*نفتريزي چاه104مارون تحت كنترل درآمد* زمان مهار آتشسوزي مشخص نيست
آخرين اطلاعات بهدست آمده از عمليات مهار چاه 104 مارون در استان خوزستان كه بهدليل شکستن لوله جداري و آستري در عمق پايينتر از 700 متري زمين منجر به فوران نفت و آتشسوزي شده، حاكي از آن است كه هماكنون نفتريزي اين چاه در كنترل نيروهاي حاضر در منطقه درآمده، ولي آتشسوزي همچنان ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، يكي از مهمترين نگرانيها ورود لکههاي نفت به طبيعت و همچنين رودخانه جراحي و درپي آن احتمال آلودگي تالاب بينالمللي شادگان بود كه بهاين منظور با نصب حوضچهها و خاكريزهاي متعدد، بومهاي جذبکننده مواد نفتي و يک پل شناور تلاش شد از نشت نفت به رودخانه جراحي جلوگيري شود.
* * نفت به رودخانه جراحي وارد نخواهد شد
در اين خصوص مسوولان حاضر در محل تاكيد ميكنند كه با كنترل بر وضعيت نشت نفت، بهنظر ميرسد شرايط بهگونهاي است كه هيچ نفتي به رودخانه جراحي وارد نخواهد شد.
* * فعاليت همزمان سه دكل حفاري در ميدان مارون
به گفته يكي از مديران مرتبط در شركت ملي ناطق نفتخيز جنوب، درحال حاضر يك دكل حفاري در اين ميدان فعال است كه در اين زمينه يك دكل حفاري ديگر نيز درحال برپايي است و قرار شده يك دكل جديد نيز بهزودي در محل نصب شود. بهكمك يك دكل حفاري موجود، پس از مشخصشدن شکستگي لوله جداري چاه، عمليات انتقال مخازن آب و پمپاژ انجام و يک خط لوله براي انتقال سيال و تزريق گل حفاري به درون چاه ساخته شد.
* * حفاري جهتدار براي رسيدن به عمق زير شكستگي موجود
به گفته اين مقام مسوول، دكل درحال برپايي قرار است در ابتدا به تعمير محل شكستگي پرداخته و سپس بهمنظور مسدود كردن چاه 104 مارون، سيال سنگين تزريق كند. دكل سوم نيز با هدف حفاري جهتدار براي رسيدن به عمق زير شكستگي موجود بهكار خواهد رفت.
گفتني است، شکستن لوله جداري و آستري در عمق پايينتر از 700 متري زمين در چاه شماره 104 ميدان مارون رخ داد كه منجر به نشت سيال درون چاه از ديواره چاه شد و به سطح زمين رسيد.
ميدان نفتي مارون با توليد روزانه 500 هزار بشکه نفتخام از 370 حلقه چاه توليدي جزو بزرگترين ميادين نفت ايران به شمار ميرود؛ بافت خاک و زمين اين منطقه به گونهاي است که حرکتهاي زياد و رانشهاي شديد در لايههاي زيرين زمين رخ ميدهد و به طور معمول در نتيجه آن لولههاي جداري و آستري چاههاي نفت و گاز در اعماق زمين مسدود ميشود.
ازسوي ديگر كارشناسان نفتي توضيح دادهاند كه وقوع اين پديده کاملا طبيعي و ممکن است بر اثر رانش و حرکت لايههاي زمين در اعماق پايينتر از 500 متر، چاههاي نفت و گاز مسدود شود و سيال از مسيرهاي مختلف حرکت کرده و راه خود را در گوشهاي ديگر از سطح زمين پيدا کند.
لازم به توضيح است كه درخصوص زمان موردنياز براي مهار آتشسوزي امكان هيچ گونه برآوردي وجود ندارد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات