/اصلاح الگوي مصرف/ يك كارشناس انرژي: هدرروي انرژي در حين انتقال گاز به 1/5 درصد كاهش يافته است
يکي از نکات مورد توجه در خطوط انتقال گاز، ميزان هدرروي انرژي حين انتقال گاز است كه با بهکارگيري توربوکمپرسورها و ايستگاههاي تقويت فشار جديد، هم اکنون به حدود 1.5 درصد كاهش پيدا كرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مجيد شهيدي ـ كارشناس صنعت گاز ـ با بيان اين مطلب اظهار كرد: بهاينترتيب با لحاظ كردن صرفهجويي انرژي، هزينه ساخت هر يک کيلومتر خط لوله فشار قوي 56 اينچ در ايران حدود 2 ميليارد تومان و هزينه هر ايستگاه تقويت فشار گاز حدود 100 ميليارد تومان محاسبه ميشود.
وي با اشاره به توسعه مبادي توليد گاز و افزايش مصارف صنعتي و صادراتي کشور افزود: توسعه خطوط لوله فشار قوي از 30 به 70 هزار کيلومتر و افزايش تعداد ايستگاههاي تقويت فشار از 60 به 240 تا سال 1404 در برنامه است که در اين صورت ايران سومين کشور از لحاظ گستردگي خطوط لوله گاز خواهد شد.
به گفته او هماكنون بيشاز 30 هزار کيلومتر خطوط لوله فشار قوي و 198 توربوکمپرسور فعال هستند كه امكان انتقال بيش از 145 ميليارد متر مکعب گاز را در روز فراهم كردهاند.
* * تاثير كم تحريمهاي بينالمللي بر توسعه صنعت انتقال گاز
شهيدي با تاكيد بر تاثير كم تحريمهاي بينالمللي بر توسعه صنعت انتقال گاز خاطرنشان كرد: در حال حاضر ايران از نظر انتقال گاز مطمئن و پايدار، نخستين کشور در خاورميانه و پس از روسيه، دومين کشور در آسياست. همچنين درباره ضريب ايمني انتقال گاز، هماكنون شبکه گاز ايران کمترين ميزان وقوع حادثه را در دنيا دارد.
به گفته وي ايمني خطوط انتقال گاز ايران با 0.1 هزار کيلومتر حادثه در سال در مقايسه با کشورهايي مانند آمريکا با 1.33، کانادا با 0.35 و کشوري مانند نيجريه با 6.4 حادثه در سال، کمترين حادثه خطوط انتقال گاز را داراست.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات