ارزش صادراتي كل صادركنندگان نمونه سال جاري 5/8 ميليارد دلار است.
به گزارش خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بابك افقهي ـ معاون وزير بازرگاني و رييس سازمان توسعه تجارت ـ در مراسم قدرداني از صادركنندگان نمونه كشور با اعلام اين خبر گفت: تجليل از صادركنندگان نمونه درآمد ارزي كشور را افزايش ميدهد، فرصتهاي شغلي جديدي ايجاد ميكند و كالاها و خدمات صادراتي كشور را به بازارهاي جديد معرفي ميكنند.
وي ادامه داد: اقداماتي كه طي چهار سال گذشته درجهت توسعه صادرات كالا و خدمات توسط سازمان توسعه تجارت صورت گرفته موجبات ايجاد تحرك در بخش صادرات را فراهم كرده، بهگونهاي كه طي سالهاي 84 تا 87 بهتدريج سهم صادرات در تامين نيازهاي ارزي بخش واردات افزايش يافته است.
افقهي اضافه كرد: دستيابي به 23 ميليارد دلار صادرات غيرنفتي طي سال گذشته نقطه عطفي در صادرات كشور بهشمار ميرود. در بخش صادرات خدمات فني و مهندسي نيز جوانان ايراني در كشورهاي آسياي ميانه، حوزه خليج فارس و شمال آفريقا حضور پيدا كردند كه با حضور آنها در سال 87 حجم صادرات خدمات فني و مهندسي بيش از 5/2 ميليارد دلار شد و اين در حالي است كه هدف كمي اين سال 4/2 ميليارد دلار بود كه با اين رقم شاهد تحقق 105 درصدي اهداف كمي برنامه در اين بخش بوديم.
وي يادآور شد: كل اهداف كمي برنامهي چهارم در بخش صادرات خدمات فني و مهندسي بيش از 10 ميليارد دلار است كه فعلا 5/8 ميليارد دلار آن محقق شده است و پيشبيني ميشود تا پايان برنامه از اين هدف فراتر رود.
وي تصريح كرد: تدوين استراتژي توسعه صادرات ملي، توجه به بازارهاي نويافته در آفريقا و آمريكاي لاتين، بسط مناسبات تجاري با كشورهاي همسايه، راهيابي به بازارهاي شرق و جنوب آفريقا و كاهش اتكا به جامعهي اروپا، افزايش تعداد رايزنهاي بازرگاني و تدوين راهبردهاي صادرات استانها براساس مزيت صادراتي آنها از مهمترين فعاليتهاي در جهت تحقق اهداف صادراتي است.
افقهي به كاهش صادرات كشور در چند ماه اخير اشاره كرد و افزود: در نيمه نخست امسال به دليل شرايط نامساعد بينالمللي و ركود اقتصادي نشأت گرفته از غرب، صادرات غير نفتي ايران روندي نسبتا نزولي اما تحت كنترل را نشان ميدهد. بهگونهاي كه براساس آمارهاي گمرك كشور با احتساب ميعانات گازي در شش ماهه نخست سال جاري حدود 5/11 ميليارد دلار كالاي غيرنفتي به خارج صادر شده كه در مقايسه با صادرات نيمه نخست سال گذشته از نظر ارزشي حدود 2/15 درصد كاهش اما به لحاظ 3/21 درصد افزايش نشان داده است.
وي يادآور شد: واردات نيز در اين مدت بيش از 20 درصد كاهش يافته است و صادرات خدمات فني و مهندسي نيز كه در اين مدت بيش از 800 ميليون دلار بود عمدتا در هفت كشور جهان و در حوزههاي راهسازي توسعهي سيلوها آب و برق و انرژي بوده است.
رييس سازمان توسعه تجارت كشور با اشاره به انعقاد موافقتنامههاي تعرفههاي ترجيحي و آزاد با كشورهاي مختلف خاطرنشان كرد: انعقاد تجارت آزاد با كشور بلاروس در آيندهاي نزديك و تاسيس مراكز تجاري در برخي از بازارهاي مهم صادراتي كشور و تحقيق و تتبع پيرامون تعريف و تنظيم و طرح مديريت واردات جلوگيري از واردات كالاهاي لوكس و مصرفي داراي توليد مشابه داخل توجه جدي به كيفيت رويدادهاي تجاري و تبليغات گستردهي كالاهاي ايراني در بازارهاي هدف توجه ويژه به صادرات خدمات فني و مهندسي و همچنين صادرات فناوري بالا از جمله برنامههاي سازمان توسعه تجارت در ماههاي آتي است.
وي در پايان يادآور شد: از جمله برنامههاي ديگر سازمان توسعه تجارت تصويب آييننامه ويژهي حمايت از صادرات خدمات فني و مهندسي، اجراي سيستم مكانيزه هوشمند فعاليتهاي تجاري، حرفهاي ساختن صادرات و واردات، جذب اعتبارات ويژه زيرساختهاي صادرات و سرمايه در گردش صادرات و تدوين بسته حمايت صادرات و سياستهاي تجاري و حمايتهاي تعرفهاي با توجه به هدفمندسازي يارانههاي انرژي براي بنگاههاي صادراتي است.
انتهاي پيام
نظرات