مديرعامل شرکت ملي نفت در گفتوگوباايسنا: عملکرد و روش شل در فازهاي 13و 14 از گذشته بهتر شده است هرگاه فرصت شد، فازهاي 27و28 را با پتروپارس امضا ميکنيم
درباره توسعه فازهاي 13 و 14 پارس جنوبي با شرکت شل در حال مذاکره هستيم و تصور ميشود كه روش و عملکرد اين شركت نست به گذشته بهتر شده است.
سيف الله جشنساز ـ مديرعامل شرکت ملي نفت ايران ـ در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب اظهار کرد: وضعيت مذاکرات به گونهاي است که به نظر ميرسد به نتايج خوبي برسد.
وي افزود: البته هنوز براي نهايي شدن مذاکرات زمان خاصي را در نظر نگرفتهايم، زيرا طرح توسعه فازهاي 13 و 14 پارس جنوبي که با هدف توليد ال.ان.جي برنامهريزي شده، يک پروژه بزرگ است و هنوز در حال گفتوگو هستيم.
بر اساس اين گزارش، طرح توسعه فازهاي 13 و 14 به منظور تامين گاز ترش مورد نياز واحد پرشين ال.ان.جي طراحي و اجرا خواهد شد. توليد گاز از ميدان پارس جنوبي به ميزان 3000 ميليون فوت مكعب استاندارد در روز، گاز ترش استحصالي جهت خوراك واحدهاي ال.ان.جي به ميزان 2800 ميليون فوت مكعب استاندارد در روز و استحصال ميعانات گازي سنگين به ميزان 105 هزار بشكه در روز ازجمله اهداف طرح است.
تاسيسات دريايي اين طرح شامل چهار سكو توليد شامل حفاري 44 حلقه چاه، دو خط لوله 32 اينچ دريايي انتقال گاز به طول 135 كيلومتر جهت انتقال گاز فاز 13 به پالايشگاه خشكي، چهار خط لوله 4.5 اينچ انتقال محلول گلايكول، يك خط لوله 32 اينچ دريايي به طول 128 كيلومتر جهت انتقال گاز فاز 14 به پالايشگاه خشكي و يك خط لوله انتقال گاز 20 اينچ بين دو سكوي فاز 14 به طول 6 کيلومتر ميشود.
همچنين تاسيسات ساحلي اين طرح را واحد سيلابهگير و جداكننده ميعانات گازي، آب و گاز ترش، واحد تثبيت ميعانات گازي و مخازن ذخيره ميعانات (4 مخزن)، واحد احياي منواتيلن گلايكول و واحد تصفيه آبهاي اسيدي و فاضلابهاي صنعتي(ETP,SWS) تشکيل ميدهد.
تاسيسات ساحلي اين طرح در فاصله حدود 135 كيلومتري از دريا و در منطقه ويژه پارس 2 ساخته ميشود که طرح توسعه اين فازها به مشاركت شركتهاي شل و رپسول واگذار شده است.
* * فازهاي 27و 28 را هرگاه فرصت باشد، با پتروپارس امضا ميکنيم
جشنساز درباره زمان امضاي قرارداد توسعه فازهاي 27 و 28 پارس جنوبي که قرار بود طي هفتههاي گذشته امضا شود، خاطرنشان کرد: هرگاه فرصت باشد، قرارداد توسعه اين دو فاز را با شرکت پتروپارس امضا ميکنيم.
وي در پاسخ به اين سوال که شنيده شده دليل تاخير، مشکلي است که در مطالعات اين طرح ايجاد شده، تصريح کرد: خير. هيچ مشکلي ايجاد نشده و سعي مي کنيم به زودي اين قرارداد را امضا کنيم.
گفتني است، اين فازها با هدف توليد روزانه 2 ميليارد فوت مکعب گاز طبيعي و 80 هزار بشکه ميعانات گازي اجرا خواهند شد.
در اين زمينه پيشتر غلامرضا منوچهري ـ مديرعامل شرکت پتروپارس ـ به ايسنا گفته بود: از آنجا که اين فازها در منطقه تمبک قرار دارند، خط لولهاي که از دريا عبور خواهد کرد، طولانيتر است و حدود 150 کيلومتر پيشبيني شده است. فرآيند اجراي عمليات در اين پرژه کامل است؛ به طوري که توليد ال.پي.جي و مايعات گازي انجام خواهد شد.
وي خاطرنشان کرده بود که در اين پروژه سيستم شيرينسازي گاز نيز در نظر گرفته شده است؛ به اين ترتيب گاز توليدي در اين فازها علاوه بر امکان تزريق به شبکه سراسري، قابليت صادرات از طريق خطوط اصلي موجود را دارد.
او سرمايهگذاري مورد نياز در اين فازها را حدود 4.2 ميليارد يورو اعلام کرده و درباره بخش دريا توضيح داده بود که مذاکره با چينيها ادامه دارد و آنها منتظر تعيين تکليف نهايي ما با وزارت نفت هستند. در اين پروژه شرکت پتروپارس ليدر است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات