مدير توليد شركت ملي مناطق نفتخيز جنوب با بيان اينكه عمق چاه 104 مارون 3600 متر است، گفت: ما براي ورود به عمق 670 متري تسلط كامل داريم اما هدف ما تعمير و حل مشكل از ته چاه است.
به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، علي آغاجاريان - مدير عمليات مهار چاه مارون 104 - شب گذشته در جريان بازديد خبرنگاران رسانههاي گروهي از محل حادثه و عمليات بزرگ مهار اين چاه اظهار كرد: اتفاق شكستگي لوله در چاههاي پيش از اين نيز وجود داشته و يك رخداد عادي و متداول بوده است.
وي افزود: اين حادثه براي نخستين بار نبوده است اما لازم به ذكر است كه اين اتفاق همواره در لايه پرفشار گچساران رخ ميداده است. پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران 10 تا 12 حلقه چاه با اين مشكل روبهرو شدند كه تنها مسوولان و كارشناسان مربوط از اين حادثه اطلاع يافتهاند. اين چاهها همواره با بستن و تعمير در مدت زمان حدود 45 روز به حالت عادي بازگشته و در مدار توليد قرار ميگرفتند.
آغاجاريان تصريح كرد: در حادثه چاه مارون، به دليل اينكه در لايه آغاجاري اتفاق رخ داده است، با توجه به كم فشار بودن اين لايه مواد به سطح راه يافته است.
وي با بيان اين كه اين چاه به دست توانمند نيروهاي داخلي مهار خواهد شد، عنوانكرد: هماكنون تمام عمليات مهار چاه مارون توسط نيروهاي داخل انجام ميشود. در آينده نيز از نيروهاي خارجي براي ادامه عمليات استفاده نخواهيم كرد. در اين مورد حتي مشاوره نيز از نيروهاي خارجي گرفته نشده است.
او ادامهداد: نيروهاي ستاد عملياتي شركت ملي حفاري و مناطق نفتخيز بر سر چاه مستقر شده و هماكنون چاه در مديريت ما است. بيش از 300 نفر در اين منطقه فعاليت ميكنند.
وي افزود: پس از فوران چاه نفتي مارون، دكل 69 فتح برروي اين چاه مستقر شده تا ادامه عمليات برروي خود چاه صورت گيرد. همچنين 2 حلقه چاه انحرافي براي مهار اين چاه در نظر گرفته شده كه درصورت موفق نبودن مراحلي از كار بتوان از طريق اين چاهها به مخزن برسيم تا از اين طريق عمليات را ادامه دهيم.
آغاجاريان خاطرنشانكرد: هماكنون دكل 47 برروي چاه شماره 367 و دكل 70 برروي چاه شماره 373 مستقر شده است و به صورت حفاري انحرافي مشغول فعاليت هستند.
وي اظهاركرد: براي رسيدن به نقطه مورد نظر در مخزن و با استفاده از چاههاي انحرافي به 45 تا 50 روز زمان نيازمنديم. در روزهاي ابتدايي وقوع اين حادثه آتش بسياري به سمت رودخانه رسيده بود كه خوشبختانه هماكنون اين آتش به يك نقطه اصلي هدايت شده و قابل كنترل است.
او خاطرنشانكرد: هر ساله تعدادي از چاهها مورد تعمير قرار گرفتهاند. همواره چاههاي نيازمند تعمير خود را با حالتهايي همچون نمكي يا گازي شدن و يا قطع توليد نشان ميدهند كه اين چاه چنين حالتي را از خود نشان نداده بود. اين چاه در طول عمر خود به دليل اينكه نياز به تعمير پيدا نكرده، بنابراين مورد تعمير قرار نگرفته است.
وي گفت: به طور معمول اين گونه حوادث براي چاههاي در حال توليد رخ ميدهد و در حل مشكل اين چاهها، توانمندي، تخصص و تجربه فردي كارشناسان داراي اهميت بيشتري است و امكانات و تجهيزات در مرحله بعدي قرار ميگيرد.
آغاجاريان افزود: اين حادثه بر اثر مشكل فني رخ نداده است بلكه به دليل رانش زمين و به دنبال آن شكستگي و مچالگي لوله ايجاد شده است. به دليل اينكه اين پارگي در عمق 670 متري و در لايه كم فشار بوده ميتوان گفت كه اين اتفاق براي نخستين بار در دنيا روي داده است.
عضو هيات مديره شركت مناطق نفتخيز جنوب تصريحكرد: همه امكانات توسط شركتهاي مناطق نفتخيز و ملي حفاري در منطقه براي فعاليتهاي مهار فراهم شده است.
او در پاسخ به پرسش خبرنگاران كه آيا احتمال وقوع اين رخداد براي چاههاي نفتي مناطق مسكوني اهواز وجود دارد يا خير، تصريحكرد: ما به صورت مداوم نگرانيهاي خود را در خصوص تجاوز به حريمهاي چاههاي نفتي در اهواز به مسوولان استان و كشور اعلام كردهايم.
مدير توليد شركت ملي مناطق نفتخيز جنوب يادآورشد: اين چنين اتفاقات هر لحظه ممكن است به وقوع بپيوندد. به دليل اينكه هنوز براي اين چاهها اتفاقي نيافتاده است، هيچ كس به اين موضوع توجهي نميكند.
انتهاي پيام
نظرات