايراني عمده‌ترين واردكننده كالا از ايران بود.

در اين مدت 19.64 درصد از كل صادرات غيرنفتي كشورمان به كشور عراق اختصاص داشت.

چيني‌ها با خريد دو ميليارد و 669 ميليون دلار انواع كالاي ايراني، دومين كشور بزرگ واردكننده كالا از ايران بودند.

سهم چين از كل صادرات غيرنفتي ايران در اين مدت به 14.37 درصد رسيد. امارات متحده عربي با دو ميليارد و 409 ميليون دلار در جايگاه سوم قرار گرفت و تنها 12.97 درصد از كل صادرات غيرنفتي كشورمان به اين كشور اختصاص يافت.

بر اساس اين گزارش، هند با يك ميليارد و 125 ميليون دلار و افغانستان با 876 ميليون و 480 هزار رتبه‌هاي چهارم و پنجم را به خود اختصاص دادند.

* اقلام عمده وارداتي

در يازده ماهه سال جاري بنزين عمده‌ترين كالاي وارداتي كشورمان بود و با اختصاص 9 درصد از كل ارزش واردات و 16.13 درصد از وزن جايگاه نخست را به خود اختصاص داد.

شمش از آهن و فولاد غيرممزوج با 3.72 درصد سهم ارزشي و 8.2 درصد سهم وزني در جايگاه دوم قرار گرفت و گندم با 2.27 درصد سهم ارزشي و 9.3 درصد سهم وزني رتبه سوم را به خود اختصاص داد.

* كشورهاي عمده صادركننده كالا به ايران

براساس اين گزارش دفتر آمار و فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات گمرك ايران در مدت ياد شده امارات متحده عربي 29.42 درصد از كل ارزش واردات كشورمان را به خود اختصاص داد و به عنوان بزرگترين كشور صادركننده كالا به ايران رتبه نخست را در ميان ساير كشورها به خود اختصاص داد.

آلمان با اختصاص 8.46 درصد سهم ارزشي رتبه دوم را به خود اختصاص داد و كشور چين نيز با 8.32 درصد سهم در رتبه سوم جاي گرفت. كشورهاي كره و سوئيس نيز به ترتيب 6.27 درصد و 3.85 درصد از ارزش كل واردات ايران را به خود اختصاص دادند و در رتبه‌هاي چهارم و پنجم قرار گرفتند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha