*سکو نيمه شناور ايران ـ البرز در محل حفاري مستقر شد* مديرعامل حفاري شمال در پاسخ به ايسنا: ريسک مديريتي لنگراندازي اين سکو را برعهده گرفتيم
پس از گذشت ماهها از بهرهبرداري سكوي حفاري نيمهشناور ايران ـ البرز، سرانجام با پذيرش ريسک مديريتي لنگراندازي اين سکوي حفاري در آبهاي عميق درياي خزر، موفق به استقرار آن در محل حفاري شديم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، هدايتالله خادمي ـ مديرعامل شرکت حفاري شمال ـ با بيان اين مطلب اظهار كرد: بسياري از مسائل مربوط به اين سكو با درنظر گرفتن منافع ملي امكان انعکاس در رسانهها را نداشته است.
وي افزود: به هرحال تاکنون بسياري از اقدامات آمادهسازي سکو حفاري نيمهشناور ايرانـ البرز براي آغاز حفاري در خزر بدون مشارکت خارجيها با موفقيت تكميل شده است.
* * ساخت دومين پايگاه پشتيباني اين شرکت در رشت
او از آغاز ساخت دومين پايگاه پشتيباني شرکت حفاري شمال در رشت خبر داد و خاطرنشان كرد: اين پايگاه به منطقه عمليات سكو نزديكتر و پايگاه پشتيباني حفاري در بندر نکا نيز به فنآوريهاي نوين صنعت حفاري تجهيز شده است.
* * واگذاري بلوك 20 درصدي سهام حفاري شمال
به گفته وي قرار است حدود 20 درصد از سهام اين شركت، امروز به صورت بلوکي در بورس واگذار شود.
خادمي با اشاره به فعاليت دكل ايران ـ خزر در تركمنستان توضيح داد: اين دكل تاكنون موفق به حفر20 حلقه چاه در ميادين نفتي ترکمنستان در آبهاي کمعمق درياي خزر شده است. اين در حاليست كه رقيبان اروپايي و همچنين روسيه در اين کشور فعاليت نفتي دارند.
وي با بيان اينكه هماكنون اين شركت مطابق اساسنامه علاوه بر درياي خزر، در ميادين نفت و گاز ايران در خليج فارس و خشکي نيز عمليات حفاري انجام دهد، يادآوري كرد: به اين ترتيب هدف از ايجاد اين شركت كه خروج صنعت حفاري صنعت نفت از انحصار بوده است، تحقق يافته و درحال حاضر هشت دستگاه دکل حفاري اين مجموعه در ميادين نفت و گاز مناطق مرکزي و حوزه فلات قاره فعاليت ميكنند كه بهزودي يک دستگاه دکل جديد حفاري به ناوگان حفاري کشور اضافه خواهد شد.
* * امكان صدور خدمات فني و مهندسي حفاري به برزيل، خليج مکزيک و درياي شمال
مديرعامل شرکت حفاري شمال با اعلام اين كه صدور خدمات فني و مهندسي حفاري به آبهاي عميق برزيل، خليج مکزيک و درياي شمال تا يکسال آينده عملياتي خواهد شد، توضيح داد: به طور كلي صدور خدمات فني و مهندسي، تاسيس شرکتهاي اقماري در خارج از کشور، مشارکت با شرکتهاي خارجي براي بوميسازي فنآوريهاي صنعت حفاري از مهمترين اهداف اين شركت هستند.
به گفته او شركت حفاري شمال با داشتن تخصصهاي مختلف حفاري در آبهاي کمعمق، عميق و خشکي ميتواند همه سرويسهاي مورد نظر در حفاري را اجرا كند.
وي با بيان اين كه هماكنون از نظر تکنولوژيهاي موجود در سطح صنعت حفاري، در منطقه خاورميانه رقيب نداريم، افزود: هماكنون در قاره آسيا به جز روسيه، هند و چين هيچکدام از شرکتهاي حفاري قابليت حفاري در آبهاي عميق را ندارند و پيشبيني ميکنيم تا يکسال آينده مديريت و راهبري عمليات حفاري در آبهاي عميق توسط دستگاههاي دريايي شناور و نيمهشناور در كشور ما كاملا بومي شوند.
وي گفت: قرارداد خريد يک دستگاه حفاري دريايي نهايي شده كه بهنظر ميرسد تا هشت ماه آينده اين دکل دريايي براي آغاز فعاليتهاي حفاري در ميادين نفتوگاز خليج فارس تحويل داده شود. همچنين براي سفارش ساخت دو دکل جکآپ دريايي مذاكره شده كه پس از امضاي قرارداد، اولين دکل تا شش ماه و دومين دکل تا 9 ماه آينده به شرکت حفاري شمال تحويل داده خواهد شد.
به گزارش ايسنا، پرويز رحماني ـ مسوول عمليات دريايي شركت حفاري شمال ـ نيز با بيان اينكه قرارداد فعاليت اين دكل در تركمنستان تا سال 2011 ميلادي تمديد شده است، به خبرنگاران افزود: حفر اولين چاه ميداني كه ايران ـ خزر در آن فعاليت دارد، در سالهاي بسيار قبل انجام شده كه تا پيش از فعاليت اين دكل در آنجا توليد آن ميدان روزانه تنها شش هزار بشكه بود كه سپس با فعاليت اين دكل، هماكنون به 54 هزار بشکه در روز افزايش پيدا كرده است.
به گفته او از مجموع چهار شناور شركت حفاري شمال، دو شناور در مالكيت شركت ملي نفت ايران است كه مديريت و راهبريآنها به حفاري شمال سپرده شده است. همچنين دو شناور ايران بهشر و ايران كسما در مالكيت شركت حفاري شمال است. در اين زمينه شناور ايران کسما در اجاره شركت دراگون اويل است كه روزانه حدود پنج هزار دلار درآمد ارزي نصيب کشور ميكند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات