يك روز بعد از اينكه رييس جمهور در مجلس از اعتراض كمتر از انتظار مردم نسبت به خوشه بندي خانوارها توسط مركز آمار ايران خبر داد، محمد رويانيان، رييس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت اعلام كرد كه رييس جمهور در جلسه كارگروه تحولات اقتصادي نسبت به شيوه خوشهبندي اعتراض كرده و خواستار تجديدنظر در آن شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در حالي كه يك هفته از آغاز مرحله دوم طرح جمعآوري اطلاعات اقتصادي خانوار ميگذرد، اما هنوز به طور واقعي مشخص نيست كه خوشه بندي انجام شده توسط مركز آمار ايران بر چه اساسي بوده و اگر قرار است در خوشه بندي تجديد نظر شود، مراجعه مردم به پايگاه اطلاع رساني اين طرح براي تاييد يا اعتراض به نتايج اعلام شده به چه دليل صورت ميگيرد؟
واكنش مردم نسبت به خوشه بندي صورت گرفته دستكم در شهر تهران جالب توجه بوده است. در حالي كه خانواري چهار نفره با داشتن خانهاي مسكوني در جنوب تهران خوشه دومي شناخته شده است، خانواري دو نفره اجاره نشين با زن و شوهر دانشجو خوشه سومي شدهاند.
از اين نمونهها آن قدر زياد بود كه رييس جمهور دستور داد در خوشه بندي تجديد نظر شود، اما سوال اينجاست كه طرح بزرگ تحول اقتصادي با همه مطالعاتش، چطور در گام اول با چنين مشكل بزرگي روبرو شده است؟
مهمترين مساله بر سر راه اجراي اين طرح بدون شك تقسيم بندي مردم براي توزيع يارانهها بود. شايد به دليل سختي همين كار بود كه مجلس ترجيح داد از خير دهكبندي بگذرد و تاكيد كند كه يارانه بايد به همه افراد تعلق بگيرد. با اين حال دولت به روش خود عمل كرد در اقدامي رييس مركز آمار اعلام كرد كه يارانه فقط به 70 درصد مردم تعلق ميگيرد. چيزي كه با تكذيب متعدد ساير دولتمردان مواجه شد، اما هنوز هم ترديدهايي نسبت به چگونگي توزيع يارانهها و نقدي يا غير نقدي بودن آن وجود دارد.
در اين شرايط آيا بهتر نيست كه مسوولان اقتصادي دولت بخصوص وزير اقتصاد كه اخيرا به عنوان سخنگوي دولت معرفي شده است در يك نشست خبري به ابهامهاي مطرح شده پاسخ دهند تا طرح ملي هدفمندكردن يارانهها در اولين گام با ترديد مواجه نشود؟
آيا اكنون كه سوالهاي بيشماري در مورد هدفمندكردن يارانهها در رسانهها و بين مردم مطرح است آيا سخنگوي كارگروه تحولات اقتصادي نبايد پاسخگوي همه رسانهها در اين زمينه باشد؟
انتهاي پيام
نظرات