دبير انجمن توليدكنندگان فولاد: شايد خودكفايي كامل در اين صنعت براي ما اقتصادي نباشد خودكفايي و خوداتكايي دو موضوع متفاوت هستند
اينكه بخواهيم خودمان همه نيازهايمان را در صنعت فولاد تامين كنيم، شايد چندان اقتصادي نباشد.
رسول خليفه سلطان - دبير انجمن توليدكنندگان فولاد ايران - در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب افزود: هيچ كشوري نميتواند بگويد در يك صنعت خاص خودكفا شده است، زيرا در هر صورت يا در زمينه تامين مواد اوليه يا در تامين تجهيزات موردنياز خود مجبور است كه دست به واردات بزند يا با كشورهاي ديگر مشاركت كند؛ بنابراين ميتوان گفت كه هميشه خودكفايي به طور كامل قابل دسترسي نيست.
وي با بيان اينكه خودكفايي و خوداتكايي دو مقوله متفاوت هستند، توضيح داد: خودكفايي در صنعت فولاد شايد به اين معنا باشد كه تراز تجاري ايران در زمينه صادرات و واردات فولاد تقريبا با هم برابر باشد كه به نظر ميرسد كشور بتواند در آينده نزديك به چنين وضعيتي برسد.
دبير انجمن توليدكنندگان فولاد ايران همچنين گفت: در صورتي كه ظرفيت نصب شده در صنعت فولاد كشور ملاك خودكفايي باشد، ميتوان گفت كه تقريبا به خودكفايي لازم رسيدهايم؛ هرچند هنوز بخشي از ظرفيت توليد فولاد در كشور بدون استفاده مانده است.
خليفه سلطان همچنين در پاسخ به اين سوال كه آيا انجمن توليدكنندگان فولاد ايران در زمينه خودكفايي فولاد كار خاصي انجام داده است؟ عنوان كرد: هنوز روي اين موضوع كار نكردهايم و بيشتر حواسمان روي حل مشكلات ديگر بوده است.
گفتني است، بر اساس آمار منتشر شده از سوي گمرك ايران در هشت ماهه سال جاري شمش از آهن و فولاد غير ممزوج عمدهترين كالاي وارداتي به كشور بود و با اختصاص 4.25 درصد از كل ارزش واردات بيشترين سهم را به خود اختصاص داد. در هشت ماهه نخست امسال يك ميليارد و 376 ميليون و 600 هزار دلار شمش از آهن و فولاد غير ممذوج وارد كشور شد.
وزير صنايع و معادن در آخرين اظهارنظر خود اعلام كرده كه تا پايان امسال جشن خودكفايي فولاد در كشور برگزار ميشود.
پيش از اين قرار بود جشن خودكفايي در صنعت فولاد تا پايان نيمه نخست امسال برگزار شود.
بر اساس آخرين آمار منتشر شده ايران همچنان با اختلاف بسيار زياد دومين فولادساز بزرگ منطقه خاورميانه به شمار ميرود.
بر اين اساس آمار انجمن جهاني فولاد در 10 ماهه سال 2009 ميلادي، ايران بعد از تركيه به عنوان دومين فولادساز بزرگ منطقه خاورميانه شناخته شد.
در 10 ماهه امسال توليد فولاد خام در تركيه به 20 ميليون و 807 هزار تن رسيد، اين در حاليست كه در همين مدت ايران 9 ميليون و 123 هزار تن فولاد خام توليد كرد. به اين ترتيب توليد فولاد خام ايران در 10 ماهه امسال حتي به نصف توليد تركيه در همين مدت هم نرسيده است.
اما در شرايطي كه توليد فولاد خام تركيه در 10 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ميلادي كاهش 10.5 درصدي را نشان ميدهد، توليد فولاد خام در كشورمان در 10 ماهه امسال رشد 11.8 درصدي را تجربه كرده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات