• یکشنبه / ۱۹ مهر ۱۳۸۸ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 8807-02210
  • خبرنگار : 71144

صندوق‌ بين‌المللي پول براي ايران پيش‌بيني كرد: * افزايش رشد نقدينگي به 17 درصد با رشد اقتصادي بيست‌وسومي، ايران دومين اقتصاد بزرگ منطقه

صندوق‌ بين‌المللي پول براي ايران پيش‌بيني كرد:
* افزايش رشد نقدينگي به 17 درصد
با رشد اقتصادي بيست‌وسومي، ايران دومين اقتصاد بزرگ منطقه

صندوق بين‌المللي پول در تازه‌ترين گزارش خود عنوان كرد كه در منطقه خاورميانه و آسياي مركزي ايران از نظر بزرگي اقتصاد در مكان دوم و از نظر رشد اقتصادي در مكان بيست و سوم جاي دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد بين‌الملل ايسنا، صندوق بين‌المللي پول در گزارش خود با عنوان "دورنماي اقتصادي منطقه‌اي، خاورميانه و آسياي مركزي" رشد توليد ناخالص داخلي واقعي ايران در سال گذشته را 2.5 درصد برآورد و پيش‌بيني كرد كه اين شاخص در سال جاري به 1.5 درصد خواهد رسيد.

به اعتقاد صندوق بين‌المللي پول در سال آينده آهنگ رشد اقتصادي ايران دوباره تند شده و به 2.2 درصد خواهد رسيد.

گزارش صندوق بين‌المللي پول حكايت از آن دارد كه در سال جاري ايران از نظر رشد اقتصادي رتبه بيست و سوم را در منطقه خواهد داشت.

در ميان 30 كشور مستقر در منطقه خاورميانه و آسياي مركزي، رشد اقتصادي افغانستان بالاترين بوده و به 15.7 درصد خواهد رسيد. اين در حالي است كه ارمنستان رشد اقتصادي منفي 15.6 درصدي را به ثبت خواهد رساند كه كمترين ميزان در منطقه است.

صندوق بين‌المللي پول همچنين به بررسي توليد ناخالص داخلي اسمي كشورهاي منطقه نيز پرداخته و عنوان كرده است كه ايران در سال جاري شاهد توليد ناخالص داخلي اسمي برابر با 331 ميليارد و800 ميليون دلار خواهد بود كه پس از عربستان بالاترين ميزان در منطقه است. در همين حال توليد ناخالص داخلي اسمي ايران در سال آينده نيز 358 ميليارد و 900 ميليون دلار اعلام شده است.

بنا بر اين گزارش توليد ناخالص داخلي عربستان در سال جاري معادل 379 ميليارد و500 ميليون دلار خواهد بود.

كمترين ميزان توليد ناخالص داخلي اسمي منطقه نيز متعلق به كشور جيبوتي با تنها يك ميليارد و100 ميليون دلار است.

در همين حال صندوق بين‌المللي پول اعلام كرد كه رشد نقدينگي ايران در سال جاري معادل 17 درصد خواهد بود كه در مقايسه با سال گذشته(16.3 درصد) اندكي افزايش نشان مي‌دهد. اين در حالي است كه رشد نقدينگي ايران در سال آينده 12.4 درصد پيش‌بيني شده است.

اين گزارش در همين حال اشاره‌اي به نرخ تورم در كشور دارد و مي‌گويد كه نرخ تورم ايران در سال جاري از25.4 درصد در سال گذشته به 12 درصد كاهش خواهد يافت و تداوم روند نزولي اين شاخص را در سال آتي به 10 درصد خواهد رساند.

از اين نظر نيز ايران در منطقه خاورميانه و آسياي مركزي رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است. بيشترين ميزان تورم در ميان كشورهاي منطقه نيز به پاكستان با تورم 13.9 درصدي اختصاص دارد.

لازم به ذكر است كه 30 كشور عضو دپارتمان خاورميانه و آسياي مركزي صندوق بين‌المللي پول(MCD) از دو بخش كشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا به اضافه افغانستان و پاكستان كه به MENAP معروفند و نيز كشورهاي آسياي مركزي و قفقاز كه به CCA معروفند، تشكيل شده است و شامل كشورهاي الجزاير، بحرين، ايران، عراق، كويت، ليبي، عمان، قطر، عربستان، سودان،‌ امارات، يمن، افغانستان، جيبوتي، مصر، اردن، لبنان، موريتاني، مراكش، پاكستان، سوريه، تونس، ارمنستان، آذربايجان، گرجستان، قزاقستان، قرقيزستان، تاجيكستان، تركمنستان و ازبكستان هستند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha