رييس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي خبر داد: دستيابي محققان ايراني به دانش تشخيص ويروسهاي گياهي با نانوذرات نقاط كوآنتومي
رييس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي، به كارگيري نانوذرات نقاط كوآنتومي در تشخيص ويروسهاي گياهي را از جمله دستاوردهاي محققان اين پژوهشكده در حوزه نانو عنوان كرد كه دانش آن در حال انتقال به بخش خصوصي است.
به گزارش خبرنگار «فناوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر مجتبي خيام نكويي در مراسم افتتاح بخش نانوتكنولوژي اين پژوهشكده طي سخناني با اشاره به راهبرد مديريتي پژوهشكده در سه سال اخير، پوشش دادن تمامي عرصههاي تحقيقاتي وزارت جهاد كشاورزي را از جمله آنها عنوان و تصريح كرد: تلاش كرديم به گونهاي عمل كنيم كه حوزه اي از لحاظ موضوعي، منطقهيي و يا استاني از قلم نيافتد.
رييس كميته نانوفناوري وزارت جهاد كشاورزي با اشاره به شناخت توانمنديهاي بالفعل و بالقوه وزارت جهاد دانشگاهي كه ميتواند در اختيار حوزه نانو قرار گيرد، خاطر نشان كرد: به جهت مشرف بودن به فعاليتها، مطمئنم كه هيچ وزارتي حتي وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري پتانسيل موجود در كشاورزي را ندارد و دلايلم اين است كه 16 هزار محقق و حدود دو هزار و 540 عضو هيات علمي از اقصي نقاط كشور تا بالاترين رده در واحدها داريم. شما در هيچ وزارتي پيدا نمي كنيد كه از جزء تا كل نيرو داشته باشد. از طرفي نزديك به 80 درصد عرصه كشور در كشاورزي است و در حوزه امكانات و تجهيزات بيش از 20 موسسه علمي وجود دارد كه داراي پتانسيل بالايي ميباشند و با برنامهريزي ميتوان آنها را در خدمت اهداف به كار گرفت.
وي ايجاد بينش درست در خصوص اهميت و نقش فنآوري را از ديگر راهبردها دانست و اظهار كرد: هيچ اتفاقي در عرصه فنآوري نانو نميافتد، مگر اين كه بينش مديران استراتژيك و كلان و مياني در وزارتخانه به اين سو سوق يابد كه اين فنآوري چه نقشي را در جذب اهداف دارد و به صراحت ميگويم كه حتي نسبت به بيوتكنولوژي اقبالي كه در خصوص نانو در مجموعه بدنه مديريتي وزارتخانه شكل گرفته، كم نظير است.
خيام نكويي جلوگيري از تنزل نقش راهبردي كميته نانو وزارت جهاد كشاورزي به عنوان مقسم بودجه و برنامهريزي لازم براي تحقق اهداف و تصميمات برنامههاي راهبردي منطبق بر اهداف نانو را از ديگر راهبردهاي مديريتي در سه سال اخير عنوان كرد.
وي توجه به ظرفيت سازي و توانمندسازي نيروي انساني به عنوان اولويت اول تصريح كرد: در بحث فنآوري نوين هيچ اتفاقي نميافتد، مگر اين كه نيروهاي خلاق در آن عرصه داشته باشيم.
رييس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي در زمينه برخورداري كميته نانو از اختيارات لازم براي تصميمسازي، خاطر نشان كرد: به عنوان مثال در كميته نانو بايستي به اجماع تصميمگيري شود كه اعتباري را براي هدف و پروژه خاصي اختصاص دهند.
وي عنوان كرد: در بحث ايجاد تعامل با كميته هاي نانو ساير وزارتخانه ها در جهت فعاليتهاي مشترك، ساز و كار مناسبي طراحي نشده است.
خيام نكويي در ادامه درباره فعاليتهاي كميته آموزش و ترويج، اظهار كرد: در مدت دو سال گذشته 23 كارگاه آموزشي در خصوص كاربرد نانوتكنولوژي برگزار شده است.
وي اضافه كرد: از ديگر برنامههاي انجام شده اخذ مجوز انتشار خبرنامه نانوتكنولوژي در كشاورزي و برگزاري اولين همايش ملي نانو در كشاورزي است.
رييس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي گفت: در مقوله زيرساختها سه مجموعه پژوهشكده مهندسي جهاد، موسسه تحقيقات جنگلها و مراتع كشور و پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي عضو شبكه آزمايشگاهي نانو هستند.
وي افزود: در خصوص طرحهاي كوتاه مدت نيز 80 پروژه پيشنهادي آزمايشگاهي در كميته نانو در حال بررسي است و بيش از 20 پروژه مصوب و در حال اجرا مي باشند كه نزديك به 1/65 ميليارد ريال اعتبار براي حمايت از پروژهها اختصاص يافته است. ارائه دهها مقاله علمي در كنفرانسها و مجلات ISI و توليد انواع نانوذرات فلزي و سراميكي و .... از جمله طرحهاي كوتاه مدت اجرا شده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات