• جمعه / ۱۶ بهمن ۱۳۸۸ / ۱۳:۰۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 8811-09306

/جشنواره مطبوعات و خبرگزاري‌ها در حوزه ماليات/ رامين: رسانه‌ بايد به اقتصاد با نگاهي توحيدي و ولايي بنگرد عسگري:45 درصد بودجه كشور از محل ماليات تامين مي‌شود

در مراسم اختتاميه چهارمين جشنواره مطبوعات و خبرگزاري‌ها در حوزه ماليات بر نقش مهم رسانه‌ها در جا انداختن ماليات در بين اقشار جامعه تاكيد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نخستين سخنران مراسم اختتاميه جشنواره مطبوعات و خبرگزاري‌ها در حوزه ماليات،‌ صفارهرندي بود كه ضمن تبريك به مناسبت ايام دهه فجر، نگاهي به قبل از پيروزي انقلاب اسلامي داشت.

وي درخصوص عملكرد رسانه‌ گفت: رسانه را فقط در قالب روزنامه، تلويزيون و اينترنت نبايد ديد و بايد از نقش رسانه ميان مردمي بهره‌ برد و مثلا مردم عادت دارند كه پاي منبر كه تاريخچه‌اي قديمي دارد، جمع شوند و پيامي را از آن جلسه بگيرند و بتوانند به ديگران هم پيامي را القاء كنند و اين يعني همان عملكرد رسانه.

او پرداخت ماليات را امري واجب دانست و خاطرنشان كرد: در فرهنگ ما از آنجا كه حاكمان ظالم را مردم شايسته حكومت نمي‌دانستند، بنابراين در پس‌زمينه تاريخي مردم ما گريز از ماليات يك جور هنر، تدوين، تعهد و زرنگي محسوب مي‌شود؛ ولي با پيروزي انقلاب موضوع عوض شد و فتوايي تازه بر ماليات وارد شد و حالا اگر كسي از ماليات بگريزد، گناه كرده است و اگر اين انديشه در جامعه ثابت شود بر ذهنيت افكار قديمي‌ها و پدرانمان غلبه مي‌كنيم و بايد دانست اگر ماليات درست هزينه شود در واقع ماليات بر خود است و مثل از اين دست به آن دست دادن است.

وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي ابراز داشت: هنر سازمان مالياتي اين است كه اين موضوع را كه اگر ماليات‌ بدهي، آباداني ميگيري را در ميان مردم جا بيندازد و رسانه مي‌تواند زمينه تاريخي افكار مردم را تثبيت كند و براي گذشتن از سدهاي فكري مردم، اين هنر رسانه و سازمان مالياتي است كه موضوع را براي مردم عامه، قابل فهم ارائه دهند.

در ايام دهه فجر به هيچ نشريه‌اي تذكر نخواهيم داد

سخنران بعدي محمدعلي رامين ـ‌ معاون امور مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - بود كه با بيان خاطره‌اي صحبتش را آغاز كرد و گفت: روزي به عنوان معاون امور مطبوعاتي به دفتر يكي از روزنامه‌هاي اقتصادي رفتم و گفتم چند سوال دارم، الان به نرخ روز زمين در بهشت متري چند است؟ من سفري در پيش دارم به آخرت و مي‌خواهم ببينم ارز رايج آنجا چيست كه وقتي به آنجا رفتم درمانده نباشم؛ گفتم مگر اينجا در مباحث اقتصادي بحث سود و تجارت نيست؟ و در حالي كه اصل آفرينش انسان هم يك تجارت است و خود خدا گفته كه جان و مال شما را مي‌خرم به بهانه بهشت.

وي ادامه داد: خداوند در سوره "والعصر"، به زمان قسم خورده كه همه آدميان زيان كارند و همه مي‌بازند و سرمايه اصلي كه همان عمر است را تلف مي‌كنند، جز يك گروه با چهار ويژگي: اول، آن‌ها كه ايمان دارند، دوم علمشان مطابق ايمانشان است، سوم همديگر را دعوت به مباحث ايمان مي‌كنند و چهارم استقامت در اين ميادين را طلب مي‌كنند و اگر كسي با اين چهار ويژگي‌ زندگي كند، سعادتمند است و در غير اين صورت زيانكار.

رامين با طرح اين سوال كه اگر سرمايه اوليه كه بحث بر سر به‌دست آوردن آن است و همه سرمايه‌هاي ديگر را براي رسيدن به آن جمع مي‌كنيم، از دست برود چه سودي از آن به دست مي‌آوريم؟ افزود: اگر مباحثي مطرح شود كه دريافت و پرداخت را عنوان كنند و ما هم سرگرم اين موضوعات شويم و سرمايه‌ اوليه را از ما بگيرند و بدون سرمايه اوليه، راهي آخرت شويم آنوقت همه ما بيچاره مي‌شويم.

وي در بخشي از سخنان خود درخصوص امر ماليات تصريح كرد: بايد بدانيم كه ماليات از نظر توحيدي امري الهي است و عبادت است و آن هم از نوع عبادت‌هاي ضروري دنيا.

رامين درخصوص عملكرد رسانه‌ها خاطرنشان كرد: رسانه‌ها مي‌توانند مغز متفكر و اتاق فكر جامعه سالم ما باشند و در جامعه اسلامي نبايد اين طور باشد كه فقير از غني‌ بترسد، غني از فقير نفرت داشته باشد و بغض‌ها و كينه‌ها در ميان انسان‌ها رواج داشته باشد.

وي يادآور شد: در خلقت انسان حكمت‌هايي هست، خداوند همه را تامين كرده و منتها رزق برخي از آدميان را در دست ديگران قرار داد و به برخي استعدادها و توانمندي‌هاي بيش‌تري داده و خيلي از آدم‌ها بيش از ظرفيت وجودي خودشان درآمد دارند و توليداتشان بيش از نياز خودشان است و براي مصرف اين توليدات مازاد 3 راه‌حل بيشتر وجود ندارد.

رامين در بيان اين راه‌حل‌ها گفت: اول بايد توليدات مازادشان را نابود كنند، دوم توليدات مازادشان را به زور به خودشان تحميل كنند و خودشان را نابود كنند و سوم يا توليدات مازادشان را به زور به خودشان تحميل كنند و بايد اين موضوع را دانست كه انواع و اقسام مرض‌ها به خاطر استفاده مازاد بر نياز است و تنها راه‌حل عاقلانه اين است كه رزق مازاد را در اختيار انسان‌هايي قرار دهيم كه احتياج دارند.

معاون امور مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي متذكر شد: اگر با نگاه اسلامي ماليات بگيريم و ماليات دادن را يك عبادت بدانيم همه ما دچار سرزندگي و شادابي خواهيم شد و اگر مطبوعات و رسانه‌ها نگاه اقتصادي ماليات را وارد عرصه‌هاي كاري كنند، سرزندگي به جامعه بخشيده خواهد شد.

وي درخصوص فعاليت‌هاي صورت گرفته از سوي مطبوعات و رسانه‌ها در جهت بسترسازي امر ماليات، عنوان كرد: تاكنون 7 هزار و 200 مقاله در مطبوعات و رسانه‌ها در خصوص ماليات جمع‌آوري شده است ولي آيا نگاه اسلامي هم در آن‌ها موجود است، اگر به فرض هم موجود نباشد بايد شروع شود.

محمدعلي رامين تذكراتي كه به برخي از رسانه‌ها و مطبوعات داده مي‌شود را جهت ماندگاري آن‌ها دانست و تصريح كرد: ما تذكر مي‌دهيم كه رسانه‌ها ماندگار باشند و هيچ نشريه‌اي لغو مجوز نشود و هيچ يك بسته نشوند ولي مطبوعات و رسانه‌ها هم بايد به اقتصاد با نگاهي توحيدي و ولايي بنگرند و اميدواريم كه اين استقلال اقتصادي را كه مستقل از مفاهيم كاپيتاليستي و مستقل از جهان است را داشته باشيم و به آن‌ها دست يابيم.

معاون امور مطبوعاتي درباره نحوه عملكرد اين حوزه معاونت در ايام دهه فجر گفت: در ايام دهه فجر اسلامي هيچ تذكري به هيچ نشريه‌اي نخواهيم داد ولي با دو ويژگي‌ اين رسانه‌ها را در پايان دهه فجر مورد تحليل و بررسي قرار مي‌دهيم كه اين دو ويژگي يكي رسانه‌هايي كه مقابل با جنگ نرم غرب و جلوگيري از تيره‌انديشي و خنثي‌سازي توطئه‌هاي رسانه‌هاي غربي را در كارشان اعمال كنند.

او افزود: ديگر اينكه تمام رسانه‌هايي كه در شور و نشاط ملي دهه فجر ملت ما كه اين بار براي يك پاسخ نهايي وارد عرصه مي‌شوند، شركت كنند و فضاي حق‌طلبي و آرمان‌خواهي در زير پرچم ولايت فقيه را داشته باشند، ما در پايان دهه فجر آن‌ها را معرفي و مورد سپاس قرار خواهيم داد.

وي در پايان سخنانش يادآور شد: اگر رسانه‌ها مردم را توجيه كنند كه ماليات دادني است و نه گرفتني، همچون خمس، زكات و صدقه كه افراد با خداباوري آن‌ها را ادا مي‌كنند، ماليات را نيز خيلي راحت‌ خواهند پرداخت و پشت در سازمان‌هاي مالياتي براي پرداخت ماليات صف خواهند كشيد كه اين روال خيلي منظم‌تر نيز خواهد شد.

45 درصد بودجه كشور از محل ماليات تامين مي‌شود

آخرين سخنران اين جلسه دكتر علي عسگري بود كه درباره امر ماليات گفت: همه ما به اهميت ماليات واقفيم و همه كشورها به ماليات به‌عنوان ابزارها و سياست‌هاي ساماندهي اقتصاد كشور نگاه مي‌كنند و 45 درصد بودجه كشور از محل ماليات‌ها تامين مي‌شود و حتي در برنامه‌ پنجم توسعه هم سالانه 30 درصد ماليات‌ها رشد داشته است و هزينه‌هاي جاري دولت از محل ماليات‌ها تامين مي‌شود.

رييس ‌كل سازمان امور مالياتي كشور افزود: در فرهنگ اسلامي وقتي مي‌گوييم خمس، افراد احساس مي‌كنند كه تا پرداخت نكنند، ديني بر گردنشان است و البته در اقتصاد ما ماليات‌هايي بر اقتصاد است و بايد ماليات را تكليفي شرعي تلقي كنيم و وقتي در مورد ماليات حرف مي‌زنيم، ناخودآگاه تعريفي از عدالت در ذهن‌ها شكل گيرد.

وي مراحل عدالت را شامل 2 مرحله دانست و گفت: اول بايد اعتقاد پيدا كني به عدالت كه مي‌خواهي به عدالت رفتار كني و دوم براي گرفتن ماليات به مشاركت در همه ابعاد نياز است و مردم بايد در فضاي اقتصاد كشورشان مشاركت‌هاي مورد نياز را داشته باشند.

عسگري نقش رسانه‌ها را در جا انداختن ماليات در بين اقشار جامعه كليدي دانست و بيان كرد: رسانه‌ها بايد بتوانند پل ارتباطي بين مردم و تحصيل كنندگان ماليات باشند و ماليات دادن از قديم امري مكروه بوده و امروز هم اين ذهنيت فرهنگي شسته نشده و اگر به ماليات با نگاهي اسلامي بنگريم، مي‌توانيم بگوييم كه خمس همان ماليات بر درآمد و زكات هم ماليات بر توليد و كالاست.

او در پايان سخنانش يادآور شد: در برنامه پنجم توسعه تكليفي بر گردن ماست كه سالانه بايد ماليات‌ها را 30 درصد رشد دهيم و اين امر زمينه‌سازي مي‌خواهد و يكي از آن‌ها برنامه‌ريزي بلندمدت در طول 5 سال آينده است و تا الان رسانه‌هاي گروهي فعاليت خوبي را در زمينه ماليات داشته‌اند و بايد از اين به بعد اين نقش را پررنگ‌تر كنند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha